Φιέστα οργανώνει σήμερα το απόγευμα η κυρία Κράτσα στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη για την υπογραφή της σύμβασης του πολύκροτου έργου που δια νυχτός άρπαξε από τον Δήμο Αργοστολίου ο ΦΟΔΣΑ πριν από δύο χρόνια τέτοιες μέρες που ιδρύθηκε, αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Αμέτρητα τα δημοσιεύματα  του «Η» τα δύο αυτά χρόνια αποκαλύπτοντας ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν γίνει στην Κεφαλονιά από τους Κυβερνώντες. Σε μια νύχτα και αιφνιδιαστικά (ακόμη και ο Βουλευτής Παν. Καππάτος ήταν ανημέρωτος αν και ψήφισε στο τέλος το άρθρο 93 του σχετικού νόμου που κατάργησε την ΕΔΑΚΙ)έγινε παρελθόν «Η Κεφαλονιά το καθαρότερο νησί»και τη θέση του δυό χρόνια μετά–σήμερα, βρίσκεται «Η Κεφαλονιά το βρωμερότερο νησί»!

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας  από το Kefaloniapressείναι αποκαλυπτικέςγια τη σημερινή εικόνα στην Παλοστή!

«Νησί των σκουπιδιών» κατάντησε την Κεφαλονιά ο ΦΟΔΣΑ και η κυρία Κράτσα με την στήριξη της Κυβέρνησης η οποία μάλιστα εκπροσωπείται στη σημερινή φιέστα από τον Μ. Γραφάκο τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Φωτογραφίες σοκαριστικές για το που κατάντησαν την Κεφαλονιά Κυβέρνηση κυρία Κράτσα!

Τόνοι τα σκουπίδια ατάκτως ερριμμένα εκεί που κάποτε ήταν πρότυπο πολιτισμού και σωστής διαχείρισης.

Η κυρία Κράτσα είναι ευχαριστημένη με την κατάσταση που έχει δημιουργήσει στην Παλοστή αφού βαυκαλίζεται με …εξαγγελίες του τύπου «Νέα σύγχρονα δεδομένα στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Κεφαλονιά» κάνοντας το μαύρο …άσπρο!

Και για να μην το «παίξει» μάγκας ο Θεόφιλοςπως παρέδωσε «παράδεισο», έχει τις δικές του ευθύνες για τη σημερινή εικόνα.

Η σύμβαση που είχε γίνει επί Παρίση με τον εργολάβο για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Παλοστή υπεγράφη στις 21/2/2019 (σύμβαση με αρ. πρ. 92/2019 και ΑΔΑ: 64Υ5ΟΚΠΧ-Μ8Π) και είχε ημερομηνία λήξης 31/12/2019, δηλαδή τρεις μήνες αφού είχε ανάβει καθήκοντα (1/9/2019) ο Θεόφιλος και έκτοτε δεν φρόντισε να ανανεωθεί, με αποτέλεσμα η σημερινή κατάσταση να ξεκινήσει με την δικιά του αδιαφορία και να συνεχιστεί από την συνεργάτη του στον ΦΟΔΣΑ περιφερειάρχη κυρία Κράτσα.

Θα θυμίσουμε ότι η κυρία Κράτσα με το ξεκίνημα του ΦΟΔΣΑ έκανε γραμματέα στο ΦΟΔΣΑ τον …δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, μια θέση …δίχως αρμοδιότητες (!) που όμως τον έκανε έκτοτε άφωνοστα όσα συμβαίνουν σε βάρος της Κεφαλονιάς.

Πάντως το κατόρθωμα της κυρίας Κράτσα να καταστήσει την «Κεφαλονιά το νησί των σκουπιδιών»με τις ευλογίες της Κυβέρνησης στοίχισε και στοιχίζει ουκ ολίγα στους Κεφαλονίτες και Θιακούς: Και συγκεκριμένα το 2021 πληρώσαμε Κεφαλονίτες και Θιακοί 620.000 ευρώ στον ΦΟΔΣΑ της κυρίας Κράτσα δίχως ουδείς από τους τέσσερεις δημάρχους να βγάλει μία φωνή διαμαρτυρίας  (400 χλρ το Αργοστόλι, 94 χλρ το Ληξούρι, 83 χλρ η Σάμη και 43 χλρ η Ιθάκη)που μας κατάντησαν σκουπιδαριόκαι άλλα τόσα εφέτος, συν 355 χλρ επί πλέον για τέλος ταφής που επέβαλε η Κυβέρνηση και ασθμαίνουσα η κυρία Κράτσα (με την διαφωνία αλλά …συμφωνώντας ο γεν. γραμματέας της Θεόφιλος) το αποδέχτηκαν!

Και το τελευταίο κατόρθωμα της κυρίας Κράτσα είναι το περιβόητο πρόστιμο των 40.000 ευρώ που έριξε πριν ένα χρόνο στην ΕΔΑΚΙ για την κατάσταση που υπάρχει στην Παλοστήκαι το οποίο ουδείς γνωρίζει αν καταβλήθηκε. Το μόνο σίγουρο ότι η κυρία Κράτσα δεν έχει ρίξει κανένα πρόστιμο στον ΦΟΔΣΑ της για την κατάντια που βρίσκεται!

Κλείνοντας ένα ερώτημα στην κυρία Κράτσα:

Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης πόσο είναι νόμιμηόταν εκκρεμεί στα δικαστήρια (ΣτΕ) η προσφυγή του ΦΟΔΣΑ για να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής152που επί είχε ακυρώσει τις αποφάσεις του (ΦΟΔΣΑ) για τον διαγωνισμό;

Θα τολμήσετε να απαντήσετε κυρία Κράτσα με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ και αν το πράξετε μήπως θα αρκεστείτε σε αερολογίες και την προσφιλή σας τακτική όταν στριμώχνεστε …«άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»;

Υ. Γ. Κυρία Κράτσα, μην ξεχάσετε να πάτε τον «ατζέντη των μπλε κάδων» στην Παλοστή να θαυμάσει τη συνεισφορά του στο μέγα επίτευγμα «Κεφαλονιά: Το νησί των σκουπιδιών»!