Όπως ήταν φυσικό γίνεται χαμός στην τοπική πολιτική σκηνή με την ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Θεόφιλου …Φραντζή στα αλλεπάλληλα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Η» για την χρήση του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία …δεν στάλθηκε στον «Η»!

Η …«απάντηση»του χθεσινού πλέον φανατικού αντίπαλου του Θεόφιλουκαταγράφεται στην τοπική ιστορία ως μακράν η πιο εκδηλωμένη κίνηση πολιτικής υποτέλειαςτου σημερινού goldenboyτης δημοτικής αρχής του Θεόφιλου.

Επί της ουσίας η «απάντηση» του Θεόφιλου…Φραντζή δημιουργεί περισσότερα προβλήματα για την πολιτική και νομική νομιμοποίηση της αλλαγής χρήσης του Κτιρίου από αυτά που επιχείρησε να απαντήσει.

Για την πολιτική διάσταση:Η (άλλη μία) ανεκπλήρωτη προεκλογική υπόσχεση του δημάρχου για την χρήση του Κτιρίου αποτελεί με την απάντηση του Θεόφιλου …Φραντζήτην κορωνίδα των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων (Καμπάνα, Λαϊκές Κατοικίες, 4οΔημοτικό Σχολείο, Κυκλοφοριακό, Θαλασσόμυλος, Ναυτικό Μουσείο, Βιολογικός Λειβαθούς κ.λ.π., κ.λ.π.)!

Η προεκλογική περίοδος σε ένα χρόνο είναι σίγουρο ότι θα περιστραφεί γύρω από την αξιοπιστία του απερχόμενου δημάρχου Μιχαλάτου!

Θ. Μιχαλάτος

Η επιβεβαίωση της νέας ανακολουθίαςΘεόφιλουγια την χρήση του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος έρχεται όχι μόνο από την «απάντηση» του Θεόφιλου …Φραντζή αλλά και …από τον ίδιο τον Θεόφιλο Μιχαλάτομε την ιδιότητα του ως δημάρχου. Στην πρώτη του συνέντευξη ως δήμαρχος Αργοστολίου και φυσικά σε …ιδιοκτησιακό του μέσοστις 20/9/2019 είχε πει επί λέξη σύμφωνα με τη ναυαρχίδα του:
«Απαντώντας για το θέμα της Πινακοθήκης, ανέφερε ότι ο Δήμος προχωρά τη μελέτη για την κατασκευή της πινακοθήκης στο χώρο του πρώην «Μεγάρου»ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η μουσειολογική μελέτη του κτιρίου.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι έως τις 15 Οκτωβρίου θα υποβληθεί πρόταση σε ανοιχτό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την διεκδίκηση χρηματοδότησης, ενώ όταν αυτή εγκριθεί , θα προβλέπει τη δημιουργία πινακοθήκης σε όλο το κτίριο (στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο)ώστε το σύνολο των χώρων του να παραδοθεί στον Πολιτισμό!»!

Γ. Τσιλιμιδός

Η απορία αυτονόητη: Γιατί ο ολιγάρχης δήμαρχος προτίμησε να καταγραφεί στην ιστορία ως ανακόλουθος (κοινώς …κολοτούμπας)και να μην στεγάσει το τεράστιο έργο του Μεγάλου Γεράσιμου Σκλάβου σε χώρο στη γενέτειρά του Λειβαθώ όπως έχει προτείνει η παράταξη του πρώην δημάρχου Παρίση;Και γιατί ακόμα και τώρα ΔΕΝ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ο Θεόφιλος ότι «ΝΑΙ άλλα είχα υποσχεθεί και άλλα κάνω»,αλλά προτιμά …«απαντήσεις»μέσω τρίτωνπου τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα;

