Το ουσιαστικό ερώτημα!

Καταθέτω κάποιους προβληματισμούς μου με ειλικρίνεια χωρίς να θεωρώ ότι αποτελούν πανάκεια.

Το ουσιαστικό ερώτημα αυτών των εκλογών:

  • δεν είναι ποιος υποψήφιος δήμαρχος έκανε ή θα κάνει τις περισσότερες μεταγραφές «πρόθυμων» αυτοδιοικητικών στελεχών σαν να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Παρότι κατακλυζόμαστε καθημερινά με τέτοιου είδους μεταγραφικές ανακοινώσεις.
  • δεν είναι το γιατί υποψήφιοι εμφανίζονται «πρόθυμοι» να μεταπηδούν υπό τον ένα ή τον άλλο «αρχηγό» και με τόση ευκολία. Προφανώς κάθε ένας από αυτούς έχει τη δικιά του επιχειρηματολογία.
  • δεν είναι ποιος υποψήφιος δήμαρχος είναι ο περισσότερο ή λιγότερο «υπόδικος» και κατ’ επέκταση ποιος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να εκπέσει του αξιώματος του, παρότι το ερώτημα αυτό είναι υπαρκτό.
  • δεν είναι το τι θα συμβεί αν πράγματι ο επόμενος δήμαρχος έχει την «ατυχία» να εκπέσει, με την έννοια ότι όποιος και να αναδειχθεί στη συνέχεια μεταξύ των δημοτικών συμβούλων σίγουρα δε θα έχει ψηφιστεί από εμάς ως Δήμαρχος. Εδώ ένα θέμα δημοκρατίας το έχουμε, δε νομίζετε;
  • δεν είναι ποιος υποψήφιος δήμαρχος είναι ο πλέον ικανός για να λειτουργήσει το νέο δήμο Αργοστολίου όπως αυτός προέκυψε από τη διάσπαση, παρότι και αυτό το ερώτημα είναι εξόχως σημαντικό.
  • δεν είναι ποιος υποψήφιος δήμαρχος είναι ικανότερος να «αυξομειώνει» το χρέος γεγονός βέβαια που έχει επιπτώσεις στην τσέπη του καθενός μας.
  • δεν είναι αν μας αρέσουν ή όχι «τα μαύρα τρικάκια» που έχουν αναδειχθεί ως κυρίαρχο επικοινωνιακό μέσο από κάποιους –ευτυχώς όχι όλους.
  • δεν είναι καν η πρωτοφανής μη ύπαρξη πολυφωνίας από μέσα ενημέρωσης.
  • δεν είναι τέλος η παντελής έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου και η πεισματική άρνηση ορισμένων υποψηφίων να συζητήσουν όλοι μαζί.

Το θεμελιώδες ερώτημα είναι ή θα πρέπει να είναι, το πως ο πολίτης-ψηφοφόρος θα καταφέρει να διαμορφώσει άποψη με δεδομένα όλα τα παραπάνω ώστε μακριά από προσωπικές επιδιώξεις (που σε ένα βαθμό είναι θεμιτές) να επιλέξει τους καλύτερους συμβούλους και τον πλέον ικανό δήμαρχο; Πως ο πολίτης θα επιλέξει με νηφαλιότητα και ορθολογική σκέψη αυτούς που θα διαχειριστούν την καθημερινότητα μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα παραδώσουν στα παιδιά μας μια πόλη καλύτερη και ένα Δήμο λειτουργικότερο, μια πόλη που να αγαπάς να μένεις και ένα Δήμο που θα σε κάνει υπερήφανο έξω από τα σύνορά του;

 

*Ο Πολλάτος Γεράσιμος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

με το Μάκη Φόρτε και την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ για το δήμο Αργοστολίου