Τρία χρόνια χωρίς τον Στυλιανόν μας!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

ΠΕΡΑΣΑΝ ήδη τρία χρόνια ακριβώς, από την “κατασκότεινη” εκείνη ημέρα (19-Φεβρουαρίου-2014) κατά την οποίαν εχάσαμε έναν από τους καλύτερους ανθρώπους που στην μακράν ζωήν μου κάποτε εγνώρισα! Τον αείμνηστον ΣΤΥΛΙΑΝΟΝ ΣΤΑΥΡΙΔΗ!! ΕΙΧΕ χάσει η αγαπημένη του οικογένεια τον άνθρωπόν της! ΕΙΧΑΝ χάσει τα νησιά μας τον πλέον αγνόν, τον πλέον ειλικρινή και ενθουσιώδη λάτρη τους! Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ είχε χάσει, έναν από τους αγνότερους, ειλικρινέστερους, πλέον αφοσιωμένους Πατριώτες που κάποτε ανέθρεψε! ΟΛΟΙ ΜΑΣ είχαμε χάσει τον αξιότερον, τον ευγενέστερον, τον εντιμότερον, τον ειλικρινέστερον φίλον μας!

ΔΕΝ θα αναφερθώ στις ατελείωτες,επιχειρηματικές περγαμηνές του! ΣΤΙΣ απαράμιλλες Πανευρωπαϊκές του επιτυχίες! ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ διεθνείς του διακρίσεις! ΔΕΝ θα το ήθελε! Γιατί υπήρξε, ακόμα και στις στιγμές κατά τις οποίες κυριολεκτικά, “εσάρωνε” τα διεθνή βραβεία, η επιτομή της μετριοφροσύνης! Άφησε “εποχή” και εδίδαξε μαθήματα ανεκτιμήτου αξίας, με τον πρωτοφανή για τα Ελληνικά αλλά και για τα Παγκόσμια δεδομένα τρόπον, με τον οποίον, ως επιχειρηματίας “έβλεπε” και ανάλογα ετιμούσε, την σχέσιν εργοδότου–εργαζομένου! ΟΙ “ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ” του -ποτέ δεν τους έλεγε “εργάτες” του- τον ελάτρεψαν! Βαθύτατης, ουσιαστικής, πραγματικής γνώσης και μόρφωσης άνθρωπος, ο Στυλιανός μας, πολύγλωσσος, δραστήριος και αεικίνητος, αγαπούσε την άδολη, άνευ προσδοκίας σε ανταλλάγματα, προσφορά!

ΑΦΗΣΕ την “σφραγίδα” του, τέτοια σπάνιας εντιμότητος, ικανότητος, ευσυνειδησίας και ειλικρίνειας, όπου κι’ αν δραστηριοποιήθηκε! ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!!!