Για τη νομική διάσταση: Αν είχαν «καθαρή τη φωλιά τους» η «απάντηση» του Θεόφιλου …Μιχαλάτου θα ήταν σαφής και ξεκάθαρη. Όμως οι θολές «απαντήσεις» τους επιβεβαιώνουν ότι έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους»και δεν είναι απίθανο να λυθεί το θέμα με το μοναδικό τρόπο της επίλυσης των διοικητικών ζητημάτων. Νομικοί κύκλοι θεωρούν ως δεδομένη την παραβίαση των όρων τόσο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου 14 Νοεμβρίου 2007 (και συμπληρωματικά της απόφασης τις 27 Νοεμβρίου 2007 για το ποσόν του δανείου) οπότε και οι συνέπειες είναι απροσδιόριστες! Ταυτόχρονα είναι υπό διερεύνηση η μη εκπλήρωση του όρου στο συμβόλαιο αγοράς του Κτιρίου στο Δήμο που υπεγράφη στις 14 Οκτωβρίου 2009 στο Δημαρχείο Αργοστολίου από τον τότε δήμαρχο Γ. Τσιλιμιδό και την υποδιοικητή της Τράπεζας Λουρή-Δενδρινού!

Το δάνειο πάντως των 1.600.000που πάρθηκε από το από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με υπογραφή Τσιλιμιδού και για την αγορά του Κτιρίου για «Δημοτική Πινακοθήκη»προστίθεται στο άλλο δάνειο των 3.104.077,91€ που όπως χθες αποκαλύψαμε ήταν«το άνοιγμα του Δήμου Λειβαθούς στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων» που παρέλαβε ο Μιχαλάτος από τον Φραντζή την 1/1/2007 και έδωσε στη δημοσιότητα στις 13/3/2011 ο σημερινός δήμαρχος όταν επί Γνήσιο πάρθηκε το νέο δάνειο!

Η απορία είναι συγκεκριμένη: Ο Γιώργος Τσιλιμιδός που έβαλε την υπογραφή του και με την Τράπεζα της Ελλάδος για την αγορά του Κτιρίου και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το δάνειο γιατί δεν μιλάει;

Ή μήπως δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει ΑΜΕΣΗ εμπλοκή του από το όψιμο κολλητιλίκι Θεόφιλου και Φραντζήμε αποτέλεσμα να εκτίθεται ανεπανόρθωτα και με απρόβλεπτες

γι’ αυτόν συνέπειες;

Εν τέλει και επιγραμματικά:

1 .Το Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας αγοράστηκε για «Δημοτική Πινακοθήκη επωνύμων Κεφαλλήνων εικαστικών»! Τελεία και παύλα ! Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14/11/2007 και η διαβεβαίωση του τότε δημάρχου Γ. Τσιλιμιδού στον τότε Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στις 23/11/2007 αρκούν ως επιβεβαιωτικά στοιχεία !

Η οποιαδήποτε παραποίησή της αποτελεί εκτός από πολιτικό ολίσθημα, πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα των εμπλεκομένων!

2 .Η δήλωση του τότε δημάρχου Γ. Τσιλιμιδού στις 14/10/2009 αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων αγοράς του Κτιρίου είναι ξεκάθαρη για τον σκοπό που έβαλε την υπογραφή του:

«Ο Δήμος Αργοστολίου, μετά το κόσμημα του πολιτισμού που είναι το Δημοτικό μας θέατρο «Ο Κέφαλος», θα έχει την τιμή να έχει και το ιστορικό και διατηρητέο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος όπου θα ιδρύσει και θα λειτουργήσει την Δημοτική Πινακοθήκη».

Αυτοί οι δεσμευτικοί όροι δεν έχουν αλλάξει και κυρίωςΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ!

3.Η προεκλογική δέσμευση του Θεόφιλου Μιχαλάτου είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: «Άμεση δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης-Γλυπτοθήκης στο πρώην Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος»! Και η επιβεβαίωση της ήλθε με την δήλωση του ιδίου του Μιχαλάτου (που δημοσιεύσαμε πιο πάνω) στην πρώτη  συνέντευξη στη θητεία του στις 20/9/2019!

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία από τον κάθε Θεόφιλο …Φραντζήείναι πολιτικά ανορθόδοξη!

4.Η χρήση του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας για οτιδήποτε άλλο σκοπό εκτός από αυτόν για τον οποίο αγοράστηκε (και επί πλέον πάρθηκε το δάνειο για την αγορά) είναι ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ! Δεν χρειάζεται να είσαι δικηγόρος για να τοισχυριστείς…

Υ.Γ. Η σιωπή των τότε και τώρα πρωταγωνιστών Θ. Μιχαλάτου και Γ. Τσιλιμιδού και η υποκατάστασή τους για την επιβαλλόμενη απάντηση από οποιονδήποτε άλλον είναι απλά …ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ!