Τα προϊόντα της Ιόνιας Γης στην SIAL

Πραγματοποιήθηκε από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018 η 28η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE  στο Παρίσι.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με δικό της περίπτερο δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς της να συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια οργανωμένη κοινή προσπάθεια προώθησης των προϊόντων τους, σε έκθεση του εξωτερικού παγκόσμιας εμβέλειας με απόλυτη επιτυχία.

Η SIAL αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Είναι μια παγκόσμια έκθεση που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο, που παρέχει εξαιρετική απόδοση της επένδυσης και υψηλής ποιότητας αγοραστές. Η έκθεση περιλαμβάνει 20 εκθεσιακούς τομείς όπου προβάλλεται το σύνολο των κατηγοριών προϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών  καθώς και τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, όπως και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης.

Η επιλογή της ανάδειξης και προώθησης των προϊόντων της Ιόνιας Γης αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια κεντρική επιλογή της ΠΙΝ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα.

Μαζί με τους εκθέτες στο δικό της χώρο μέσα στο περίπτερο της Περιφέρειας παρούσα ήταν και η νεοϊδρυθείσα Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να ενημερωθούν οι επισκέπτες για τις παραγωγικές δυνατότητες και τις υψηλού επιπέδου επιδόσεις των προϊόντων της Ιόνιας Γης.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Γιάννης Φοντάνας, καθώς επίσης στελέχη και συνεργάτες της Περιφέρειας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ιονίων Νήσων.

Τις επόμενες ημέρες και μετά από τη συνεχιζόμενη διαβούλευση με τους παραγωγούς ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της ΠΙΝ για συμμετοχή σε εκθέσεις του πρωτογενή τομέα το 2019 με κατ’ ελάχιστο την παρουσία σε 4-5 εκθέσεις στην Ελλάδα (τρεις γενικές και μια ή δυο κλαδικές) και μια στο εξωτερικό.