«Χελιδονίσματα 2018» για 4η συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γεράσιμο Γαλανό, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή του στην επιτυχία των εκδηλώσεων, διοργάνωσε για 4η συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία τα «Χελιδονίσματα 2018». Οι εκδηλώσεις, διήρκησαν από την Κυριακή 18 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, και σε αυτές συμμετείχαν 340 μαθητές και 20 δάσκαλοι από σχολεία της Κεφαλονιάς.

Τα χελιδονίσματα ξεκίνησαν την Κυριακή 18 Απριλίου με την επίσκεψη των παιδικών τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων-Παραρτήματος Αργοστολίου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της, η Πρόεδρος του Λυκείου κ. Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη, έφοροι, μέλη του Λυκείου και χορευτές. Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημέρωση για τα χελιδόνια και τα μεταναστευτικά πουλιά, ορνιθοπαρατήρηση στην Λιμνοθάλασσα του Κουτάβου, περιβαλλοντικά παιχνίδια, χειροτεχνίες με θέμα την άνοιξη και τα χελιδόνια, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς.

Τις επόμενες ημέρες, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την επίσκεψη μαθητών στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν το 4ο Νηπιαγωγείο και τα Δημοτικά Σχολεία: 2ο, 4ο, 5ο και 6ο από το Αργοστόλι, τα οποία επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα χελιδόνια και τις συνήθειές τους, να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό τους και το μακρύ ταξίδι τους, και στη συνέχεια να κατασκευάσουν τεχνητές φωλιές από πηλό, ώστε να τα βοηθήσουν κατά την περίοδο της αναπαραγωγής τους.

Για πρώτη φορά φέτος, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και περιφερειακά Δημοτικά Σχολεία της Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα τα Σχολεία του Αγ. Γερασίμου, Αγ. Θέκλης, Μεσοβουνίων, Πυλάρου, Σάμης και Χιονάτων.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου θα ήθελε να ευχαριστήσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, καθώς και τον κ. Παναγή Ατσάρο για την συνδρομή τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων «Χελιδονίσματα 2018», καθώς και όλους όσους συμμετείχαν.

Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης ανανεώνει το ραντεβού του με τους μαθητές για ανάλογες δράσεις τον μήνα Απρίλιο για τις οποίες θα ενημερώσει το ευρύ κοινό με Δελτίο Τύπου.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

και το προσωπικό

του Φορέα Διαχείρισης

Εθνικού Δρυμού Αίνου