Ταρακούνησε τα λιμνάζοντα νερά της τοπικής πολιτικής σκηνής γι’ άλλη μία φορά ο «Η» με τα δύο συνεχόμενα πρωτοσέλιδά του, σχετικά με το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, όπως εξελίσσεται, της ανακολουθίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής σχετικά με τη χρήση του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας (πρώην Μέγαρο)!

Ο σκοπός της αγοράς ήταν ΡΗΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΣ στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τα συμβόλαια αγοράς και δανεισμού: Το Κτίριο αποκτήθηκε για «Δημοτική Πινακοθήκη επωνύμων Κεφαλλήνων εικαστικών», όπως διαβεβαίωνε ο τότε δήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός και σήμερα αναπληρωτής του δημάρχου Μιχαλάτου, τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με την επιστολή που του έστειλε στις 21/4/2007 ζητώντας τη συνδρομή του για την απόκτησή του και ανέσυρε χθες ο «Η» από το «βαρβάτο αρχείο» του, δημιουργώντας ταραχή μεγατόνων στο Ολιγαρχικό σύστημα που …«κατάπιε την γλώσσα του»!

Σήμερα δημοσιεύουμε άλλο ένα ντοκουμέντο της εποχής από το βαρβάτο αρχείο του «Η».

Την επιστολή-απάντηση του Θεόφιλου Μιχαλάτου που την υπογράφει ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου (επί πλέον ήταν και δήμαρχος Λειβαθούς) με ημερομηνία 23/11/2007 στον τότε δήμαρχο Αργοστολίου Γιώργου Τσιλιμιδού σχετικά με την κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους για την αγορά του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας:

«Όπως προκύπτει από τη δήλωση του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδού η σχετική πρόταση για την αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος από την πλευρά του Δήμου Αργοστολίου κατετέθη την 23η Νοεμβρίου 2007, τελευταία ημέρα της τεθείσας προθεσμίας.

Η δικής μας αγωνία για την τύχη του κτιρίου -όπως και άλλων φορέων, το Κοργιαλένειο Ίδρυμα κ.λπ.- εκφράστηκε πολύ νωρίτερα από το ενδιαφέρον του Δήμου Αργοστολίου και συνεπώς, είναι υποκριτικός και ψευδής ο ισχυρισμός ότι το ΕΒΕΚΙ διασπά την κοινωνική και πολιτική ομοθυμία.

Ελπίζω ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν εκτοξεύτηκε μόνον και μόνον για να καλύψει αδυναμίες και έλλειψη προγραμματισμού του Δήμου Αργοστολίου που κατέθεσε την πρότασή του την τελευταία στιγμή.

Τέτοια διχαστικά διλήμματα είναι ανεπίτρεπτο να τίθενται για να εξυπηρετήσουν πολιτικούς και κομματικούς σκοπούς».

Θ. Μιχαλάτος
Γ. Τσιλιμιδός

 

 

 

 

 

 

 

 

Στους πρωτοφανείς, ομολογουμένως, χαρακτηρισμούς του Μιχαλάτου στο σημερινό του συνεργάτη Τσιλιμιδό για «ψευδή και υποκριτικό ισχυρισμό» εκ μέρους του και για «διχαστικά διλήμματα» που έγιναν για …«να καλύψει αδυναμίες και έλλειψη προγραμματισμού του Δήμου Αργοστολίου» (!) απάντησε σε υψηλούς τόνους, επίσης ο τότε δήμαρχος, καταγράφοντας ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το λόγο που αγοράστηκε τελικά το Κτίριο:

«Το κτίριο αυτό θα γίνει η Πινακοθήκη του νησιού μας, που μέχρι σήμερα λείπει. Στο κτίριο αυτό θα στεγαστούν τα διάσημα έργα του Γεράσιμου Στέρη, του Γεράσιμου Σκλάβου και τόσων άλλων επιφανών Κεφαλλήνων εικαστικών καλλιτεχνών», διαμηνύει κατηγορηματικά ο Τσιλιμιδός στον αντίπαλό του (τότε) Θεόφιλο, που το ήθελε «μέχρι θανάτου» για …Κτίριο του Επιμελητηρίου!!!

