Το τελευταίο αντίο στον Κωστή Στεφανόπουλο. Με τιμές αρχηγού κράτους η εξόδιος ακολουθία στο Παλαιό Ψυχικό

Με τιμές αρχηγού κράτους πραγματοποιήθηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία του Πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό.

Στην κηδεία παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, πρώην υπουργοί, βουλευτές, καθώς εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Από νωρίς στο προαύλιο του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου βρέθηκε το τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς, ενώ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για το τελευταίο αντίο στον «ευπατρίδη της πολιτικής».

Ο Κωστής Στεφανόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μετά από τετραήμερη νοσηλεία .

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε δημοσία δαπάνη, έπειτα από απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Ακόμα, σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Επίσης, κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας ρίφθηκαν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

Θα ακολουθήσει η ταφή του, η οποία θα γίνει στο Α΄ Κοιμητήριο της Πάτρας.