Πρόταση στο τρίο της συμφοράς:

Η Παλοστή στα τουριστικά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς!

Είναι το τρίο της συμφοράς και πλέον δεν κρύβονται! «Η Κεφαλονιά των σκουπιδιών» τους ενώνει! Το σύνθημα που τους φέρνει κοντά είναι το …«Κεφαλονιά το βρωμερότερο νησί»!

Σε αντιδιαστολή προς το εμβληματικότερο σύνθημα της νεότερης ιστορίας του νησιού μας «Κεφαλονιά το καθαρότερο νησί»!

Καππάτος, Κράτσα και Μιχαλάτος,αποτελούν ένα μοναδικό τρίο στην ιστορία της Κεφαλονιάς που δεν έχει προηγούμενο και γράφει την δικιά του σελίδα!

Όλα τα κακά της μοίρας μας τα τελευταία 70 χρόνια από τους σεισμούς του 1953 και μετά έπεσαν στα τρία χρόνια που βρίσκεται στα πράγματα το τρίο της συμφοράς  από το 2019!

Ένα από αυτά και η ξαφνική εμφάνιση στη ζωή μας του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσωνκαι το σκουπιδολόι που ήταν άγνωστο στην ιστορία της Κεφαλονιάς!

Ιδού τα έργα και οι ημέρες τους για ό,τι πολυτιμότερο έχει να επιδείξει η Κεφαλονιά από την δεκαετία του ’80 και μετά:

  • Ο βουλευτήςΠαναγής Καππάτοςήταν αυτός που ομολόγησε ευθέως με το που έσκασε μύτη πριν δύο χρόνια το έκτρωμα για την Κεφαλονιά, ο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων,ότι …«δεν γνώριζε τίποτα»! Με τα δυο χέρια όμως ψήφισε στη συνέχεια το περιβόητο άρθρο 93 στη Βουλή και το οποίο προοριζόταν – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια – για να διαλυθεί δια νυκτός ό,τι πολυτιμότερο είχε να επιδείξει στην ιστορία της η Κεφαλονιά για το περιβάλλον:

Το πρότυπο στην Ελλάδα μοντέλο διαχείρισης των σκουπιδιών !

Έτσι λοιπόν ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ, το μόνο που βρήκε στην τελευταία φιέστα ο Καππάτος να αναδείξει σε αντιστάθμισμα προς την διάλυση του συστήματος διαχείρισης των σκουπιδιών και του εκτρώματος της Κυβέρνησής (δηλαδή του ΦΟΔΣΑ) ήταν  …«η σημαντική απόφασηνα επιλεχθεί ως έδρα του ΦΟΔΣΑ το Αργοστόλι»!

Π. Καππάτος

Με αυτή την δήλωση το μόνο που κατάφερε ο Κύριος Βουλευτής ήταν να αυτογελοιοπηθεί αφού έδειξε να μην γνωρίζει ότι η έδρα στο Αργοστόλι του ΦΟΔΣΑ είναι μόνο …στα χαρτιά! Ότι η πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ περιφερειάρχης Κράτσα βρίσκεται μονίμως στην …Κέρκυρα με τον γκόλντεν μπόι Γενικό Διευθυντή και το (όποιο) προσωπικό του …με την σφραγίδα του ΦΟΔΣΑ  να βρίσκονται στη Ζάκυνθο!!!

  • Η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλουδίνει (σχεδόν) κάθε μέρα δείγματα ότι ζει …σε άλλο πλανήτη, σε παράλληλο σύμπαν! Στην κοσμάρα της!

Και ότι πορεύεται στην περιφερειακή της θητείας με πιστεύω το «Έτσι γουστάρω»όπως εύστοχα της έγραψε ο Μάκης Φόρτες!Μοναδικό της μέλημα, να δίνει καθημερινά εξετάσεις στην Κυβέρνηση και όχι στους Επτανήσιους που την έβγαλαν Περιφερειάρχη!

Στα «παλαιά της υποδήματα» και ακόμα παραπέρα οι νόμοι και οι αποφάσεις της αρμοδίων οργάνων π.χ. επιτροπής 152!

Ρ. Κράτσα

Σίγουρα πάντως προβληματίζει όταν δίνει καθημερινά δείγματα και όχι μόνο με τα σκουπίδια της Κεφαλονιάς ότι …βρίσκεται αλλού ντ’ αλλού!Την ώρα που δημοσιεύονται φωτογραφικά ντοκουμέντα με τριτοκοσμικές εικόνες στον ΧΥΤΑ της Κεφαλονιάς στην Παλοστή, με τα σκουπίδια να είναι βουνά και στον χώρο για τον οποίο οι Κεφαλονίτες και οι Θιακοί πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους, να πιάνει η μία πυρκαγιά πίσω από την άλλη, η κ. Κράτσα στον δικό της κόσμο στέλνει από την Κεφαλονιά«Ηχηρό μήνυμα προόδου και προοπτικής»!!!

  • Και τέλος ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος,ο και γραμματέας του ΦΟΔΣΑ (ένα αξίωμα δίχως…αρμοδιότητες), δίνει καθημερινά εξετάσεις υποτέλειας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίαςαν και την ίδια ώρα οι υποτακτικοί του τον λανσάρουν ως …αμετανόητο ΠΑΣΟΚΟ!
Θ. Μιχαλάτος

Του πήραν μέσα από τα χέρια το έργο που ήταν έτοιμο να υλοποιηθεί με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση (από τον Παρίση) και εκτός από την αρχή που έκανε τον τσιρλόμαγκα, στη συνέχεια τόριξε στο …γλείψιμο όπως προχθές στην φιέστα όπου και το  τερμάτισε με την δουλικότητα του. Ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δήμαρχοςαπό τους τέσσερεις του Νομού που παρευρέθηκε φθάνοντας μάλιστα να δηλώσει στον χαιρετισμό του δίχως ίχνος ντροπής ότι …«παρευρίσκεταιμε ιδιαίτερη χαρά»την ώρα που άλλη μία πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη στην Παλοστή!!!

Οι τρεις ηχηρά απόντες δήμαρχοι Κατσιβέλης, Μονιάς και Στανίτσας, στάθηκαν ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣμε την πλευρά της αξιοπρέπειας! Της δικιά τους και της Κεφαλονιάς/Ιθάκης! Σε αντίθεση με τον συνάδελφό τους Μιχαλάτο που βρέθηκε στην πλευρά της αναξιοπρέπειας και της υποτέλειας στην Κυβέρνηση και την Κράτσα!

Το ευστοχότερο όλων πάντως το είπε συμπολίτης: «Αν έχει μυαλό ο Θεόφιλος να εντάξει στα αξιοθέατα που πάνε εκδρομή οι τουρίστες και …την Παλοστή! Θα αποκτήσει παγκόσμια και τσάμπα διαφήμιση η Κεφαλονιά και ο ίδιος με την φιλενάδα του την Ρόδη θα γίνουν σύμβολα για …εχθρικές προς το περιβάλλον δράσεις»!