Καταρχήν υπάρχει μια βασική αρχή στον δημόσιο διάλογο. Όταν απαντάς σε ένα δημοσίευμα με περισσότερα λόγια από αυτά που γράφτηκαν τότε …απαντάς στον αέρα.

Έτσι λοιπόν τελευταία ο Θεόφιλος έχει επιλέξει να συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο δια χειρός τρίτων.

Είτε με ψευδώνυμα που «φωνάζουν» την ταυτότητά τους από μακριά καβάλα σε κάποιον Βουκεφάλα, είτε άμεσων συνεργατών του π.χ. του Νίκου Φραντζή, του Σπύρου Σαμούρη, και αρκετών δευτεροκλασάτων συνεργατών του που δίνουν εξετάσεις υποταγής στον αφέντη και τελευταία διά του Dionysios Minetosή επί το ελληνιστί του Διονύσιου Μινέτου.

Ο τελευταίος λοιπόν και δίχως να λέει με τι ιδιότητα απαντάει, του πολίτη/δημότη που ενδιαφέρεται για τα κοινά, του πολυσπουδαγμένου που «πουλάει μούρη» στους αγράμματους ιθαγενείς, του απλού Δημοτικού Συμβούλου που εκτελεί το καθήκον του, του αντιδημάρχου που δικαιολογεί τον μισθουλάκο του, του alterego του Ολιγάρχη δημάρχου, με ό,τι ιδιότητα τέλος πάντων και να ενεργεί, «απαντάει» με ένα «σεντόνι» και μάλιστα …μέσω Facebook στο πρωτοσέλιδο και εμφανώς μικρότερο άρθρο του «Η» την περασμένη Παρασκευή με τίτλο «ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΑ!», επιβεβαιώνοντας ότι η ιστορική τοπική εφημερίδα μας τους έχει γίνει εφιάλτης όσο και να μην θέλουν (τουλάχιστον επισήμως) να το παραδεχτούν.

Παραβιάζοντας την βασική αρχή του δημόσιου διαλόγου να «απαντάς λιγότερα από αυτά που σου είπαν», ο Minetos δείχνει (καλύτερα «φωνάζει») το άγχος του να «υπηρετήσει» ευκλεώς τον αφέντη και τελικά το μόνο που πετυχαίνει είναι να φαιδροποιείται με αυτά που γράφει.

Και όλα αυτά γιατί από έναν βαριά σπουδαγμένο, κατά τα άλλα ενεργό συνδημότη που τυγχάνει αντιδήμαρχος έργων και αποτελεί αδιαμφισβήτητα το alteregoτου δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου …άλλα περιμένει ο κόσμος.

Και αν θέλει να του απαντήσουμε περισπούδαστα όπως ξεκινάει την «απάντησή του» με την επίδειξη των κινηματογραφικών του γνώσεων χαρακτηρίζοντας όσα συμβαίνουν με την πεζοδρόμηση της Σκάλας «Σενάρια από την ταινία «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού» (Squid Game)» θα του συνιστούσαμε να δει καλύτερα τη νεανική Ελληνική ταινία «AlterEgo»(2007) με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά και να πάρει μαθήματα από το σενάριο, που θέλει όλους τους εμπλεκόμενους με αφορμή κάποιο γεγονός να αλλάζουν πορεία στη ζωή τους και να κοιτάζουν κατάματα την πραγματικότητα παίρνοντας σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους.

Και όχι τίποτε άλλο, αλλά να ‘ναι προετοιμασμένος για εκείνη τη μέρα, όχι πάντως την πολύ μακρινή, που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν συνεχιστούν τα πράγματα έτσι όπως σήμερα πάνε στο δήμο, το «αφεντικό» θα πάρει όλους τους υποταγμένους σε αυτόν στο λαιμό του με πρώτο και καλύτερο τον Dionysios Minetos.

 

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Θ. Μιχαλάτος

Επί της ουσίας θα σταθούμε πρώτα απ’ όλα στο ότι γι’ άλλη μία φορά ο Θεόφιλος επέλεξε …«να δοξαστεί κρυπτόμενος» πίσω από την υπογραφή κάποιου συνεργάτη του.

