Το ίδιο έργο, ξαναπαίζεται στη χώρα μας, με μικρή παραλλαγή!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Tην αξιοσύνη της δια πρώτην φοράν Αριστεράς Κυβέρνησης μας, δεν την ξεπλένει ούτε ο Αξιός ποταμός για τις πατριωτικές πράξεις της! Θα την έχει ο Ελληνικός λαός για πάρα πολλά χρόνια στη μνήμη του. Συνδεδεμένη με τα “καταραμένα πολυσέλιδα Μνημόνια”, που ο Πρωθυπουργός, ο Αλέξιος ο Αος, τα έσκισε την πρώτη του μέρα, ταπεινώνοντας τους βάρβαρους βόρειους Ευρωπαίους. Ετσι οι επιγενόμενοι γέροντες θα έχουν να διηγούνται στα Ελληνόπουλα -σίγουρα και στα λαθρομεταναστόπαιδα τα “Παραμύθια της γιαλαντζί Αριστεράς”, αντί των καθιερωμένων της Χαλιμάς!

Ομως τα κράτη που έκλεισαν τα σύνορά τους στους παντός είδους και προέλευσης μετανάστες, είτε εκ του Νοτίου είτε εξ Ανατολών, ίσως να βλέπουν πιο μακρυά από τη μύτη τους! Το μέλλον της Ευρώπης θα γνωρίσει -πέραν της οικονομικής κρίσης-, όπως πάνε τα πράγματα, εκ του σύνεγγυς το Κοράνιον, το Ισλάμ που κύριο σκοπό έχει εν ονόματι του Μεγάλου Αλλάχ, την μεθοδευμένη προσπάθεια για παγκόσμια επικράτηση. Κρούσματα για τις προθέσεις τους έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες, πολύνεκρα. Αυτοί δεν αστειεύονται. Η πίστη είναι πίστη και πιστοποιείται έμπρακτα! Εμείς -προοδευτικο Ορθόδοξοι Χριστιανοί-, εύχομαι να μην βγούμε γελασμένοι με την πατροπαράδοτη φιλανθρωπία και φιλοξενία μας.

Η Χώρα μας που επί 7 χρόνια -μέχρι στιγμής-, ευρίσκεται σε Κατοχή, Γερμανική, αντιμετωπίζει τα ίδια φαινόμενα με την πρώτη του “1940”. Στα τραγικά φαινόμενα -τα τότε-, έχουν προστεθεί οι ληστείες και οι δολοφονίες. Θα σας παραθέσω μιά θλιβερή και αναπάντεχη περίπτωση, περιστατικού που συνέβη στην προηγούμενη Γερμανοιταλική κατοχή μας.

Το ιταλικό στρατοδικείο όταν επί κατοχής ήλθε στην Κεφαλονιά, σε μία δίκη ενός Μ…, που τον είχε καταδώσει ο πατέρας του, ο βασιλικός επίτροπος, αγορεύων είπε: “Κύριοι Δικασταί, σεις που είστε εντεταλμένοι για απόδοσιν Δικαιοσύνης είναι δυνατόν να φαντασθείτε ό,τι μπορεί να βρεθεί πατέρας να καταδώσει το παιδί του στον κατακτητή, όπως μας θεωρούν, ενώ εμείς είμαστε …ελευθερωταί; Στην Νεάπολη, αντίπαλοι, σκοτώνονται στον καβγά παλικαρίσια. Στην Κορσική δολοφονικά από τα καντούνια. Στην Κεφαλονιά, με ανώνυμα γράμματα και με συκοφαντία. (Μου το έγραψε γύρω στο 1950, ο Θ… Κ…, που παρακολούθησε τη δίκη). Αυτά δυστυχώς συνέβαιναν στην κατοχή.

ΥΓ.

Σε όποιον δυστυχεί, ακόμη και οι δίκαιοι κάνουν κακό! (Σωκράτης)