Το φιάσκο της φιέστας του ΦΟΔΣΑ είναι αδύνατο να το κρύψει ακόμη και η πρόεδρός του Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα.

Το δελτίο τύπου που έβγαλε …4 ημέρες μάλιστα μετά την εκδήλωση στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη την περασμένη Πέμπτη (!) αποτελεί μνημείο …φαιδρότηταςμε το οποίο γελοιοποιείται η κυρία Κράτσα και όλοι όσοι την συνέδραμαν και ταυτόχρονα αποκαλύπτει την παταγώδη αποτυχία της γκλαμουράτης και πολυδάπανης φιέσταςγια καμιά …20αριά όλα κι όλα άτομα!

Ας το πιάσουμε από την αρχή.

1η φαιδρότητα:Αναφέρει η Περιφερειάρχης στο δελτίο τύπου της:«Η υπογραφή της σύμβασης  […] έγινε με την «παρουσία Δημάρχων»!

Μόνο που οι παριστάμενοι Δήμαρχοι ήταν ο εξής ένας …ο όψιμος υποστηριχτής της δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος!Ουδείς άλλος!

2η φαιδρότητα:Αναφέρει η περιφερειάρχης στο δελτίο Τύπου της: «Η υπογραφή της σύμβασης […] αποτέλεσε ημέρα – σταθμό για την Κεφαλονιά [] Στο νησί αρχίζει η νέα πορεία για την ολοκληρωμένη επεξεργασία απορριμμάτωντην ανακύκλωση τις πλέον σύγχρονες τεχνικές υποδομές και οριστική λύση στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων».

Μόνο που μέχρι τότε δεν λέει τι θα γίνει με τις τριτοκοσμικές εικόνες που επικρατούν στον χώρο της Παλοστής που ο ΦΟΔΣΑ και η ίδια προσωπικά ως πρόεδρος του έχουν την ευθύνη της διαχείρισης του!Δεν λέει τίποτα για τα βουνά των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στο χώρο και τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που εκδηλώνονται με αποκορύφωμα την πυρκαγιά που έπιασε την ώρα της εκδήλωσης!Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα κατασκευής 15 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης δηλαδήπάμε για …το 2024 και βάλε!Όλο αυτό το διάστημα η λαλίστατη Ρόδη δεν μας λέει τι θα γίνει στο έτσι κι αλλιώς …«νησί των σκουπιδιών»!

3η φαιδρότητα:Αναφέρει η περιφερειάρχης στο δελτίο Τύπου της πως δήλωσε προσωπικά η ίδια «Μετά από δυσκολίες καταφέραμε ένα έχουμε Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμοι ένα κοινό όραμα».

Αν αληθεύει ο ισχυρισμός της τότε θα πρέπει να εξηγήσει (η κυρία Κράτσα) πως γίνεται η ΕΔΑΚΙ που συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι Δήμοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας εναντίον …του ΦΟΔΣΑ και μάλιστα με την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ 22/19-4-2022 (ΑΔΑ: ΩΧΑΙ46ΜΜΜ7-ΡΩ9) ορίστηκε δικηγόρος με αμοιβή 2.500 ευρώ (!) «να παραστεί και να υποβάλει υπόμνημα ενώπιον τουΣυμβουλίου της Επικρατείας (Τμήμα Δ’) κατά της αίτησης ακύρωσης της εταιρείαςΕΔΑΚΙ ΑΕ»;

Η επίλυση των διαφορών Περιφέρειας και Δήμων στα δικαστήρια ακόμα και στο ΣτΕ αποτελεί κατά την κυρία Κράτσα …«κοινό όραμα»!!!Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου;

4η φαιδρότητα: Αναφέρει η περιφερειάρχης στο δελτίο Τύπου της πως ο παρευρεθείς στην φιέστα ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης γενικός γραμματέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος δήλωσε (μεταξύ των άλλων):

Ρ. Κράτσα

«Ο καθένας που συμμετέχει στο δημόσιο χώρο κρίνεται από τα έργα και όχι τις καλές προθέσεις. Κρίνεται από το τι παρέλαβε και τι παραδίδει…».