Ολόκληρη η απάντηση Τσιλιμιδού έχει ως εξής:

«Την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007, ο Δήμος Αργοστολίου κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος πρόταση αγοράς του κτιρίου της στην πόλη μας. Η αξία της πρότασης είναι 1 εκατ. ευρώ. Στην ενέργεια αυτή ο Δήμος προέβηκε για δυο λόγους: «Το κτίριο αυτό είναι ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού κάλλους, έχει κηρυχθεί διατηρητέο, κοσμεί το Αργοστόλι και δεσπόζει στο ιστορικό του κέντρο», όπως τονίζουν όλοι οι πολιτικοί, όλων των κομμάτων, του τόπου μας.

Το κτίριο αυτό θα γίνει η Πινακοθήκη του νησιού μας, που μέχρι σήμερα λείπει. Στο κτίριο αυτό θα στεγαστούν τα διάσημα έργα του Γεράσιμου Στέρη, του Γεράσιμου Σκλάβου και τόσων άλλων επιφανών Κεφαλλήνων εικαστικών καλλιτεχνών.

Την ομόθυμη και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την αποδέχτηκαν και την στήριξαν αμέσως το Νομαρχιακό Συμβούλιο και όλοι οι πολιτικοί, κοινωνικοί και καλλιτεχνικοί φορείς, τους οποίους και δημοσίως ευχαριστεί ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Τσιλιμιδός και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου, γιατί απέδειξαν πως ξέρουν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Δήμαρχος δεν μπορεί, δυστυχώς, να μην εκφράσει την μεγάλη του έκπληξη όταν απέναντι σε αυτήν την εκφρασμένη ομόθυμη κοινωνική και πολιτική απαίτηση, υπάρχει η ακατανόητη αντιπρόταση του ΕΒΕΚΙ που θέλει να αγοράσει το κτίριο. Η πρόταση, εκτός από ακατανόητη -αφού το Επιμελητήριο διαθέτει επαρκή και αξιοπρεπή στέγη- είναι και διασπαστική, αφού αποδυναμώνει την ένταση τής πολιτικής και κοινωνικής ομοθυμίας, ενώ βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με το κοινό αίσθημα.

Ο αγώνας του Δήμου Αργοστολίου είναι δύσκολος, γιατί αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομικά συμφέροντα που θέλουν αυτό το κτίριο στη δική τους κατοχή. Πιστεύουμε όμως πως, επειδή ο αγώνας μας είναι δίκαιος και εκφράζει πλήρη κοινωνική ομοθυμία, το τέλος θα είναι αίσιο. Αργοστόλι 23 Νοεμβρίου 2007

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργοστολίου

Χωρίς περιστροφές:

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας αγοράστηκε, όχι για να γίνει Μουσείο Σκλάβου, αλλά …«Δημοτική Πινακοθήκη»!

Γι’ αυτό και ΜΟΝΟ τον σκοπό αγοράστηκε το κτίριο, γι’ αυτό και «πλακώθηκαν» δημόσια και ακραία οι σημερινοί και χθεσινοί πρωταγωνιστές Μιχαλάτος και Τσιλιμιδός!

Οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός από αυτή που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο το 2007 και μάλιστα ομόφωνα, που υπόγραψε το συμβόλαιο αγοράς από την Τράπεζα Ελλάδος στις 14/10/2009 ο τότε δήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός και επίσης ο ίδιος έβαλε την υπογραφή του για το δάνειο (ασχέτως των επαχθών όρων για το Δήμο και τους δημότες που πάρθηκε) και «πλακώθηκε» με τον ανταγωνιστή του Θεόφιλου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ!!!

Τελεία και παύλα!