Το εορταστικό Open Studio του Κώστα Ευαγγελάτου

Στο χώρο του ART STUDIO EST- LA CHAMBRE έγινε με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο εορταστικό OPEN STUDIO του ζωγράφου και λογοτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου, με παράλληλη παρουσίαση του εικαστικού συλλεκτικού ημερολογίου του 2018.

Το νέο συλλεκτικό Ημερολόγιο έχει τίτλο: «Ιδεογραφικά αγγεία», «Ideographic pots» περιλαμβάνει νέες ιδιότυπες δημιουργίες του. Πρόκειται για μια σειρά επιζωγραφισμένων πήλινων χρηστικών αγγείων – πινακίων που μεταμορφώνονται σε ιδιότυπα ζωγραφικά έργα. Οπως επισήμανε η ιστορικός τέχνης Αννίτα Πατσουράκη:

«Η ιδιοσυστασία του Κώστα Ευαγγελάτου συνθέτει ένα πλούσιο έργο που άλλοτε αλληγορικό και συμβολικό, εμπνευσμένο από την ανθρώπινη παρουσία και επικεντρωμένο στον ψυχισμό του, αναφέρεται με λυρική διάθεση στο συναισθηματικό του κόσμο. Συνεχίζει τις διαδρομές στην αναζήτηση των ψυχικών οδών και στις διακλαδώσεις του νου. Το προσωπικό ιδίωμα του βασίζεται στην ποιότητα του σχεδίου και στην εσωτερικότητα, με χαρακτηριστικές ζωγραφικές συνθέσεις, διεισδυτικές ματιές που καθορίζονται από την ένταση της σχεδιαστικής γραμμής και εννοιολογικά στοιχεία που πάντα διευρύνει με στυλιστικές τάσεις και θεματογραφικές περιοχές, συνεχίζοντας διαρκώς την προσωπική του έρευνα.»

Καλλιτέχνες, επιστήμονες, συγγραφείς και φιλότεχνοι θαύμασαν στον χώρο τέχνης τα ζωγραφικά έργα με μορφές, σώματα και νεφελόφωτα μικρών διαστάσεων με ποικίλες τεχνικές, λογοτεχνικές εκδόσεις, λιθογραφίες, ξυλογραφίες και μικρογλυπτά από συνθέσεις με φυσικά πετρώματα.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα και ευχαρίστησε όλους τους παρόντες και συνεργάτες του.

Με προπόσεις και αισιοδοξία ευχήθηκαν όλοι καλό, ειρηνικό και δημιουργικό 2018!!!

ART STUDIO EST-LA CHAMBRE

ΠΡΑΤΙΝΟΥ 87 ΚΑΙ ΑΝΤΗΝΟΡΟΣ

(πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη)

ΑΘΗΝΑ 116 34

210 7294259, 6944621286