Ο ολιγάρχης δήμαρχος

«Την πάτησε» με την απάντηση Μινέτου στους γιατρούς για το οικόπεδο του Νοσοκομείου!

Ομολογία Θεόφιλου πως η πρόταση του για πάρκινγκ θέλει …δεκαετίες!

 

 

Γι’ άλλη μία φορά η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου έδειξε ότι δεν ανέχεται τον αντίλογο και την διαφορετική άποψη στις δικές της απόψεις.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του Ολιγαρχικού συστήματος του δημάρχου βρέθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Αφορμή η σαφής και ξεκάθαρη θέση των γιατρών, σχετικά με το οικόπεδο 57, ιδιοκτησίας του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς:

«Η οποιαδήποτε αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου του Νοσοκομείου θα πρέπει να εξυπηρετεί εκπαιδευτικές και ιατρικές ανάγκες, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των παροχών υγείας προς τους συμπολίτες μας και την ενίσχυση της λειτουργίας του νοσοκομείου».

 

Σαφώς λοιπόν ενοχλημένος ο ολιγάρχης δήμαρχος «επιστρατεύει» το alter ego του Δ. Μινέτο να δηλώνει με περισπούδαστη γλώσσα στη ναυαρχίδα του Ολιγαρχικού του συστήματος:

«Ενα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνουν είναι να κινήσουν την διαδικασία άρσης της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης που υπάρχει. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα καθαρίσει το οικόπεδο από τα βάρη που έχει.

Μόλις γίνει αυτό, το οικόπεδο περνάει στο καθεστώς του αρρύθμιστου οικοπέδου.

Επομένως, στη συνέχεια θα πρέπει να ξεκινήσουν την διαδικασία ρύθμισης των νέων χρήσεων γης του οικοπέδου με τροποποίηση του σχεδίου πόλης και έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος.

Μετά από αυτά, θα μπορούν να εφαρμοστούν το project που έχουν αποφασίσει.

Είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες οι διαδικασίες για αυτό δεν βλέπω να γίνεται κάτι μέσα στην τρέχουσα δεκαετία».

 

Αν δεν είχε τα διπλώματα και τα παπλώματα που έχει ο Μινέτος, θα λέγαμε ότι …«δεν ξέρει τι του γίνεται»!

Ομως ξέρει και παραξέρει τι ισχυρίζεται!

Με απλά λόγια ο ισχυρισμός Μιχαλάτου δια στόματος Μινέτου είναι πως «Η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου είναι …ανεδαφική, αφού για να γίνει απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες για αυτό δεν βλέπω να γίνεται κάτι μέσα στην τρέχουσα δεκαετία».

 

Μόνο που δεν λέει ο Θεόφιλος (διά του Μινέτου) ότι αν δεν πρόκειται να γίνει κάτι μέσα στην τρέχουσα δεκαετία με την πρόταση των γιατρών που θέλει δραστηριότητες (εκπαιδευτικές και ιατρικές) συναφείς με αυτές που καθορίζονται στο πολεοδομικό σχέδιο που ισχύει, με την δικιά τους πρόταση που θέλει κάτι …εντελώς διαφορετικό όπως είναι ο προτεινόμενος χώρος στάθμευσης οχημάτων (πάρκινγκ), τότε για να υλοποιηθεί δεν φτάνουν όχι μία, όχι δύο δεκαετίες, αλλά γύρευε πόσες!

 

 

Το συμπέρασμα: Ο Θεόφιλος και το συνάφι του αποκαλύφθηκαν από …τις μαλαγανιές που χρησιμοποιούν! Με την επιλογή του Θεόφιλου να δοθεί μια απάντηση από τον «γραμματιζούμενο» της Δημοτικής Αρχής Μινέτο τα έκανε χείρου χειρότερα τα πράγματα! Απλά …«την πάτησαν»!

Και πολύ περισσότερο αποκαλύφθηκαν, αφού επιτηδευμένα αποφεύγουν να πουν ότι οι προθέσεις του Θεόφιλου Μιχαλάτου εξυπηρετούν γι’ άλλη μία φορά το επιχειρείν και …καθόλου το δημαρχεύειν!

Και μια φιλική συμβουλή κλείνοντας: Με «αρπαχτές» και «εξυπνάδες» άλλων εποχών δεν λύνεται το κυκλοφοριακό Θεόφιλεεεεε!

Κατάλαβέ το όσο είναι καιρός!