Χάθηκε η δυνατότητα μόνιμου διορισμού στο Δήμο …150 συμπολιτών που μπορούσαν να επωφεληθούν της αυξημένης μοριοδότησης!

Στις 27 Οκτωβρίου φιλοξενήθηκε στον ΗΜΕΡΗΣΙΟ άρθρο μας με τίτλο «Απών ο Δήμος Κεφαλονιάς από τη μεγαλύτερη προκήρυξη μόνιμων θέσεων των τελευταίων χρόνων!».

Το θέμα αφορούσε αφενός την 383/ 10-7-2017 απόφαση του αναπληρωτή δημάρχου Διονυσίου Λυκούδη με την οποία απολύθηκαν 21 εργαζόμενοι του Δήμου Κεφαλονιάς κυρίως στην Υπηρεσία Καθαριότητας (οι 19 από τους 21) αν και οι συμβάσεις τους έληγαν στις 31/12/2017.

Κι ενώ το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ στις 14 Ιουλίου η 201/2017 απόφαση με την οποία θα καταγραφόταν «οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου» και θα προωθούταν στο Υπουργείο …εξαφανίστηκε.

Ποτέ δεν γράφτηκε, ποτέ δεν δημοσιεύτηκε και – κυρίως- ΠΟΤΕ δεν έγινε αίτημα στο Υπουργείο για να καλυφτούν οι θέσεις με μόνιμους διορισμούς !

Η επιβεβαίωση που εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγεσία της Δημοτικής Αρχής ήλθε με την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά τις προσλήψεις 6.667 μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων με τον Δήμο Κεφαλονιάς …να απέχει ηχηρά!!!

Ακριβώς!!!

Η ηγεσία της Δημοτικής Αρχής προτιμάει να λειτουργεί, όπως έχει καταγγελθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους «ημέτερους της Καθαριότητα ΕΠΕ» την διαχείριση των απορριμμάτων στην ΕΔΑΚΙ (πρώην Διαδημοτική) και τους «ημέτερους της Κοινωνικής Συνεταιριστικής» τα σπήλαια Δρογκαράτη και Μελισσάνη, αλλά και όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του Δήμου.

Η μη υποβολή αιτήματος από τον Δήμο Κεφαλονιάς και τις επιχειρήσεις του στο Υπουργείο για μόνιμους διορισμούς επιβεβαιώνει αυτό που έχει ακουστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο:

«Ο Δήμος προτιμάει να λειτουργεί με αμφιλεγόμενης νομιμότητας προσλήψεις μέσω «ημετέρων» εταιριών προκειμένου να διατηρεί «εκλογική πελατεία».

Η διαδικασία λοιπόν των μονίμων προσλήψεων μαμούθ στους Δήμους της χώρας προχωράει κανονικά με τον Δήμο Κεφαλονιάς να είναι ανάμεσα στους ελάχιστους Δήμους που δεν υπέβαλαν αίτημα όπως πρόσφατα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά μέσα αναφέρουν.

Επί πλέον οι απολύσεις των 21 εργαζομένων στο Δήμο Κεφαλονιάς τον περασμένο Ιούλιο με πρόσχημα απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου γίνονται κόλαφος για την Δημοτική Αρχή και προσωπικά για τον αναπληρωτή δημάρχου Διονύσιο Λυκούδη ο οποίος τις υπόγραψε. Και αυτό γιατί με την «ρύθμιση Σκουρλέτη» που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, μετά το αδιέξοδο που προέκυψε με την απόφαση τη Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προβλέπεται συγκεκριμένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους που θα διεκδικήσουν κάποια από τις προκηρυσσόμενες θέσεις.

Ειδικότερα το άρθρο 24 παρέχει για τους υποψήφιους:

n Μοριοδότηση δεκαεπτά μονάδων ανά μήνα εμπειρίας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ

n Για συνολική εμπειρία έως είκοσι τέσσερις μήνες

Αυτό σημαίνει ότι ένας υποψήφιος που ήταν «παρατασιούχος» και εργαζόμενος στην καθαριότητα των Δήμων για δύο χρόνια, έχει προβάδισμα 408 μορίων, έναντι άλλων συνυποψηφίων του.

Αυτή λοιπόν η δυνατότητα χάνεται όχι μόνο για τους 21 απολυμένους από τον Λυκούδη και την Δημοτική Αρχή τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και για τους 20 (τουλάχιστον) εργαζόμενους στην αποκομιδή απορριμμάτων στην ΕΔΑΚΙ μέσω της Καθαριότητα ΕΠΕ και όλους τους άλλους που η Δημοτική Αρχή προτιμάει να τους κρατάει «ομήρους» με «ημέτερες» προσλήψεις και να μην τους δίνει την δυνατότητα να μονιμοποιηθούν όπως χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι τους (τουλάχιστον 7.000!!!) σε όλη την Ελλάδα.

Κρίμα, πολύ κρίμα!!!

Γιατί κάποιοι συμπολίτες μας, ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 150 (!!!), θα μπορούσαν σε αυτές τις δύσκολες εποχές να βγάζουν το ψωμί τους με ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ και όχι με ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΟ παρακαλώντας τον κάθε Δημοτικό κομματάρχη να προσληφθούν εποχιακά!!!

Και ακόμη γιατί ο Δήμος γύρω στα 1.500.000 ευρώ (ίσως και πάρα πάνω) που αποτελούν ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ τα δίνει σε διάφορους «ημέτερους» για να τα διαχειρίζονται δίχως ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ …υποκαθιστώντας το ΑΣΕΠ αφού διορίζουν κατά βούληση για να διατηρούν «εκλογική πελατεία».

Ο υπ. Εσωτερικού Παν. Σκουρλέτης

 

Χάθηκε η δυνατότητα μονίμου διορισμού στο Δήμο 150 συμπολιτών μας με τη «ρύθμιση Σκουρλέτη»