7.777 φύλλα ο έκδοσης ο «Η»και έμελλε να ταυτιστεί με το φύλλο της αποκάλυψης για την κατάντια της τοπικής πολιτικής ηγεσίας!

Παναγής Καππάτος βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Ροδή Κράτσα Τσαγκαροπούλου Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Θεόφιλος Μιχαλάτος δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κεφαλονιάς του Δήμου Αργοστολίου, αποτελούν μια ανεπανάληπτη πολιτική ηγεσία που όμοια της δεν έχει υπάρξει όχι μόνο στις τρεις δεκαετίες έκδοσης του «Η» αλλά και στην σύγχρονη ιστορία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και είναι πολύ αμφίβολο έως αδύνατο να υπάρξει στο μέλλον!

Και το ιστορικό 7.777 φύλλο του «Η»έμελλε να συνδυαστεί με τρεις ακόμη αποκαλύψεις που ήλθαν στο φως και δείχνουν το μέγεθος της ανευθυνότητας που πολιτεύονται.

Οι δύο ήλθαν από το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου την περασμένη

Π. Καππάτος

Δευτέρα όπου αποκαλύφθηκε το μέγεθος της ανύπαρκτης πολιτικής παρέμβασης της τοπικής ηγεσίας σε δύο κορυφαία ζητήματα καιη αμείλικτη σύγκριση με την γειτονική Ζάκυνθο.

Καππάτος με Μιχαλάτο μπαινοβγαίνουν στου Μαξίμου και τα Υπουργεία …σαν το σπίτι τους και  τελικά το μοναδικό τους μέλημα είναι …να φωτογραφηθούν και όχι να προωθήσουν τα τοπικά προβλήματα.

Η επιβεβαίωση ήλθε από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  • Το πρώτο θέμα είχε να κάνει με τα τεράστια κενά σε προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας.

Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι η τοπική πολιτική ηγεσία (Καππάτος, Κράτσα, Μιχαλάτος) όχι μόνο δεν έχει κάνει …ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης, αλλά στη μονοεδρική επίσης

Ρ. Κράτσα

Ζάκυνθο η εκεί αστυνομική δύναμη έχει ενισχυθεί

 

ήδη με  42 αστυνομικούς, την ίδια ώρα που στην Κεφαλονιά έχουν έρθει μόλις 3 και 12 δόκιμοι οι οποίοι έχουν μηδενική πείρα!!!

Όταν τα στοιχεία είναι αμείλικτα τα σχόλια περιττεύουν και οι δικαιολογίες που ακούστηκαν απλά εκθέτουν

το τρίο της συμφοράς!

 

  • Το δεύτερο θέμα είχε να κάνει με ένα ακόμη γεγονός που έχει σχέση με την Ζάκυνθο. Την υφαρπαγή του εναέριου χώρου  και τα δικαιώματα πτήσεων της Κεφαλονιάς από την Ζάκυνθο! Το θέμα ήλθε στην επικαιρότητα από ανακοινώσεις της
    Θ. Μιχαλάτος

    δημοτικής παράταξης «Κεφαλονιά Νησί για όλους» και των επαγγελματικών φορέων.Το απόσπασμα από την καταγγελία της παράταξης τα λέει όλα όπως και το κλίμα που επικράτησε στο Δ.Σ. «Οι τοπικοί μας άρχοντες σφυρίζουν αδιάφορα, μιλώντας για προσωρινές λύσεις κ.λ.π. Ακόμα και ο δήμαρχος κάνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο φέρνοντας το θέμα δεύτερο υποβαθμίζοντας την σημασία του»!!!

