Χάνουν ακίνητα οι Κληρονόμοι του Αγούδημου

Οι πλειστηριασμοί για χρέη επιταχύνονται, με τις τραπεζικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υπέρβαση του στόχου των 20.000 που έχει τεθεί για φέτος. Μόνο στους προγραμματισμένους για χθες πλειστηριασμούς συμπεριλαμβάνονταν «ηχηρά» ονόματα, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό επιχειρείν, και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι είτε με την απώλεια του συνόλου ή τμήματος των επιχειρήσεών τους είτε της προσωπικής τους περιουσίας.

Σύμφωνα με το protothema εκπλειστηριάζεται το πολιτιστικό κέντρο του Πρ. Εμφιετζόγλου στο Ν. Φάληρο, ενώ η Οικογένεια Ακκά χάνει την Ελληνική Υφαντουργία, οι απόγονοι του κεφαλονίτη εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου (φωτό) χάνουν ακίνητα στη Γλυφάδα, ενώ εκποιείται τριώροφο ακινήτο στο Κολωνάκι της Καρούζος 4 ΚΑΠΠΑ Ειδών Ένδυσης. Τίτλοι τέλους υπάρχουν για Βήμα FM, ενω στο σφυρί βγαίνει η βίλα με πισίνα του Αθανάσιου Πρωτόπαπα.

Οι κληρονόμοι του Γεράσιμου Αγούδημου χάνουν ακίνητα στη Γλυφάδα λόγω χρεών προς τις τράπεζες. Χθες ήταν προγραμματισμένος πλειστηριασμός πολυώροφου κτιρίου επί της Λ. Μεταξά 52, του οποίου την επικαρπία έχει η σύζυγος του πρόσφατα αποθανόντος εφοπλιστή Ανθή Μαρία, και την ψιλή κυριότητα η κόρη του Αλκμήνη. Το ποσό της οφειλής για το οποίο η Alpha Bank εκκίνησε τη διαδικασία του πλειστηριασμού φθάνει τα 4,48 εκατ. ευρώ. Η πολυώροφη οικοδομή αποτελείται από δύο υπόγεια – γκαράζ, ισόγειο, τρεις ορόφους καθώς και δώμα. Λειτουργούν σε αυτό καταστήματα και γραφεία. Το οικόπεδο φθάνει τα 1.149 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκαν οι 442.000 ευρώ για το δικαίωμα της επικαρπίας και 1.77 εκατ. ευρώ για το δικαίωμα της ψιλής κυριότητας.