Τα νησιά μας βάλανε τ’ άσπρα τους! Μιά 75χρονη μεταφέρθηκε απ’ το Μάγγανο στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Στα λευκά ντύθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής η Κεφαλονιά και το Θιάκι, μετά από 15 χρόνια! Τα δύο νησιά μας δεν άφησε τελικά εκτός ο Χιονιάς Νο2 και τέθηκαν σε επιφυλακή οι τοπικές Υπηρεσίες, οι συγκοινωνίες γινόντουσαν με μεγάλη δυσκολία, ενώ σε πολλές περιοχές τα οχήματα χρειάστηκαν αλυσίδες.

Στην Κεφαλονιά ο Αίνος «βομβαρδίστηκε» από τη χιονοθύελλα, ενώ η διάβαση προς Σάμη στις Αγραπιδιές γινόταν με μεγάλη δυσκολία. Χιόνια έπεσαν σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Κεφαλονιάς, ακόμα και στο Αργοστόλι.

Οπως είπε στον «Η» ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας χιόνι έπεσε σε όλο το νησί, αλλά όλοι οι δρόμοι της Κεφαλονιάς άνοιξαν, ενώ τα μηχανήματα είναι πάντα σε πλήρη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο. Στους δρόμους που βρίσκονται στις ορεινές περιοχές (Αίνος, Πυργί, κ.λπ.) χρειάστηκαν αλυσίδες.

Την Κυριακή το πρωΐ μια 75χρονη γυναίκα από το Μάγγανο με προβλήματα υγείας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, με την βοήθεια των εκχιονιστικών οχημάτων, ενώ ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ που έκανε τη διαδρομή Πόρος-Πυργί-Σάμη-Ληξούρι «κόλλησε» απ’ το χιόνι στα Διβαράτα (Βλ. παρακάτω στήλες).

Την κατάσταση απ’ την χιονισμένη Κεφαλονιά «έδωσε» την Κυριακή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού «Alpha» η αρχισυντάκτρια του «Η» Δήμητρα Παπαδάτου, η οποία έδωσε και το ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο του «Alpha» χθές το πρωΐ.

Στην Ιθάκη η χιονοθύελλα χτύπησε ιδιαίτερα την Εξωγή και την Ανωγή στις οποίες το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο. Πολύ χιόνι έχει πέσει και στο Παραχώρι, ενώ η κατάσταση στο Βαθύ ήταν πιο ήπια. Τις εργασίες με τα εκχιονιστικά μηχανήματα επόπτευε ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας.

Λόγω των χιονοπτώσεων η Περιφέρεια αποφάσισε να μείνουν κλειστά τα Σχολεία χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη.

 

Ο δήμαρχος Ιθάκης μέσα στο χιόνια επιβλέπει τις αποχιονιστικές εργασίες
Το χιόνι έπεσε πυκνό σε όλους τους δρόμους, αλλά ήταν άμεση η επέμβαση της Περιέρειας και των Δήμων
Ο χιονάνθρωπος …«Χαρίλαος» απ’ τα «Ασπρα Χώματα» στα Κουρουκλάτα!

Μ. Αλυσανδράτος: «Φροντίσαμε τον οδηγό και τους επιβάτες του λεωφορείου»


Ενα λεωφορείο του ΚΤΕΛ με 15 επιβάτες προερχόμενο από τον Πόρο, εγκλωβίστηκε από τα χιόνια την Κυριακή στα Διβαράτα ενώ πήγαινε προς το Ληξούρι.

Παρά τις προσπάθειες απεγκλωβισμού το λεωφορείο δεν μπόρεσε να συνεχίσει τη διαδρομή του λόγω του πάγου και οι επιβάτες φιλοξενήθηκαν από την Δημοτική Ενότητα Πυλαρέων.

Για την υπόθεση ο αντιδήμαρχος Πυλαρέων κ. Μάκης Αλυσανδράτος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με τον εγκλωβισμό του λεωφορείου του ΚΤΕΛ στην Πύλαρο ενημερώνουμε ότι: Μόλις πληροφορηθήκαμε το γεγονός μηχανήματα μισθωμένα από το Δήμο με τη βοήθεια της Εθελοντικής ομάδας Πυλάρου και εργαζομένων του Δήμου απελευθέρωσαν το δρόμο, επανέφεραν το λεωφορείο σε ορθή πορεία και το οδήγησαν σε ασφαλές μέρος. Μας ζητήθηκε από το ΚΤΕΛ να φιλοξενήσουμε μέχρι το πρωΐ τους 15 επιβάτες του λεωφορείου και μετά ξημερώνοντας να δούμε πως θα μεταφερθούν στα σπίτια τους. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε,μεταφέραμε εργαζόμενη του Κ.Η.Φ.Η που είχε τα κλειδιά του οικήματος στο χώρο της εργασίας της και με τα δύο αυτοκίνητα (ένα της εθελοντικής ομάδας και ένα του Δήμου), που είχαμε στη διάθεσή μας, μεταφέραμε του επιβάτες και τον οδηγό του λεωφορείου στο ΚΗΦΗ. Τους προσφέραμε ζεστά ροφήματα τους δώσαμε κλινοσκεπάσματα φροντίσαμε κατά το δυνατόν για τη θέρμανσή τους και τους πήγαμε τα φαγητά που μας ζήτησαν.Γύρω στις 10.30 μ.μ τους επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Α.Π κος Μιχάλης Γάκης τους είδε ικανοποιημένους από τη βοήθεια που τους προσφέραμε,τους ρώτησε αν θέλουν κάτι άλλο και δεν ζήτησαν κάτι περισσότερο. Το πρωΪ βρεθήκαμε πάλι κοντά τους, τους προσφέραμε ρόφημα και οργανώσαμε τη μεταφορά τους στα σπίτια τους σε συνεργασία με την Περιφέρεια.Στις 10.30 πμ περίπου το Λεωφορείο του ΚΗΦΗ με ένα φορτηγάκι της Περιφέρειας τους παρέλαβαν και τους οδήγησαν στο Ληξούρι.

Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα.Δεν ισχυριζόμαστε ότι κάναμε κάτι άλλο εκτός από το καθήκον μας σ” ένα δύσκολο βράδυ που όλη η Πύλαρος ήταν αποκλεισμένη.Οι κακόβουλες και ανυπόστατες καταγγελίες σ΄ ένα ιδιωτικό κανάλι πρωΪ-πρωΪ δείχνουν αγνωμοσύνη ,προκατάληψη και ανεξήγητη (τουλάχιστον),συμπεριφορά του καταγγέλοντος.

Σήμερα από το πρωί έχουν ανοίξει όλοι οι Δημοτικοί και επαρχιακοί δρόμοι της Πυλάρου. Συνεχίζουμε για να αποκαταστήσουμε και το εκτεταμένο αγροτικό δίκτυο της περιοχής.

Θέλω ξεχωριστά να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εθελοντικής ομάδας Πυλάρου για την πολύ καλή συνεργασία και τον τέλειο συντονισμό που είχαμε στην αντιμετώπιση κι αυτού του δύσκολου φυσικού φαινόμενου.

Ευχαριστώ επίσης την Πολιτική Προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας ,τους εργαζόμενους του Δήμου και του ΟΚΑΠ που συνέδραμαν στην προσπάθεια καθώς και τους Επαγγελματίες της περιοχής με μηχανήματα που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο δρόμο.

Για τη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου

Ο αντιδήμαρχος

Μάκης Αλυσανδρατος

Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που «κόλλησε» στα χιόνια