Γι’ άλλη μία φορά στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου «ανέβηκαν οι τόνοι» στα ύψη! Το θέμα που έδωσε την αφορμή ήταν ο Κανονισμός Λειτουργίας πεζοδρόμησης της Σκάλας.

Στον «Η» επανειλημμένα έχουμε ασχοληθεί με το θέμα στις 3/2/2021, στις 5/2/2021, 14/4/2021 (Ο Blogger και ο ΙΒΑΝ) και στις 3/7/2021 με κεντρικό άρθρο!

Στην ουσία της κριτικής όσων αντιδρούν με την Δημοτική Αρχή, πρέπει να ξεκαθαριστεί από την αρχή πως δεν ήταν (και δεν είναι) η πεζοδρόμηση ή όχι το δίλημμα, όπως θέλει να το παρουσιάσει ο Θεόφιλος (γι’ άλλη μία φορά …μαλαγάνας και διχαστικός…) και οι δικοί του, αλλά ο τρόπος και η ακολουθουμένη διαδικασία. Οι Νίκος Ανουσάκης, Φόρτες, Παντελειός και Κεκάτος μαζί με την Μίνα Γαβριελάτου (σύμβουλος του Θεόφιλου και πρώην αντιδήμαρχος) που δεν ψήφισαν την πρόταση του Μιχαλάτου ήταν ξεκάθαροι: Ναι στην πεζοδρόμηση, αλλά δεν υιοθετούν τη μη νόμιμη διαδικασία που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή!

Ο Θεόφιλος απλά με αλαζονική διάθεση και λαϊκίζοντας επιχειρεί να ρίξει λάσπη σε όσους αποκαλύπτουν τον παράνομο χαρακτήρα των ενεργειών του και να εφαρμόσει παρακάμπτοντας τους νόμους αυτό που ικανοποιεί την …εκλογική του πελατεία!

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Θεόφιλος βγήκε δήμαρχος από την περιοχή του Ελειού – Πρόννων με τους 80 επί πλέον ψήφους (160 διπλούς) που πήρε την 2η Κυριακή στην περιοχή και ειδικά στη Σκάλα! Τώρα λοιπόν τους ξεπληρώνει το «γραμμάτιο»! Απλά πράγματα για τον Θεόφιλο και στα ελάχιστα που …δείχνει συνεπής! Και για να δείτε τον τυχοδιωχτικό χαρακτήρα της κίνησης Θεόφιλου να πεζοδρομήσει ντε και καλά την Σκάλα ΠΑΡΑΝΟΜΩΝΤΑΣ ΕΞΩΦΘΛΜΑ ποντάρει στην …πανδημία!

Και συγκεκριμένα ποντάρει, στην επέκταση της προθεσμίας της 31ης Μαΐου που θέτει η Υπουργική Απόφαση για να ισχύσουν έκτακτα μέτρα στις πόλεις και τα χωριά λόγω κορονοϊού (!) όπως και πέρυσι, έτσι που να καλύπτουν και τη μη νόμιμη πεζοδρόμηση της Σκάλας!

Αν δεν παραταθεί η προθεσμία …κάτι θα βρει να ισχυριστεί!

Το πιθανότερο να τα ρίξει σε όσους αποκαλύπτουν πως ΠΑΡΑΝΟΜΑ προωθεί την πεζοδρόμηση της Σκάλας!

Τι …μαλαγάνας είναι;

Κυριακή κοντή γιορτή …η 31η Μαΐου!

Υ.Γ. Και προς επιβεβαίωση όλων των παραπάνω και της μαλαγανιάς με την οποία προωθεί ο Θεόφιλος την πεζοδρόμηση της Σκάλας είναι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει τα όσα έγιναν στο Συμβούλιο μέσα από την ιδιοκτησιακή του ιστοσελίδα inkefalonia και κυρίως το πώς …ταχυδακτυλουργικά αλλοιώνει τα όσα υποστήριξε η αντιπολίτευση. Εμφανίζει λοιπόν για τον μεν Φόρτε ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ότι «εντύπωση, πάντως προκάλεσε η στάση του (Μάκη Φόρτε), που «γύρισε την πλάτη» ψηφίζοντας κατά», αποκρύπτοντας ότι ο Φόρτες είπε ΝΑΙ την ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ αλλά σύμφωνα με το νόμο και με τροποποίηση του ΓΠΣ. Ενώ για την παράταξη «Κεφαλονιά Νησί για όλους» λέει μισή την αλήθεια αναφέροντας ότι «την πρότασή τους ψήφισαν ο Αλέξανδρος Παντελειός και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του Δημήτρης Κεκάτος» …ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ πρώτα ότι η πρότασή τους ήταν «Να δημιουργηθεί ο πεζόδρομος της Σκάλας, αλλά με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και μετά από την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου όπου χρειάζεται!!! Και βέβαια δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ότι αποκρύπτει ο Θεόφιλος δια της …ναυαρχίδας του ότι την παραπάνω πρόταση ψήφισε και το μέλος της παράταξης του και αρμόδια αντιδήμαρχος για τα πολεοδομικά τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα Ασημίνα Γαβριελάτου!

Και το τελευταίο: Το σημαντικότερο ΟΛΩΝ είναι ότι ο Θεόφιλος από την ιδιόκτητη ιστοσελίδα του αποκρύπτει ότι ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ η προθεσμία που θέτει η Υπουργική Απόφαση μέχρι 31 Μαΐου… ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ της Σκάλας!!!