Η χθεσινή απόδοση των γεγονότων από τον Ροβινσώνα Κρούσσο με τίτλο «Οι νέες «μαλαγανιές» του ολιγάρχη Θεόφιλου» και υπότιτλο «Ο άνευ χαρτοφυλακίου αντιδημάρχου και τα πολεοδομικά, η «συνέπεια» και η «εμπιστοσύνη», και ο Θεόφιλος …«το ξύπνιο πουλί» αποδίδουν στο έπακρο την ουσία της πολιτικής του Θεόφιλου.

Υπάρχει όμως και ο κομματικός παράγοντας που έμμεσα αλλά σαφέστατα εμπλέκεται με τις ενέργειες του Θεόφιλου. Θα επισημάνουμε ότι σε κάθε περίπτωση θα προηγηθούν οι βουλευτικές εκλογές, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι εσωκομματικές διεργασίες στα δύο από τα μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Ας δούμε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα:

Νέα Δημοκρατία

Ο Θεόφιλος στο Κυβερνών Κόμμα έχει προσβάσεις, αλλά μόνο σε επίπεδο Κυβέρνησης και τοπικά …μόνο στον βουλευτή Παναγή Καππάτο!

Η ταύτιση του Θεόφιλου με τον Καππάτο είναι απόλυτη. Ο δήμαρχος στα ζόρια του τον έχει στηρίξει δίχως ενδοιασμούς. Στα δύο θέματα που ο βουλευτής Κεφαλονιάς έγινε πανελλήνιο αρνητικό θέμα, πρώτα στην υπόθεση της κορονοαποζημίωσης και μετά των σχέσεων του με τον Φουρθιώτη, ο Θεόφιλος ήταν ο μοναδικός Κεφαλονίτης (!) που του συμπαραστάθηκε επώνυμα και με δημόσια δήλωση!

Εκεί όμως (στο βουλευτή) σταματάει και η πρόσβαση του Θεόφιλου στη ΝΔ! Ακόμη και στα υπουργικά γραφεία μόνος του δεν μπορεί να πάει. Πάντα συνοδεύει τον Καππάτο…

Στην τοπική οργάνωση της ΝΔ ο Θεόφιλος είναι persona non grata! Ο πρόεδρος της οργάνωσης στο Δήμο Αργοστολίου (της μεγαλύτερης στο νησί) Γεράσιμος Παπαναστασάτος δεν χάνει την ευκαιρία να ξεφωνίζει με πολιτικό πάθος τον ολιγάρχη δήμαρχο και να τον ξεμπροστιάζει για πλήθος θεμάτων!

Εν ολίγοις: Οι εποχές που ο Θεόφιλος απολάμβανε της επίσημης στήριξης της ΝΔ και ήταν υποψήφιος της, όπως όταν εξελέγη δήμαρχος Λειβαθούς το 2006, παρήλθαν! Ο Καππάτος δεν του αρκεί ούτε για συζήτηση, άσε που σε κάθε περίπτωση οι βουλευτικές εκλογές θα έχουν προηγηθεί των δημοτικών εκλογών οπότε και ο σημερινός βουλευτής θα αποτελεί (100% σίγουρο) παρελθόν!

Επί πλέον η στήριξη από τον Παρίση ως ανταπόδοση της στήριξης του Θεόφιλου στις εκλογές της ΠΕΔΙΝ εκπληρώθηκε με την …ψήφιση του Βαλλιανάτου ως προέδρου του ΔΣ πριν κάτι μήνες!

Μεμονωμένοι και ανώνυμοι ψηφοφόροι της ΝΔ λογικό είναι να στηρίξουν τον Θεόφιλο, αλλά μέχρις εκεί…

Η ΝΔ, και με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής των επερχόμενων δημοτικών εκλογών το 2023 με την προϋπόθεση ότι …θα κατέβει ενωμένη και με έναν υποψήφιο!

ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόφιλος, έχει κάποια προσβασιμότητα.

Πρώτα απ’ όλα έχει τον Βαλλιανάτο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ!

Μόνο που το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησε στο ΣΥΡΙΖΑ τη φίλη του Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην τοπική οργάνωση του είναι …παρείσακτος!

Άλλωστε η εκλογική του δύναμη συνίσταται στους …περισσευούμενους ψήφους (…«τρεις σταυροί υπάρχουν, βάλε ένα και σε μένα»), γι ‘αυτό και ζορίστηκε να βγει.

Μετά έχει τον Σταύρο Σπαθή επιφανές στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στα ανοίγματα που έκανε πριν καιρό, αλλά με μικρή, έως τώρα, προσβασιμότητα στην οργάνωση.

Ακολουθεί ο Πεφάνης. Μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένος σύμβουλος με τον Φόρτε και την παράταξή του που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά με τη υποτακτική στάση του στο Θεόφιλο παίρνοντας το «τυράκι» της έμμισθης θεσούλας αρχικά του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ και μετά του αντιπροέδρου της ΕΔΑΚΙ και πρόσφατα του αντιδημάρχου άνευ χαρτοφυλακίου (έστω και μισθού) έχει γίνει «κόκκινο πανί» στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία έχει ξεκόψει.

Άρα ψιλοπράματα ο Πεφάνης και επί πλέον …κρίμα το αντιδημαρχιλίκι που του έδωσε!