Ως συμπέρασμα για να το πούμε λαϊκά:Τα τελευταία χρόνια η Ζάκυνθος εκεί που ιστορικά και σε όλα τα πράγματα έβλεπε μονίμως την πλάτη της Κεφαλονιάς … «μας έχει πάρει τα σώβρακα» !!!  Γιατί δεν είναι μόνο τα παραπάνω γεγονότα αλλά και άλλα πολλά που εκθέτουν «Το τρίο της συμφοράς» με πιο χαρακτηριστικά, την ΜΕΘ στη Ζάκυνθο την ώρα που στην Κεφαλονιά περισσεύουν οι δικαιολογίες από Καππάτο, Κράτσα, Μιχαλάτο για την παραπεταμένη ΜΕΘ της δωρεάς Βεργωτή σε κάποια αποθήκη, την διοίκηση από την Ζάκυνθο του καταργημένου πλέον φορέα διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού του Αίνου και του Γεωπάρκου της Κεφαλονιάς, την δημιουργία του τραγικού ΦοΔΣΑ που τα γεγονότα δικαιώνουν όσους ισχυρίζονταν πως η δημιουργία του έχει να προσφέρει στη Ζάκυνθο και αντίθετα να ζημιώσει την Κεφαλονιά που ήδη έχει καταστεί «Το νησί των σκουπιδιών» τίτλο που για χρόνια κατείχε δικαιωματικά το γειτονικό νησί και τώρα σημαδεύει το δικό μας!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΤΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ»!!!

Και ξαφνικά από το πουθενά εμφανίστηκε ένα ακόμη θέμα που εκθέτει (τουλάχιστον) τον καταγγελλόμενο ευθέως βουλευτή του Νομού Παναγή Καππάτο ανεπανόρθωτα.

Η δημόσια καταγγελία του προέδρου του Αθλητικού Ομίλου Σάμης Γιώργου Πολυχρονάτου για «τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Καππάτο Παναγιώτη που παρόλο έχει ενημερωθεί λεπτομερώς δεν έχει κάνει τίποτα για το συγκεκριμένο πρόβλημα»!!!

Το γεγονός αφορά νόμο που έχει ψηφίσει (όπως αυτός για τον ΦΟΔΣΑ) ο Καππάτος και είναι επιβλαβής όχι μόνο για τον ΑΟ Σάμης αλλά «και για άλλα πολλά ενεργά σωματεία του νησιού μας σε αντίθεση με κάποια που αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο στα χαρτιά» αφού με το νόμο Αυγενάκη που ψήφισε και ο Καππάτος στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣΚΙ μπορούν να λάβουν μέρος μόνο σωματεία που έχουν προσλάβει επαγγελματία προπονητή ποδοσφαίρου με τουλάχιστον 6 μήνες συμβόλαιο και κατώτερη αμοιβή 250 ευρώ το μήνα που εκτός του οικονομικού θέματος δεν υπάρχουν στο νησί μας!

Υ.Γ.Περιχαρής ο βουλευτής Καππάτος αναγγέλλει «Μείωση 42,3% του ΕΝΦΙΑ στην Κεφαλονιά σε σύγκριση με το 2018».

Όμως ένας στοιχειώδης έλεγχος μας έδειξε ότι η μέση μείωση στη χρονική περίοδο που αναφέρεται είναι πολύ κάτω από το 40%!

Και σε κάθε περίπτωση αν ο Βουλευτής θέλει να μιλήσει για τον κόστος ζωής να δώσει στη δημοσιότητα την αντίστοιχη συνολική διαφορά στο κόστος ζωής στην Κεφαλονιά το ίδιο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα για το τελευταίο με τις εκρηκτικές αυξήσεις στα καύσιμα, το ηλεκτρικό, τα τρόφιμα κ.λ.π.

Και ακόμη να μας πει για τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τον τελευταίο μήνα Απρίλιο που δίνουν τον πληθωρισμό στην Ελλάδα να  σκαρφάλωσε στο 10,2% φτάνοντας περίπου στα επίπεδα που είχε βρεθεί στα μέσα της 10ετίας του ’90 με νόμισμα τη δραχμή!

Κύριε Καππάτε, αφήστε τις αλχημείες και τις εντυπώσεις γιατί τα γεγονότα όχι μόνο σας διαψεύδουν αλλά και σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα…