Η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ (πλέον και πάλι με το ιστορικό όνομα) στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη την περασμένη Κυριακή είναι το πρώτο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. !

Συγκεκριμένα συμμετείχαν 1.481 μέλη του Κινήματος στην Κεφαλονιά & την Ιθάκη όταν τον περασμένο Δεκέμβριο για την εκλογή του προέδρου είχαν ψηφίσει την 1ηΚυριακή (5/12) 1252 μέλη (συν 229 μέλη και 18% !!!) και την 2ηΚυριακή (12/12) 987 μέλη (συν 494 μέλη και 50%)!

Το δεύτερο μήνυμα είναι προς το παλιό κατεστημένου του ΠΑΣΟΚ που στήριξε τους υποψήφιους του δημάρχου Μιχαλάτου, όπως τον είχε υποστηρίξει και στις δημοτικές εκλογές το 2019 μόνο που τώρα ήταν ένα μήνυμα …στρατσιά στον Ολιγάρχη για να το πούμε Κεφαλονίτικα !

Το τρίτο μήνυμα είναι η ΕΛΠΙΔΑ από το αποτέλεσμα με την εκλογή νέων ανθρώπων που υπόσχονται πολλά και τον καταποντισμό των παλαιών που δεν έχουν πλέον να δώσουν τίποτα!

Το μόνο από τα παλιά που θέλει σήμερα ο κόσμος είναι η επαναφορά του ιστορικού ονόματος του ΠΑΣΟΚ με τον εμβληματικό «πράσινο ήλιο» που έδωσε την 3η του Σεπτέμβρη 1974 ο αξέχαστος ιδρυτής του Ανδρέας Παπανδρέου και που άλλαξε την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα μέχρι που ήλθε ο εκφυλισμός του από τους διαδόχους του μετά το θάνατό του

Και οι ειδήσεις από το αποτέλεσμα της Κυριακής:

  • Πρώτη απ’ όλες τις ειδήσεις, η παταγώδης αποτυχία του πρώην νομάρχη Διονύση Γεωργάτου να εκλεγεί σύνεδρος για το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής (το νέο πλέον επίσημο όνομα του κόμματος)!!!

Πήρε όλους κι όλους 21 ψήφους σε σύνολο 359 ψηφισάντων στο Ληξούρι!!!

Η αποτυχία του πρώην νομάρχη έχει σίγουρα …ρίζες!

Θ. Μιχαλάτος

Το σκουριασμένο σύστημα που κινείται με τον πρώην αντινομάρχη του και βουλευτή Σπύρο Μοσχόπουλο και «θέλουν να έχουν παρουσία στα τοπικά πράγματα» και στο οποίο ακουμπάει πρώτος απ’ όλους ο δήμαρχος Μιχαλάτος και που δεν το κρύβει …το αντίθετο μάλιστα!

Και αυτός …Κύριος με «Κ» Κεφαλαίο! Με το αζημίωτο τους έχει ακόμη και τους επιφανείς κατά την πρακτική του!!!

Σε κάθε περίπτωση η παταγώδης αποτυχία Γεωργάτου σίγουρα είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση…

  • Μετά είναι η επίσης παταγώδης αποτυχία του αντιδήμαρχου Σπύρου Σαμούρη (του καταγεγραμμένου πλέον ως ο …Σερίφης του Θεόφιλου) για να θριαμβεύσει σε άλλη μία εκλογική αναμέτρηση καιπου τελικά «είδε την πλάτη» του Κρητικού και μάλιστα εξ αποστάσεως για το συνέδριο όταν κινητοποίησε (μέσα από το σύστημα του ΚΤΕΛ) ακόμη και καραμπινάτους Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν έχοντας ως σύνθημα …«κανένας καινούργιος» (!!!!!).
Σπ. Σαμούρης

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εκλογικό κέντρο στη Σκάλα ο Σαμούρης πήρε 6 μόνο ψήφους όταν ο Κρητικός πήρε …100 και συνολικά πήρε τους μισούς περίπου (247 ψήφους ο Κρητικός και 131 ψήφους ο Σαμούρης)!!!

