Το θέμα ήλθε στην επιφάνεια από μια δημοσίευση του Σπύρου Καγκάδη από τον Πόρο.

Στο όμορφο χωριό της νότιας Κεφαλονιάς και στην είσοδό του από τον δρόμο Σκάλας -Πόρου κατασκευάζεται ένα χρησιμότατο για το χωριό έργο με παράκαμψη στο σημείο του Μνημείου του Υποβρυχίου Περσέας.Το έργο αναγκαίο αλλά όπως τόσα άλλα είχε μείνει στα χαρτιά.

Και φτιάχνεται τώρα και μπράβο στον πρόεδρο Οδυσσέα Γαλιατσάτο στους συνεργάτες του και στον δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο ακόμη.

Όμως ο άνθρωπος ακόμα και τα λίγα τα ελάχιστα σωστά που κάνει, φροντίζει να τους βάζει σκιές.

Η αποκάλυψη ήλθε από τον ίδιο το συνεργάτη του δημάρχου πρόεδρο του Πόρου ο οποίος όπως δηλώνει στο δημοσίευμα του Καγκάδη«τα χρήματα βρέθηκαν από κονδύλια Αποκατάστασης λόγω Ιανού!»!

Μάλιστα!

Ένα (ακόμη) έργο που βολόδερνε «σχεδόν 70 χρόνια (από το 1954) που έγινε η ανοικοδόμηση του Πόρου» όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα γίνεται …ΙΑΝΟπληκτο για να εκτελεστεί!

Τόση ικανότητα στην …κακοδιαχείρισητου δημοσίου χρήματος!

Θ. Μιχαλάτος

Και τόση κυνική ομολογία για την παρανομία!

Τα ΙΑΝΟπληκτα έργα γίνανε καθεστώς από την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου!

Απλή η χρησιμοποιούμενη πρακτική.

Λέμε πως το έργο έχει προκύψει ως συνέπεια του κυκλώνα ΙΑΝΟΣ που σάρωσε την Κεφαλονιά από τις 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2020 και αντλούμε τα χρήματα από το ποσόν που έχει διατεθεί από το Υπουργείο για την αποκατάσταση των ζημιών από τον ΙΑΝΟ!

Οδ. Γαλιατσάτος

Έτσι λοιπόν χρηματοδοτήθηκε η απομάκρυνση των μπάζων από τους σεισμούς του 2014 από το λιμάνι! ΙΑΝΟπληκτα τα μπάζα των σεισμών!

Έτσι χρηματοδοτήθηκε και ηγεώτρηση στα Ομαλάγια την οποία «αμάρτησε» ο Ματιάτος και αλλαξοπίστησε! ΙΑΝΟπληκτη και η γεώτρηση των Ομαλών! 

Για να θυμηθούμε τα δύο πιο ξεφωνημένα σκανδαλωδώς χρηματοδοτούμεναέργααπό πόρους που προορίζονταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για άλλες ανάγκες.

Και τώρα ΙΑΝΟπληκτη προκλητικότατα και η παράκαμψη του Πόρου που περιμένει από την αποκατάσταση των σεισμών το …1953!

Σωσμός για τον Θεόφιλο και την παρέα του ο ΙΑΝΟΣ!

Η βιομηχανία των ΙΑΝΟπληκτων έργων καλά κρατεί με την ανοχή των αρμοδίων!

Και την ίδια ώρα πραγματικά ΙΑΝΟπληκτα έργα ακόμα περιμένουν, όπως οι μισοδουλειές στο δρόμο των Κουρουκλάτων που το ΙΑΝΟπληκτο τμήμα του θα περιμένει ίσως, γύρευε πότε…, κάποιον άλλο ΙΑΝΟ για να αποκατασταθεί και κάτοικοι και επισκέπτες να μπορούν να κυκλοφορούν δίχως πρόβλημα!