Ο τελευταίος επώνυμος από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει στρατολογηθεί στο άρμα του Θεόφιλου ο εμφανισθείς ως κομήτης στα τοπικά πράγματα πριν λίγα χρόνια Αριστοτέλης Μπατιστάτος, που έγινε ευρέως γνωστός στην τοπική κοινωνία πρώτα με την αρθρογραφία του και μετά με την υποψηφιότητά του αρχικά στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Φόρτε που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως στη συνέχεια ως υποψήφιος βουλευτής.

Στη θητεία του ολιγάρχη βρέθηκε αντιπρόεδρος του Γηροκομείου και αυτοανακηρύχθηκε εκπρόσωπος Τύπου του …Θεόφιλου επί παντός επιστητού!

Κάθε φορά που μιλάει και υπερασπίζεται το Ολιγαρχικό σύστημα (όπως τελευταία τον Πεφάνη) …ζημιά κάνει στο Θεόφιλο παρά καλό! Άλλωστε η απήχησή του στο εκλογικό σώμα είναι ανύπαρκτη.

Φαίνεται ότι και αυτός αγνοεί την παροιμία «την αποστασία πολλοί αγάπησαν, τους αποστάτες ουδείς»…

Διάφοροι σκόρπιοι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που «βάζουν πλάτη» στον Θεόφιλο κυρίως στη Λειβαθώ είναι επουσιώδης εκλογική δύναμη.

ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Τσιλιμιδός και Σαμούρης ή σωστότερα …Σαμούρης και Τσιλιμιδός είναι τα δύο στελέχη του Θεόφιλου «με γαλόνια» που αναφέρονται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Για τις σχέσεις Τσιλιμιδού με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πολλά ακούγονται. Οι κακές γλώσσες λένε ότι απέχει ηχηρά από τις πρόσφατες διεργασίες αναδιοργάνωσης του κομματικού χώρου. Το γιατί …μόνο αυτός το γνωρίζει και ουδείς άλλος, ούτε …ο Θεόφιλος. Αν και οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα λένε πως ο Τσιλιμιδός αρκετά έχει ανεχτεί το ρόλο του δεύτερου και μάλιστα πίσω από τον Θεόφιλο, για τον οποίο δημόσια είχε εκφραστεί για τις ικανότητες του!

Η εκλογική του δύναμη έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. Με το ζόρι άλλωστε βγήκε δημοτικός σύμβουλος. Άλλωστε οι Ηρακλείδες του ΠΑΣΟΚ που «βγάζουν μπιμπίκια» ακούγοντας ΣΥΡΙΖΑ, του έχουν φυλαγμένο ότι ερωτοτροπούσε πριν χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Σαμούρης από την άλλη είναι ο μοναδικός απ’ όλους τους προαναφερθέντες που έχει μια εκλογική δύναμη λόγω χαρακτήρα, γιαυτό και ο Θεόφιλος …τον ανέχεται ειδεμή …θα τον είχε στείλει από κει που ήλθε!

Πάντως πολλοί είναι αυτοί που τον θεωρούν υπερεκτιμημένο και ότι τελικά… διώχνει περισσότερους ψήφους από εκείνους που φέρνει, όπως και αρκετοί άλλοι από το ασκέρι του Θεόφιλου.

Δίπλα στο Θεόφιλο έχουν βρεθεί αρκετά «τοτέμ» του «παλιού καλού ΠΑΣΟΚ» αλλά όλοι τους …έναντι αντίδωρου, με χαρακτηριστικότερη όλων την περίπτωση ενός από τα πλέον επιφανέστερα τότε στελέχη του κραταιού ΠΑΣΟΚ. Μια ματιά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ πείθει για του λόγου το αληθές …

Πολλά πάντως θα εξαρτηθούν από τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ στις αρχές Μαΐου, αν και η κυριαρχία των νέων στελεχών είναι εμφανής.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Θεόφιλος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να περιμένει …τη σκόνη του!

Τελικό–τελικό συμπέρασμα για τις διεισδύσεις Θεόφιλου στα κόμματα:

Από τα κόμματα ο Θεόφιλος θα εισπράξει …ό,τι έσπειρε και σπέρνει!

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί να απευθύνεται στους κομματικούς μηχανισμούς και στα κομματικά τους στελέχη με δέλεαρ θέσεις και αναθέσεις, είναι καραμπινάτα παλαιοκομματική και καταδικασμένη εκλογικά!

Η αλαζονεία του και η ολιγαρχική του νοοτροπία δεν τον αφήνουν να δει ότι …«ο βασιλιάς είναι γυμνός»!

Ό,τι και να κάνει, όσες θέσεις και να μοιράσει, όσες απευθείας αναθέσεις και να κάνει, «τον κώλο του να χτυπάει», δεν πρόκειται να έχει την στήριξη των κομμάτων που διακαώς επιθυμεί!

Το εκλογικό του ακροατήριο, αντίθετα απ’ ότι πιστεύει όπως δείχνει με τις πράξεις του, συρρικνώνεται αντί να διευρύνεται!

Αν δε βρεθεί απέναντί του ο κατάλληλος υποψήφιος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ να χάσει κατά κράτος και από την πρώτη Κυριακή, λόγω του νέου εκλογικού συστήματος που ο δήμαρχος εκλέγεται με 43%!!!

Θυμηθείτε το!!!