«Μαύρη» Επέτειος: Τρία χρόνια από την εκλογή του «συστήματος» Μιχαλάτου στο Δήμο Αργοστολίου-Τρία χρόνια από το «πισωγύρισμα» της Κεφαλονιάς.

Αυτά τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της Παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» Νίκος Ανουσάκης. Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

Πριν τρία χρόνια ακριβώς το εκλογικό σώμα του Δήμου Αργοστολίου ανέθεσε, έστω και οριακά στον δεύτερο γύρο, στην παράταξη του κυρίου Μιχαλάτου τα ηνία της περιοχής μας. Έτσι έκρινε τότε η πλειοψηφία κι έτσι έγινε. Έχει έλθει όμως πλέον η ώρα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να αποτιμηθεί αν τελικά αυτή η επιλογή των δημοτών ήταν όντως ωφέλιμη για τον τόπο κι αν απέδωσε θετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς θεωρούμε πως το «σύστημα» του ολιγάρχη Μιχαλάτου εν τέλει όχι μόνο δεν προσέφερε αυτά που όφειλε πολιτικά και διοικητικά στον τόπο αλλά έχει ταυτισθεί με ένα «πανηγυρικό πισωγύρισμα» σε όλους τους τομείς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την ανικανότητά του να παρέμβει στην

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου:
Παρόν και μέλλον» Νίκος Ανουσάκης

στελέχωση και ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου ή στην δημιουργία ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα γειτονικά νησιά π.χ. Ζάκυνθο, την καθίζηση του τουρισμού με πρόσχημα την πανδημία και πάλι σε αντίθεση με τα γειτονικά νησιά, την αδυναμία του να προωθήσει και να υλοποιήσει στην πράξη σημαντικά έργα ή έστω κοινωνικές παρεμβάσεις που είχε εξαγγείλει προεκλογικά π.χ. επαναλειτουργία του χώρου του «ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΚΑΜΠΑΝΑΣ» για τα ΑΜΕΑ (κι όχι για άλλες δράσεις), την πλήρη αδιαφορία του για τα χωριά και την περιφέρεια του Δήμου Αργοστολίου παρότι εξελέγη με «σημαία του» την μέριμνα και την αναβάθμιση των περιοχών εκτός της πρωτεύουσας του Δήμου, την υποκρισία του και τον «φαρισαϊσμό» όταν ως αντιπολίτευση κατήγγειλε τις απ’ ευθείας αναθέσεις τις οποίες όμως ως Δημοτική Αρχή τις έχει «απογειώσει» σπάζοντας «ρεκόρ», τις «περίεργες» αποφάσεις όπως π.χ. αυτή με την …«αξιοποίηση του δημοτικού φιλέτου της Καλλιθέας στην Λακήθρα» ή το «βάπτισμα» έργων ως «ΙΑΝΟΠΛΗΚΤΩΝ» προκειμένου να αποφεύγονται οι δημοπρασίες.

Δεδομένου λοιπόν ότι πλέον εισερχόμεθα στην περίοδο της μάχης για την εκλογική ανατροπή μίας Δημοτικής Αρχής που στην καλύτερη περίπτωση απογοήτευσε όσους την είχαν εμπιστευθεί (με εξαίρεση ασφαλώς ορισμένους «χρυσοκάνθαρους» κι ορισμένους ωφελήμενους του «κλειστού κλαμπ»του ολιγάρχη) και στην χειρότερη αποτελεί τροχοπέδη για την υγιή ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου, καλούμε όλους τους δημότες να τεθούν σε πολιτική επαγρύπνηση ώστε όλοι μαζί να πούμε ότι στην Κεφαλονιά και δη στον μητροπολιτικό Δήμο Αργοστολίου «δεν θέλουμε μεγάλα αφεντικά» ούτε «άρχοντες της κακιάς ώρας»!

«Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον»

Επικεφαλής: NIKΟΣ ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