Όταν το τίποτα, υποχρεώνεται να μετατραπεί στο παν.

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Oσοι ασχολούνται με την κοσμογονία, την φυσική, την κβαντομηχανική και γενικά με ότι έχει να κάνει με το σύμπαν και τη γέννηση του , λένε:

«Αν νομίζεις πως κατάλαβες την κβαντομηχανική φυσική και τα “παράγωγα” της, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτε».

Λίγο κουφό ακούγεται σε σύγχρονη νεοελληνική απόδοση. Πως και δεν έχω καταλάβει, όταν αυτό που διαβάζω μου φαίνεται λογικό ή εν πάσει περιπτώσει πιθανόν. Ακόμη και ακραίο αλλά πάντως στα όρια της σκέψης μου που δεν τη νοιώθω και περιορισμένη.

Στην πράξη δυσκολεύομαι στην πραγματικότητα αδυνατώ να αντιληφθώ πόσο είναι ένα δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου που λένε οι φυσικοί ότι είναι το νανοδευτερόλεπτο και ούτε λόγος να γίνεται για την κλίμακα της εποχής ΠΛΑΝΚ που είναι 30 τάξεις μεγέθους ταχύτερη από τη νανοεπιστήμη.(Δηλαδή 1/10 ακολουθούμενο από 30 μηδενικά)

Εκεί όμως που ζητάω «βοήθεια» είναι στην ερώτηση. Τι υπήρχε πριν την Μεγάλη Εκρηξη , που δεχόμαστε σαν την αρχή της δημιουργίαςτου σύμπαντος και ασ έγινε τόσο γρήγορα ,οπως λένε.

Αν υπήρχε τίποτε, τι υποχρέωσε, ανάγκασε, ερέθισε, ενέπνευσε(βάλτε όποιο ρήμα θέλετε) αυτό το τίποτα να αρχίσει να μετατρέπεται στο παν.

Οι επιστήμονες λένε. Μέχρι να το βρούμε , θα μελετάμε τη διαδικασία της μετατροπής (γένεσης) και εν τω μεταξύ κάποιος θα μας πείσει και για το τι είναι το τίποτα.

Οι θρησκειολόγοι πάντως, μέχρι στιγμής δεν τους έχουν πείσει, ότι πίσω από το τίποτα «κρύβεται» ο Θεός. Ίσως γιατί του δίνουν τόσα πολλά πρόσωπα και δεν συμφωνούν σε ένα για να ησυχάσουμε και εμείς να διαφωνούμε ποιανού ο θεός είναι καλύτερος.