Τα …ευτράπελα της ολιγαρχίας

Από το «μεγάλο στραπάτσο» προτίμησαν …το «μικρό στραπάτσο»!

Αρον-άρον αλλαγή της ώρας του Δ.Σ. αναλύπτοντας ότι… σύμβουλοι έχουν «επαγγελματικές υποχρεώσεις»!

 

Tο πρώτο στραπάτσο στη Δημοτική Αρχή ήλθε πριν από πέντε μήνες στις 29 Νοεμβρίου 2021 με την αναγκαστική απόσυρση της προγραμματισμένης εκλογής ως συμπαραστάτη του δημότη συνεργάτη του ολιγάρχη δήμαρχου λόγω έλλειψης της απαιτούμενης πλειοψηφίας όταν αντέδρασαν δημόσια οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι (και άλλοι ακόμα στην πορεία) καταγγέλλοντας ότι η όλη διαδικασία έπασχε «πολιτικά και νομικά»! Ο Θεόφιλος βέβαια διά του προέδρου του στη τακτική της μαλαγανιάς απέσυρε μεν υποχρεωτικά το θέμα αλλά δημόσια ισχυρίστηκε ότι …«θα απουσιάζουν για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δημοτικοί σύμβουλοι»!!!

Το δεύτερο μεγάλο στραπάτσο έρχεται τώρα στη Δημοτική Αρχή του ολιγάρχη, με την δημόσια επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Βαλλιανάτο 12 Δημοτικών Συμβούλων (από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Παρίσης, Διον. Λυκούδης, Κωνσταντάκης, Πολλάτος, Γιάν. Λυκούδης, Μενάγιας Φόρτες, Παντελειός, Τρωιάνος, Κεκκάτος, Ανουσάκης, Παπαδάτος) που καταγγέλλουν ότι συγκαλείται «Δημοτικό Συμβούλιο την Μεγάλη Εβδομάδα και μάλιστα σε ώρα πρωινή …σε ημέρα και ώρα παντελώς ακατάλληλη»!!!

Μπροστά στο μεγάλο στραπάτσο ο Θεόφιλος (πάντα δια του Νικόλα) της ματαίωσης του δημοτικού συμβουλίου αφού ήταν σίγουρο ότι και οι δύο σύμβουλοι της ΛΑΣΥ (Κουρούκλης, Γρηγορόπουλος) θα απείχαν προτίμησε …το μικρό στραπάτσο!

Και μετέθεσε … την ώρα της συνεδρίασης! Από τις 12 το μεσημέρι στις 5 το απόγευμα! Ο λόγος; Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι «πολλοί συνάδελφοι έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις»!!! Και δεν ντρέπονται! Τόσο ξετσίπωτα, τόσο απροκάλυπτα!

Πράγματα πρωτοφανή, πράγματα πρωτάκουστα! Ο δημόσιος διασυρμός (γι’ άλλη μία φορά) του κύρους και της αξιοπρέπειας του δημοτικού συμβουλίου! Και αντί να ζητήσει συγνώμη, καταφεύγει γι’ άλλη μία φορά σε μαλαγανιές και παιδιάστικες δικαιολογίες μπαλώνοντας άρον – άρον τα πράγματα!

Πόσο ακόμα κάτω θα το φθάσουν είναι άγνωστο!

Υ.Γ. Την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη του έδωσε ο Θεόφιλος, πιστός στην ανακολουθία και τον αυτοεξευτελισμό του περί «τακτικής κάθε μήνα συνέντευξης Τύπου». Και ως συνήθως ήταν μια συνέντευξη με «διαμάντια».

1. «Ως σημαντικότερο πρόβλημα της πόλης του Αργοστολίου χαρακτήρισε αυτό της στάθμευσης», δίνοντας υποσχέσεις διανθισμένες με μπόλικα και χιλιοειπωμένα «ΘΑ»! Σίγουρα είναι ο μοναδικός δήμαρχος στην ιστορία που το σημαντικότερο πρόβλημα της θητείας του το αντιμετώπισε με …υποσχέσεις!

2. Για τον Τουρισμό είπε πως «το έργο που έχει γίνει δεν έχει προηγούμενο, ασχέτως αν ενδεχομένως δεν έχει επικοινωνηθεί»!!! Το σημαντικότερο έργο που γνωρίζουμε είναι η περιβόητη συμμετοχή του στην διεθνή έκθεση του Λονδίνου τον περασμένο Νοέμβρη και …το φαγοπότι του στο «Μεράκι» με την δημόσια διαδικτυακή κόντρα του με τον πρώην περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο!!!

3. «Τερμάτισε» την συνέντευξή του «απαντώντας στις κατηγορίες και τους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύει ο Νίκος Ανουσάκης μιλώντας για σχέση οικονομικής φύσεως που συνδέουν τον ίδιο και τους συνεργάτες του και απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθότι όλοι οι συνεργάτες του έχουν ήδη εργασία και αυτό που τους ενώνει είναι η αγάπη για την πόλη του Αργοστολίου και το νησί μας συνολικά»!

Αναμφίβολα έγραψε ο Θεόφιλος «ξεπλένοντας» το αλισβερίσι που γίνεται δια της υπογραφής του!

Ή μήπως να του θυμίσουμε πόσοι και ποιοι συνεργάτες του εισπράττουν τον παχυλό μισθό του αντιδημάρχου από τον μισθό της θέσης τους, πόσοι και ποιοι μεταγραφέντες συνεργάτες του αμείβονται παχυλότατα στις θέσεις που τους πόστιαξε! Θέλει να το κάνουμε; Ή μήπως δεν είναι αλήθεια πως πλήθος από συνεργάτες του υποψήφιοι στο συνδυασμό του παρελαύνουν καθημερινά στη Διαύγεια για αδρά (αδρότατα) αμειβόμενες υπηρεσίες και προμήθειες που γίνονται (φυσικά) με απευθείας αναθέσεις από τα παντός είδους φυτά και γεωπονικά είδη, μέχρι τα μπογιατίσματα, τα ηλεκτρολογικά και την καθαριότητα των λιμανιών! Δεν καταλαβαίνει ότι με αυτές τις αναφορές απαξιώνει ακόμα περισσότερο τους συνεργάτες του και τους ξεφτιλίζει; Άποψή μας ότι …το κάνει συνειδητά για να τους έχει στο χέρι!!!