1η Απριλίου 2021-Ιστορική ημέρα μιάς Αληθινής Ουτοπίας


Του Γεώργιου Κακή-Κωνσταντινάτου*


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ημέρα σήμερα,  όπου σε έκτακτη συνεδρίαση ο πολιτικός κόσμος όλου τού πολιτικού φάσματος, προέβη σε δημόσιες εξομολογήσεις τής ανεπάρκειας και των εγκλημάτων του.

Αποκάλυψε το σκοτεινό παρασκήνιο και τους εκβιασμούς, τον χρηματισμό και την αναξιοκρατική εύνοια, καθώς και τα προσωπικά του έλκη και έξεις, ως και αυτά μοχλούς εκβιασμού.

Πολλοί από τα πολιτικά πρόσωπα που εξήρχοντο τής συνεδρίας, μέσα στην οποία αδελφωμένοι έκλαιγαν, δήλωσαν πως ένοιωθαν γιά πρώτη φορά ανάλαφροι, ελεύθεροι· ενώ άλλοι αναχώρησαν αναζητώντας την  ησυχαστική νήψη σε Μοναστήρια.

Άλλοι επίσης παραιτήθηκαν, υποδεικνύοντας τούς αξιωτέρους τους από τον κατάλογο αυτών που έχουν καταδιώξει, και έφυγαν γιά τα κτήματά τους να καλλιεργήσουν την Γη, πράγμα που χρόνια ήθελαν.

Το παράδειγμα τους ακολούθησαν και άλλα δημόσια πρόσωπα όλων των λειτουργημάτων,  και αυτήν την στιγμή στους δέκτες των τηλεοράσεων μπορεί να δει κανείς μιά ατέλειωτη παρέλαση,  δημοσιογράφων, διευθυντών, ιατρών, νομικών, οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων, αυτοδιοικητικών αρχόντων, πολιτών, και κάθε είδους αρχόντων,

συγκινημένους να εξομολογούνται δημόσια,  και να αναβαπτίζονται -σαν παιδιά- μέσα σε έναν συγκλονισμό εγέρσεως

από τον παντοειδή θάνατο στην ζωή,

την ατελεύτητη ζωή.

Χρόνια Πολλά.

Καλό μήνα Απρίλιο.*

*Εκ τού Λατινικού (κι αυτό εξ Ελληνικών), Aprire, που θα πεί, Ανοίγω.

Υστερόγραφο :

Όποιος πει ότι όλο το παραπάνω είναι ουτοπία,

είναι σαν να λέει πως ένα χωράφι δεν θέλει νερό για να αρδευτεί,

αλλά την βενζίνη και βρωμόνερα με τα οποία μέχρι τώρα ποτίζεται.

* Ηθοποιός Σκηνοθέτης Εικαστικός