1ος κύκλος μουσικών σεμιναρίων

Η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά ενός ολοκληρωμένου ετήσιου κύκλου μουσικών σεμιναρίων που ξεκινά τον προσεχή Σπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018. Σε αυτά πρόκειται να διδάξουν καταξιωμένοι έλληνες και ξένοι καθηγητές και μουσικοπαιδαγωγοί.

Σκοπός αποτελλεί η διασύνδεση του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής με τη διεθνή μουσική και εκπαιδευτική πραγματικότητα. Επιχειρείται η προαγωγή της μουσικής πράξης και διδασκαλίας σε ανώτερο ωδειακό επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια σειρά εργαστηρίων (workshops), διαλέξεων και δραστηριοτήτων για όλα τα όργανα της μπάντας και με τις βασικές αρχές διεύθυνσης μπάντας. Όλα τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα να αποδίδουν το μέγιστο σε κάθε ηλικιακο και γνωστικό επίπεδο.

Ο πρώτος κύκλος εργαστηρίων θα αρχίσει την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2017 με προσκεκλημένο καθηγητή τον κ. Σπυρίδωνα Ρουβά (Φιλαρμονική Εταιρεία “Μάντζαρος” Κέρκυρας) με την διδασκαλία τεχνικών αναπνοής για πνευστά όργανα και εξειδικευμένη διδασκαλία βαθέων χαλκίνων οργάνων (κόρνο, ευφώνιο, τρομπόνι, τούμπα). Θα συνεχιστεί με το πρώτο εργαστήριο διεύθυνσης μαθητικής μπάντας με διδάσκοντες τους Χαράλαμπο Μακρή (αρχιμουσικός Φ.Σ.Λ.) και Σπυρίδωνα Ρουβά και θα κλείσει με ένα τριήμερο εργαστήριο ρυθμού και κρουστών οργάνων με τον Α’ κορυφαίο τυμπανιστή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. κ. Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο.

Τα εργαστήρια θα συνεχιστούν τον μήνα Οκτώβριο με θέμα τη διεύθυνση μπάντας με διδάσκοντες τους Σπυρίδωνα Προσωπάρη (αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας “Παλαιά”) και Χαράλαμπο Μακρή.

Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά στο κτήριο της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου και στο τηλέφωνο 2671092386 καθώς και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση lixouri.filarmoniki@g-mail.com.

(Από το Διοικητικό

Συμβούλιο)