Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αργοστολίου ανακοίνωσε ο τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες

Μ. Φόρτες

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αργοστολίου ανακοίνωσε χθες ο τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Τρεις Δήμοι λοιπόν και οφείλουμε ΟΛΟΙ να στρέψουμε το βλέμμα στην Κεφαλονιά του μέλλοντός μας!

Τώρα που ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης στην Κεφαλονιά είναι δεδομένος, μπροστά μας βρίσκεται μόνο η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ η οποία και απαιτεί καθαρές – πεντακάθαρες παρουσίες, προτάσεις και λύσεις και μαζί αξιοπρέπεια, πολιτική και προσωπική.

Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στο νέο Δήμο Αργοστολίου, που περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Αργοστολίου, Λειβαθούς, Ελειού – Πρόννων και Ομαλών, στις εκλογές της 26ης Μαΐου/2 Ιουνίου φυσικά «Για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»!

Η πρόκληση και το κίνητρο βρίσκονται μπροστά μας: Ο νέος Δήμος Αργοστολίου να καταστεί ένας υποδειγματικός Δήμος στο χώρο της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης, ο βασικός μοχλός συνεργασίας με τους άλλους δύο Δήμους του νησιού και ταυτόχρονα ο στυλοβάτης της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της Κεφαλονιάς.

Και η ευθύνη για το νέο ξεκίνημα, ανήκει στον κάθε πολίτη: Αυτός και μόνο αυτός είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού γίγνεσθαι και ουδείς άλλος.

Η Κεφαλονιά της αξιοπρέπειας και της πολιτικής ηθικής μπορεί και πρέπει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην ανάπτυξη και την Αυτοδιοίκηση.

Σε αυτή την κατεύθυνση:

Πορεύομαι ως υπεύθυνος Πολίτης όπως απαιτούν οι καιροί με βαθιά πίστη στη Δημοκρατία και τους θεσμούς της και με μοναδικό διαπιστευτήριο τη μέχρι τώρα παρουσία μου στην τοπική μας κοινωνία και τα κοινά ως ενεργός πολίτης.

Πορεύομαι ως υπεύθυνος Δημότης και στρατεύομαι ως ενεργός πολίτης τούτη τη σημαντική για την Κεφαλονιά στιγμή, όπως απαιτεί η ιστορία μου στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης τον οποίο υπηρέτησα ως Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Αργοστολίου και σε κορυφαίους αυτοδιοικητικούς θεσμούς όπως η Κεντρική Ένωση Δήμων (και Κοινοτήτων) Ελλάδας.

Πορεύομαι, όπως πάντα, με συνεργάτες απ’όλο το δημοκρατικό φάσμα δίχως πολιτικούς αποκλεισμούς και κομματικές παρωπίδες, με μοναδικά κριτήρια το ήθος, την εντιμότητα και την διάθεση προσφοράς για την δικιά μας Κεφαλονιά.

Το μοντέλο των «ανοιχτών θυρών» σε όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, η συμπόρευση με πολιτική ειλικρίνεια και η αδιαπραγμάτευτη προσωπική αξιοπρέπεια είναι εγγύηση Δημοκρατίας.

Γιαυτό και η υποψηφιότητα μου ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ απευθύνεται σε ΟΛΕΣ τις δημοκρατικές δυνάμεις φανερά και δημόσια και είναι πρόσκληση συμπόρευσης προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, οπότε και η επιδίωξη συγκεκριμένων κύκλων να φορτιστεί αρνητικά η υποψηφιότητά μου πέφτει στο κενό δείχνοντας αδυναμία πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα.

Πορεύομαι και σήμερα, όπως πάντα, με επίγνωση της ιστορία μου και σεβασμό σε εκείνους που μου εμφύσησαν την προσφορά στα κοινά και την αγάπη για το θεσμό της αυτοδιοίκησης και ακόμη σε αυτούς που συνεχίζουν με συνέπεια να τιμούν την κοινή μας πορεία και να πορεύονται με τις ίδιες αξίες, ιδανικά, κίνητρα και αξιοπρέπεια που η δικιά μας γενιά γαλουχήθηκε, αποκλειστικά και μόνο για την Κεφαλονιά και την Αυτοδιοίκηση!

Στρατηγική επιλογή είναι η διαμόρφωση κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ της Κεφαλονιάς η οποία προϋποθέτει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ με όραμα και σεβασμό στη λαϊκή εντολή.

Το δίλημμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών είναι απλό και ξεκάθαρο:

Επιλέγουμε την αναπτυξιακή δημιουργία και την αξιακή προσφορά για πεντακάθαρη παρουσία και ευδιάκριτους στόχους ή προχωράμε δίχως αξίες και ιδανικά απλά για να να κατακτηθεί η τοπική εξουσία;

Με μια λέξη, επιλέγουμε την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ή …την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ;