ΩΣ ΤΑ «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ… ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ! (7)

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

Μέρος 7ον:

➔ΓΙΑ ΤΟ άλλο τεράστιο πρόβλημά μας, το Δημογραφικόν, ο τέως Πρωθυπουργός, από την Θεσσαλονίκη, είπε ότι …«είμαστε πολύ κοντά σε Εθνική κρίση»!

➔ ΜΟΝΟΝ που δεν είμαστε και απλά …«πολύ κοντά», ως πολύ ήπια το έθεσε!

➔ ΕΙΜΑΣΤΕ βαθιά μέσα σε τέτοια κρίση, πολύ βαθιά ήδη, και μόνο χειρότερη η κρίση, και όχι καλύτερη θα γίνεται, με την παρέλευση του πανδαμάτορος χρόνου!

➔ «ΜΠΑΖΟΥΜΕ ΝΕΡΑ», επί του προκειμένου, και δη από …αρκετές πλευρές:

➔ ΟΠΩΣ από τους Νέους μας, τους επιστήμονές μας, η εκπαίδευση των οποίων μας κόστισε δισεκατομμύρια που σήμερα οφείλουμε, και οι οποίοι εγκαταλείπουν-αναγκαστικά-την Χώραν τους και Χώραν μας, για να συνδράμουν άλλες Οικονομίες, άλλων Κρατών!

➔ Αλλά και από την δραματικήν υπογεννητικότητα που μας μαστίζει (σε πλήρη αντίθεση με την γείτονα Χώρα) η οποία υπογεννητικότητα στην Χώραν μας θα γίνεται μόνο χειρότερη, αφού κάτι στον ορίζοντα δεν υπάρχει -ουσία- το οποίον να ενθαρρύνει γεννήσεις, ενώ αυξάνονται τα αίτια αποφυγής τεκνογονίας, οικονομικά και άλλα, για τους λογικά σκεπτόμενους Νέους μας, όσους εδώ απέμειναν και τελικά θα απομείνουν!

➔ Η «ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ», η των αποδήμων μας δηλαδή, για να είμαστε σαφέστεροι, θα μεγαλώνει, αλλά όχι η εντός των συνόρων μας τέτοια, η οποία μικραίνει πλέον, και θα συνεχίσει να μικραίνει, τουλάχιστον σε Έλληνες, και για ό,τι αυτό θα σημαίνει, για την Χώραν μας στο μέλλον!

➔ Οι …«δραπετεύσαντες» στο Εξωτερικό δικοί μας, οι «διωχθέντες»-ουσία- από την Πατρίδα που έτσι κατήντησαν οι Πολιτικοί μας, δεν θα επιστρέψουν, δυστυχώς …δεν, αφού αποκλείεται να βρουν εδώ, ό,τι τους παρέχεται εκεί, και ειδικά τις θετικές και απαραίτητες προοπτικές για τα δικά τους παιδιά!

ΑΥΡΙΟ, η συνέχεια!