Μόνο που αποκρύπτεται ότι παρέλαβαν η Κυβέρνηση (του Μητσοτάκη) και η Περιφέρεια (της Κράτσα) την Κεφαλονιά ως «Το καθαρότερο νησί» και το έργο που έχουν επιτελέσει τρία χρόνια τώρα είναι να καταστήσουν την Κεφαλονιά«Το βρομερότερο νησί …Το νησί των σκουπιδιών»! Ψέματα; Γιατί αλήθεια δεν πήγατε κυρία Κράτσα τον κ. Γραφάκο στην Παλοστή και να φωτογραφηθείτε κάτω από τους λόφους των σκουπιδιών και ανάμεσα στους καπνούς των καμένων;

5η φαιδρότητα: Αναφέρει η περιφερειάρχης στο δελτίο Τύπου της πως ο παρευρεθείς στην φιέστα γενικός γραμματέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος δήλωσε (μεταξύ των άλλων):

«Με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση θα επικαιροποιηθεί ακόμα περισσότερο το έργο της Κεφαλονιάς για να μηδενιστεί σχεδόν το προς ταφή υπόλειμμα».

Μόνο που επίσης αποκρύπτεται ότι η …«ακόμα περισσότερο επικαιροποίηση του έργου»έχει να κάνει με …την καύση των σκουπιδιώνπου κατηγορηματικά απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή ένωση και ότι τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες η Ελλάδα ΔΕΝ τις έχει υιοθετήσει και επί πλέον ότι η συγκεκριμένη δράση της καύσης των σκουπιδιών ΔΕΝ καλύπτεται από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αλλά από τους …πολίτες με τριπλασιασμό των δημοτικών τελών, κάτι που συστηματικά αποκρύπτεται!!!

6η φαιδρότητα: Αναφέρει η περιφερειάρχης στο δελτίο τύπου της πως στην φιέστα παρέστησαν (και αναφέρονται ονομαστικά) πέντε μέλη των τεσσάρων Δημοτικών Συμβουλίων, μόνο που δεν λέει πως αυτοί πέντε αποτελούν υποτυπώδη παρουσία, αφού αναφέρονται σε σύνολο …86 Δημοτικών Συμβουλίων (27 του Αργοστολίου και παρέστησαν τέσσερεις,  από 21 Ληξουρίου και Σάμης και παρέστησαν από ένας και …κανείς από τους 17 Ιθάκης)!!!

7η φαιδρότητα: Αναφέρει η περιφερειάρχης στο δελτίο τύπου της πως παρέστη στη φιέστα «η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης Αριστέα Αμίτση» και αποδεικνύει πως …«δεν ξέρει τι της γίνεται», αφού η κ. Αμίτση είναι …αντιδήμαρχος Σάμης!!!

8η φαιδρότητα: Και δεν είναι μόνο «το φτύσιμο» που έφαγαν Κράτσα και Γραφάκος στη φιέστα που έστησαν από δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους (6 ΜΟΝΟ παρευρέθηκαν σε σύνολο 91 αιρετών), αλλά και «το φτύσιμο» ήταν καθολικό, ακόμα και από τον συνεργαζόμενο εντεταλμένο σύμβουλο της παράταξης του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ (Σπανό), από την ΕΔΑΚΙ όπου ΟΥΤΕ ο πρόεδρος (Γαβριελάτος) ΟΥΤΕ ο Αντιπρόεδρος (Πεφάνης) ούτε και κανένα από τα υπόλοιπα 9 μέλη του ΔΣ παρεβρέθηκε (!) και τα ίδια και με τα σώματα ασφαλείας όπου ΜΟΝΟ ένας εκπρόσωπος συμμετείχε!!!

Και εν ολίγοις στήθηκε μια φιέστα που είχε ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ τόσο από άποψη συμμετοχής που αιρετοί, επίσημοι και απλοί πολίτες την σνομπάρισμα με βροντώδη τρόπο, όσο και από άποψη ουσιαστικών αποτελεσμάτων!!!

ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ!

Υ.Γ. «Τη νύφη ποιος την πλήρωσε»; Τουτέστιν ποιος πλήρωσε τα ουκ ολίγα έξοδα της φιέστας κ.λπ. όπως τα έξοδα μετακίνησης των αιρετών και των στελεχών του ΦΟΔΣΑ που αναφέρεται στο δελτίο Τύπου ότι παρέστησαν;