«Όχι στην αποψίλωση της ΜΕΘ. H 6η ΥΠΕ δε στηρίζει τη λειτουργία των Νοσοκομείων της νησιωτικής Περιφέρειας»

Θ. Γαλιατσάτος

Την αντίρρησή του να μεταφερθεί νοσοκομειακό υλικό από την πτέρυγα «Βεργωτή» της ΜΕΘ, του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ή σε άλλα νοσοκομεία της, της 6ης ΥΠΕ, εκφράζει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, διατυπώνοντας ακόμη μία φορά, «πως η απόφαση ένταξης των νησιών του Ιονίου στην 6η ΥΠΕ που εδρεύει στην Πάτρα ήταν και είναι λανθασμένη».

Θ. Γαλιαστάτος: «Η φημολογούμενη μεταφορά του εξοπλισμού της ΜΕΘ του Γενικού νοσοκομείου Κεφαλονιάς, που είναι δωρεά «Βεργωτή» είναι σε λάθος κατεύθυνση και δεν πρέπει να συμβεί . Τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός πρέπει να παραμείνουν στο Νοσοκομείο του Αργοστολίου. Αντιθέτως η  κατεύθυνση που πρέπει να δοθεί είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επανδρωθεί με το προσωπικό που χρειάζεται η ΜΕΘ και να μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις που πιθανώς να συμβούν σε ένα νησί με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα σε όλη την Ελλάδα.

Για άλλη μία φορά έχουμε ένα τρανταχτό παράδειγμα, για το πόσο λάθος είναι τα Ιόνια νησιά να υπάγονται στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, με έδρα την Πάτρα, που καλύπτει την  Πελοπόννησο, τα Ιόνια νησιά, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα. Η θέση μας ότι πρέπει να δημιουργηθεί Υγειονομική Περιφέρεια Ιονίων νήσων είναι πάγια και επιβεβαιώνεται με έναν εξαιρετικά «εκκωφαντικό» τρόπο, από το γεγονός της αντίληψης που διαμορφώνει η ηγεσία της 6ης ΥΠΕ που δεν έρχεται να στηρίξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων της νησιωτικής Περιφέρειας, αλλά αντιθέτως τα αποδυναμώνει και τα αποψιλώνει από εγκαταστάσεις και μηχανήματα».