Θα θυμίσουμε μόνο ότι η πρακτική να δίνονται από τον δήμαρχο δια χειρός άλλων απαντήσεις σε κρίσιμα δημοτικά θέματα έχει αρχίσει να γίνεται τελευταία καθεστώς.  Έχει προηγηθεί ο Νίκος Φραντζής που «απάντησε» ανταυτού στον «Η» για το «σκάνδαλο» του Μουσείου Κεφαλλήνων Καλλιτεχνών που έγινε μετεκλογικά αποκλειστικά …«Μουσείο Σκλάβου» και ακολούθησε ο Σπύρος Σαμούρης που βγήκε ως εκπρόσωπος …του Λιμενικού Ταμείου (ούτε μέλος του Συμβουλίου του δεν είναι…) στα τηλεοπτικά αθηναϊκά παράθυρα (διασκεδάζοντας πάντως του τηλεθεατές με το πλούσιο λεξιλόγιο και την γνώση της ελληνικής γλώσσας) όταν έπεσε το στέγαστρο στο λιμάνι και πλάκωσε τους εργάτες με τον πρόεδρό του και δήμαρχο Μιχαλάτο να έχει εξαφανιστεί. Το ίδιο διάστημα στα θέματα που ήλθαν στην επικαιρότητα με την (άλλη μία) προεκλογική εξαπάτηση για την χρήση της  Καμπάνας και του επαπειλούμενου κλεισίματος του Γηροκομείου λόγω αδιαφορίας στελέχωσής του, την υπηρεσία της υπεράσπισης του Θεόφιλου ανέλαβαν όψιμοι (θλιβεροί) υποστηριχτές του.

Ακολουθούν τρεις απορίες και μία επισήμανση.

 

Απορία πρώτη

Ο Θεόφιλος …Minetos ισχυρίζεται ότι ο δήμαρχος Αργοστολίου είχε υποσχεθεί προεκλογικά την πεζοδρόμηση στους κατοίκους της Σκάλας!

Κι όμως στις 4/5/2019 στην επίσημη παρουσίαση στο Επιμελητήριο του προεκλογικού του προγράμματος (μαζί με την ανακοίνωση των υποψήφιων του) ο Θεόφιλος ανάμεσαστις 4 υποσχέσεις του για την Σκάλα …ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ η πεζοδρόμηση! Όπως δεν περιλαμβανόταν και στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στις 31/5/2019 στην ιστοσελίδα της Παράταξης «Δημοτικής Συμπολιτείας» του Ολιγάρχη και παραμένει μέχρι και σήμερα! Και ακόμη δεν περιλαμβάνεται ΟΥΤΕ και στο προεκλογικό έντυπο που κυκλοφόρησε και αναρτήθηκε (και βρίσκεται και σήμερα ακόμη αναρτημένο) στις 20/5/2019!

Από πού ως πού λοιπόν ο ισχυρισμός για προεκλογική υπόσχεση; Εκτός και αν προεκλογική υπόσχεση εννοείται …το προσωπικό προεκλογικό ρουσφέτι που σήμερα ξεπληρώνεται.

 

Απορία δεύτερη

Δ. Μινέτος

Ο Θεόφιλος…Minetos ισχυρίζεται ότι «η Δημοτική Αρχή μελέτησε το θέμα με ψυχραιμία και σοβαρότητα».Κι όμως τα γεγονότα τον διαψεύδουν και αποδεικνύουν εντελώς διαφορετικά πράγματα:

Την προχειρότητα και την έλλειψη σοβαρότητας ΚΑΙ στην υπόθεση της πεζοδρόμησης της Σκάλας από την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου!

Κορυφαία επιβεβαίωση το γεγονός ότι η επίμαχη απόφαση 74/2022 για την «Επικαιροποίηση – Αναθεώρηση Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και απαιτούμενων σημάνσεων, για τον οικισμό Σκάλας» πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 19/4/2022 και μάλιστα ως …κατεπείγον θέμα (!) όταν είχε ζητηθεί από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης πριν …10 μήνες (!) στις 11/6/2021 (αρ. πρωτ. 100865/11-6-2021)! Αν αυτό αγαπητέ Θεόφιλε …Minetos δεν είναι έλλειψη σοβαρότητας και δεν αποτελεί τον ορισμό της προχειρότητας, τότε τι είναι;

 

Απορία τρίτη

Ο Θεόφιλος …Minetos, προκειμένου να αιτιολογήσει το γεγονός ότι παρά το νόμο παρακάμφθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Σκάλας που ισχύει από το 1988 όπως επίσης ότι δεν λήφθηκε υπόψη η σχετική νομοθεσία περί πεζοδρόμων η οποία είχε σταλεί με εγκύκλιο και τίτλο «Διευκρινήσεις-Οδηγίες: περί Εγκρίσεων Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων…» του σημερινού Συντονιστή της Αποκεντρωμένης προς τους Δήμους από το 2017 (αρ. πρωτ. 221252/18-9-2017 (ΑΔΑ: ΩΤΘΚΟΡ1Φ-034) ισχυρίζεται ότι «άλλο Πεζόδρομος και άλλο Περιοδικός Πεζόδρομος. Άλλο φρούτο είναι το καρπούζι και άλλο το πεπόνι»!

