«Βόμβα μεγατόνων» έριξε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κουρούκλης μέλος επίσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Γηροκομείου.

«Το Γηροκομείο κινδυνεύει να κλείσει γιατί η Κυβέρνηση δεν δίνει άδεια λειτουργίας με την αιτιολογία ότι δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό. Όμως την ίδια ώρα δεν δίνεται από την ίδια την Κυβέρνηση η άδεια για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού»!

Από κει και πέρα ο Γ. Κουρούκλης σχολίασε έντονα την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δημάρχου Μιχαλάτου, ο οποίος παίρνοντας το λόγο κατά τη συνήθη πρακτική του όταν βρίσκεται στρυμωγμένος «περί άλλων τύρβασε»!

Το θέμα λοιπόν παραμένει αναπάντητο:

Το Δημοτικό Γηροκομείο που, όπως επεσήμανε ο Γ. Κουρούκλης,«λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια και έζησε δύο πολέμους δίχως να κλείσει»σήμερα κινδυνεύει να σταματήσει τη λειτουργία του γιατί υπάρχει αδιαφορία από την Δημοτική Αρχή αφού συμβαίνει το παράδοξο …να μην έχει το απαιτούμενο προσωπικό το οποίο το ίδιο το Υπουργείο δεν επιτρέπει να προσληφθεί!

Θ. Μιχαλάτος

Σε αυτό το παράδοξο και ανήκουστο για την ιστορία και την προσφορά του Γηροκομείου η Δημοτική Αρχή λοιπόν δεν κάνει απολύτως τίποτα! Από ανικανότητα ή μήπως για να μην δυσαρεστήσει τον βουλευτή που κλωθογυρίζει στα Υπουργεία αλλά δεν βάζει το θέμα του Γηροκομείου;Το πιθανότερο να συμβαίνει είναι …και τα δύο!

Ό,τι και να ισχύει η ουσία είναι πως ο Θεόφιλος δεν κάνει απολύτως τίποτα για να σωθεί το ιστορικό ίδρυμα και κατ’ επέκταση ο Δήμος από ένα διασυρμό που δεν έχει προηγούμενο!Αντίθετα έχει κάνει το Γηροκομείο …αποθήκη για τα γλυπτά Σκλάβου που άγνωστο εκτός των άλλων αν βρίσκονται στις συνθήκες που πρέπεικαι πότε θα φύγουν και ταυτόχρονα δίνει …τζάμπα αίθουσες του κτιρίου σε δημόσιες υπηρεσίεςτην ώρα που ο Δήμος πληρώνει ουκ ολίγα νοίκια για υπηρεσίες του!

Γ. Κουρούκλης

Τελικά το πολύπαθο τα τελευταία χρόνια Γηροκομείο δεν λέει να ησυχάσει από τις ταλαιπωρίες που το έχουν οδηγήσει ατυχείς χειρισμοί.

Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος Μιχαλάτος οφείλει μία δημόσια ειλικρινή και πειστική απάντηση:

Αληθεύουν οι καταγγελίες Κουρούκλη;

Το Γηροκομείο γιατί δεν παίρνει άδεια λειτουργίας οπότε και κινδυνεύει με κλείσιμο;

Αληθεύουν οι καταγγελίες Κουρούκλη ότι η Κυβέρνηση απειλεί με κλείσιμο το Γηροκομείο γιατί δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό που η ίδια η Κυβέρνηση δεν δίνει την έγκριση της για να προσληφθεί;