  • Και ακολουθεί το προσωπικό στραπάτσοτου Θεόφιλου με την μη εκλογήτου Λουβερδήστη Νομαρχιακή Επιτροπή (11οςμεταξύ 17 υποψηφίων) με μόλις 53 ψήφους. Ο Λουβερδής ως γνωστό ήταν από τους ΠΑΣΟΚους που «έβαλαν πλάτη» για την εκλογήτου Θεόφιλου, δεν εκλέχθηκε αλλά ο δήμαρχος τον προόριζε για συμπαραστάτη του δημότη,πλην όμως «έφαγε πόρτα» από σύσσωμη την αντιπολίτευση. Τελευταία δημιούργησε αλγεινές εντυπώσεις με την δήλωση συμπαράστασης στο Θεόφιλο στην τελευταία του κολοτούμπα με την Καμπάναπου «ξεχνώντας» τις προεκλογικές υποσχέσεις δεν την επαναλειτούργησε για άτομα με ανάγκες, όταν αυτός ήταν (ως συνεργάτης του Τσιλιμιδού) που την παρέδωσε στον Παρίση το 2010 με τεράστια χρέη!!!
  • Η Ασημίνα Γαβριελάτου τέως αντιδήμαρχος του Θεόφιλου που «φαγώθηκε» στον τελευταίο
    Δ. Γεωργάτος

    ανασχηματισμό και έχει αρχίσει να αυτοπροσδιορίζεται και παρά τον υπόγειο πόλεμο πουδέχτηκε από το στρατόπεδο Μιχαλάτου εκλέχθηκε πανηγυρικά με 100 ψήφους!

  • Και τέλος είναι το στραπάτσο του Θεόφιλου να ελέγξει τη Νομαρχιακή Επιτροπή και την Τοπική Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ με βασικό στόχο της ερχόμενες δημοτικές εκλογές σε ένα χρόνο! Όσο και να προσπαθεί ο Θεόφιλος να το παίξει ότι …δεν είχε καμία ανάμειξη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να κρύψει ότι από τους 10 αποτυχόντες υποψηφίους να εκλεγούν στη Νομαρχιακή Επιτροπή του τοπικού ΠΑΣΟΚ οι …7 είναι δικοί του!!!Με κάποιους εξ αυτών να ήταν και υποψήφιοι του. Σίγουρα η μη ελεγχόμενη από τον Ολιγάρχη δήμαρχο Νομαρχιακή Επιτροπή (όπως και η Δημοτική Οργάνωση) αποτελούν ένα μεγάλο στραπάτσο για τον Θεόφιλο και του δημιουργούν πονοκέφαλο όταν σε ένα χρόνο έχουμε τις δημοτικές εκλογές!

Η σημαντικότερη πάντως όλων είδηση είναι ότι βγήκαν στο προσκήνιο όσο και να μην τους ήθελε το Ολιγαρχικό σύστημα του Θεόφιλου … «οι καινούργιοι» όπως υποτιμητικά τους αποκαλούσαν!!!

Νέα παιδιά σε ηλικία και σε ιδέες που δεν υποκύπτουν στις πρακτικές Μιχαλάτου!

Μαζί με την επαναφορά του ιστορικού ονόματος ΠΑΣΟΚ, στην Κεφαλονιά η κάλπη της Κυριακής ανέδειξε σε πείσμα των αποτυχημένων παλιών κομματαρχών που σήμερα είναι το στήριγμα του Θεόφιλου…την ΕΛΠΙΔΑ!

Οι νέοι και άφθαρτοι που σοφά οι πολίτες επέλεξαν για τοπική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχουν πλέον τον πρώτο λόγο στην τοπική πολιτική σκηνή και αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη την Κυριακή που μας πέρασε!