Ευφυέστατο ομολογουμένως και πρωτότυπο το παράδειγμα του Θεόφιλου…Minetosκαι συνάδει με τη γνωστή του αδυναμία στα παντός είδους εδέσματα! Όμως είναι ατυχές γιατί απλούστατα αποδεικνύεται περίτρανα, με το δικό τους μάλιστα παράδειγμα, ότι έχουν μπερδέψει «τα μπούτια τους» και δυστυχώς …το φωνάζουν!

Πεζόδρομους και κυκλοφοριακά τα ‘χουν κάνει αχταρμά και ένα με …τις καρπουζόφλουδες και τις πεπονόφλουδες!

Και χωρίς πολλά λόγια: Θεόφιλε βρες μας έστω και διά χειρός Minetos (ακόμη και …Samuris) σε ποιο σημείο της εγκυκλίου Παπαθεοδώρου γίνεται η διάκριση, όχι βέβαια του καρπουζιού από το πεπόνι, αλλά του πεζόδρομου από τον …περιοδικό πεζόδρομο. Πώς γίνεται η εγκριτική απόφαση του Αποκεντρωμένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ να είναι σύμφωνη με το νόμο όταν παραβιάζεται εξόφθαλμα το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) και γίνονται πεζόδρομοι όσοι δρόμοι γουστάρει ο δήμαρχος και όταν μάλιστα γίνεται περί του αντιθέτου σαφής αναφορά στην εγκύκλιο Παπαθεοδώρου του 2017 (Παράγραφο Γ6) περί «εναρμονισμού με τις ρυθμίσεις κυκλοφορίας οδών του σχεδίου πόλης»!

Και αν θέλεις σύγκρισηΘεόφιλε …Minetos: Οι πεζόδρομοι στο Αργοστόλι καθορίζονται από το ΓΠΣ και όχι την Πολεοδομική Μελέτη!

Αν απαντήσεις πειστικά Θεόφιλε …Minetos στα προηγούμενα θάχεις …και καρπούζι και πεπόνι και μάλιστα καθαρισμένο από σπόρους για να μην κουραστείς στην απόλαυσή σου…

 

Και μια επισήμανση

Όσον αφορά την απάντηση (δίχως εισαγωγικά εδώ)Θεόφιλου …Minetos ότι δεν έγινε παρέμβαση άνωθεν …not bad–για να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία του γλωσσομαθούς Θεόφιλου …Minetos!!! Δεν είναι κακό …να είσαι φαιδρός και να το φωνάζεις!

 

Και τελειώνουμε

Διατείνεται στον επίλογο της «απάντησής του» ο Θεόφιλος …Minetos ότι «ο πραγματικός συντάκτης (Σημείωση: Του σχετικού πρωτοσέλιδου του «Η» την περασμένη Παρασκευή) κρύβεται στις σκιές».

Αν κάποιος κρύβεται στις σκιές είναι εμφανώς και απροκάλυπτα ο ολιγάρχης δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος και μάλιστα συστηματικά στις δημοσιογραφικές σκιές των ιδιόκτητων μέσων του που βγαίνει εβδομαδιαίως, όταν είχε υποσχεθεί μια συνέντευξη Τύπου το μήνα και ταυτόχρονα στις σκιές συνεργατών του και οσφυοκαπτών από τον περίγυρό του.

Θα επισημάνουμε γι’ άλλη μία φορά στον Θεόφιλο σε ό,τι μας αφορά ότι:

Είναι πάγια αρχή ότι για τα κείμενα που δεν υπογράφονται σε ένα Μέσο ενημέρωσης ή υπογράφονται με ψευδώνυμο, όπως στην περίπτωση των πάμπολλων συνεργατών μας, την ευθύνη έχουν οι κατά νόμον υπεύθυνοι του Μέσου.

Αν λοιπόν κάποιος κρύβεται στις σκιές είναι ο Θεόφιλος και …το φωνάζει!

Την μία ως κρυπτόμενος Βουκεφάλας , την άλλη ως Φραντζής, την τρίτη ως Σαμούρης και τώρα ως Minetos!

Not bad, αλλά πως να το κάνουμε είναι ridiculous!!!