Τηρώντας την παράδοση η Αδελφότητα Πειραιά γιόρτασε τον Αγιο Γεώργιο

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, γιόρτασε και φέτος με σεβασμό και τηρώντας την παράδοση τον Άγιό μας.

Την Πέμπτη το βράδυ στον Άγιο Γεώργιο Νίκαιας πραγματοποιήθηκε λαμπρός πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νίκαιας κ.κ. Αλεξίου.

Πλήθος συμπατριωτών μας προσήλθαν στον ιερό ναό για να συνεορτάσουν τον Προστάτη του νησιού μας, τον Άγιο Γεράσιμο και να λάβουν την ευλογία του Δεσπότη μας. Ωραία εικόνα ήταν τα παιδιά της Αδελφότητας, ντυμένα με την παραδοσιακή φορεσιά κρατώντας τη σημαία του Συλλόγου που φέρει τη μορφή του Αγίου.

Ο μητροπολίτης μας, ευλόγησε τους άρτους και τα σπερνά, ευχήθηκε για όλους τους απανταχού Κεφαλλήνες και μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Γερασίμου. Προέτρεψε δε το εκκλησίασμα να ακολουθήσει το παράδειγμά του ζώντας με ειρήνη, αγιοσύνη και αγάπη προς τον πλησίον μας. Ζώντας σε μια κοινωνία που κυριαρχεί ο πόνος, ο φόβος και η σύγχυση, να μη ξεχνούμε την προσευχή και την δέησή μας προς τον Άγιο κι εκείνος θα μεσιτεύει στον Θεό υπέρ ημών.

Η Αδελφότητα δεξιώθηκε στη συνέχεια τους συμπατριώτες και φίλους που προσήλθαν στο πνευματικό κέντρο του ναού, προσφέροντας τον παραδοσιακό άρτο, γλυκά, αναψυκτικά και σπερνά.

Την Παρασκευή ανήμερα της εορτής του Αγίου στον Άγιο Σπυρίδωνα του Πειραιά, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία την οποία παρακολούθησαν πολλοί Κεφαλλονίτες, Ιθακήσιοι και Πειραιώτες. Οι ιερείς του ναού συγχάρηκαν την Αδελφότητα για την πολυετή και πλούσια δράση της και κυρίως για την πιστή τήρηση της παράδοσης και το σεβασμό της στην Ορθοδοξία.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ της Αδελφότητας , πρόεδροι πολιτιστικών Συλλόγων και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων.

Η Αδελφότητα του Πειραιά εύχεται σε όλους τους Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιους Χρόνια Πολλά, Υγεία και ευημερία. Ο Άγιος των Ομαλών να μας προστατεύει και να μας γαληνεύει την ψυχή.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Αδελφότητα, καθώς και τον συμπατριώτη μας κ. Βασίλη Μιχαλιτσιάνο, επιχειρηματία των ζαχαροπλαστείων Passarella, για την ευγενική προσφορά του γλυκού κεράσματος.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Τῶν Ὀρθοδόξων προστάτην καὶ ἐν σώματι ἄγγελον, καὶ θαυματουργὸν θεοφόρον νεοφανέντα ἡμῖν, ἐπαινέσωμεν πιστοὶ θεῖον Γεράσιμον· ὅτι ἀξίως παρὰ Θεοῦ ἀπείληφεν, ἰαμάτων τὴν ἀέναον χάριν· ῥώννυσι τοὺς νοσοῦντας, δαιμονῶντας ἰᾶται· διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Μαριολένη Νεοφύτου