Με μια λέξη η κατάσταση στην προβλήτα (μπαστούνι) των κρουαζιερόπλοιων είναι …ΠΡΟΣΒΟΛΗ στον τουρισμό της Κεφαλονιάςκαι στους ανθρώπους του Τουρισμού!

Αποκλειστικά υπεύθυνος ο ολιγάρχης δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου!

Εικόνες ντροπής που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες και δυσφημούν την Κεφαλονιά!

Τα κρουαζιερόπλοια φθάνουν πλέον καθημερινά στο Αργοστόλι όπως χθες. Και είναι μέρες που φθάνουν και δύο ακόμα, με τους τουρίστες να κατακλύζουν το Αργοστόλι και τους προορισμούς που πάνε εκδρομή (σπήλαια Σάμης κ.λ.π.)

Οι εικόνες ΟΜΩΣ στο μπαστούνι αλλά και στο χώρο του Λιμεναρχείου, όπου με την πρώτη μπόρα την Κυριακή έγινε λίμνη, αποτελούν εικόνες που ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν υπάρχουν!

Και ακόμη θα θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες έπεσε με τον αέρα το στέγαστρο στο χώρο αναμονής των φέρυ μποτ από το Ληξούρι και πλάκωσε δύο εργάτες ευτυχώς όχι σοβαρά! Οι εικόνες έκαναν τον γύρο της Ελλάδας προβαλλόμενες μέσα από τα Κρατικά μάλιστα κανάλια!

Ο Θεόφιλος εξαφανισμένος!Και βρέθηκε «να βγάλει το φίδι από την τρύπα» ο πλέον άσχετος με το αντικείμενο αφού δεν είναι …ούτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του λιμενικού ταμείου Σπύρος Σαμούρης!!!Αν όχι τίποτε άλλο ο Σερίφης του Αργοστολίου …μάγεψε με την ευφράδειά του το Πανελλήνιο!!!

Και όμως λεφτά υπάρχουν!

2.668.256,43 ευρώ ο προϋπολογισμός του 2022 με 695.938,10 ευρώ χρηματικό υπόλοιπο και πρόβλεψη για τακτικά έσοδα 836.713,98 ευρώ και έκτακτα άλλα 465.422,06 ευρώ όπως προκύπτει από την απόφαση 9/22 «Έγκριση προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας-
Ιθάκης οικ. έτους 2022» (ΑΔΑ : 9Λ10ΟΡΗ0-ΟΝΓ)!!!

Μία εξήγηση και μοναδική υπάρχει για την ανυπαρξία των στοιχειωδών σε όλα τα λιμάνια και όχι μόνο στο Αργοστόλι.

«Ο καπετάνιος» είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ και «έχει ρίξει στα βράχια το παπόρι»!

Και θέλετε και ακόμη ένα;

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου για το 2022 (απόφαση 1/22 με ΑΔΑ: 68Ζ4ΟΡΗ0-55Β ) υπάρχουν 14 έργα για τον Λιμένα Αργοστολίου συνολικού προϋπολογισμού 665.750 ευρώ και πίστωση για το 2022 το ποσόν των266.750 ευρώ και από αυτά 3 αποκλειστικά για το μπαστούνι και ανάμεσα σε αυτά …η παρέμβαση που έπρεπε ήδη να έχει γίνει και έχει σχέση με τις εικόνες ντροπής που έχουν κατακλείσει το διαδίκτυο «Προμήθεια και τοποθέτηση πλωτού ναύδετου για την πρόσδεση Κ/Ζ στο Αργοστόλι, ανταλλακτικών τεμαχίων προσκρουστήρων και δεστρών»προϋπολογισμού 65.000 ευρώ και όλο το ποσόν για το 2022 !  Από ΘΑ σκίζει ο Θεόφιλος (και οι δικοί του)! Αλλά τόχουμε πει πολλές φορές …«άλλο το πούντονε και άλλο το έντονε»,Θεόφιλε και λοιποί! Στο πούντονε …σκίζετε, αλλά στο έντονε είστε πολύ κάτω από τη βάση, σχεδόν εξαφανισμένοι!

Την ίδια ώρα όμως σύμφωνα με καταγγελία του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, προέδρου της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και στελέχους της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη Γεράσιμου Παπαναστασάτου πριν δύο μήνες στις 31/3/2022 «υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Μιχαλάτο (από τον Πόρο και τον οποίο κατονόμασεεπισυνάπτοντας μάλιστα και τις σχετικές συμβάσεις) βρήκε την άκρη του στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας και Ιθάκης εισπράττοντας 30.000,00 ευρώ περίπου για επίπονες λογιστικές εργασίες»!

Το συμπέρασμα; Χρόνος και ικανότητα για να βολευτούν «τα δικά μας παιδιά» (και όχι μόνο ο προηγούμενος) στο χρυσοφόρο Λιμενικό Ταμείο υπάρχει, όχι όμως για έργα στην βιτρίνα του τουρισμού της Κεφαλονιάς!

Ντροπή, ντροπή, ντροπή!

Υ.Γ.Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι οι εταιρίες που φέρνουν τα κρουαζιερόπλοια στο Αργοστόλι«θέτουν θέμαγια την άθλια κατάσταση του “μπαστουνιού” Αργοστολίου» …«φίδι που τον έφαγε» τον (και) «Λιμενάρχη» Θεόφιλο!

Να κάνει δε το σταυρό του μην γίνει καμία στραβή είτε με πλοίο είτε με άνθρωπο (επιβάτη, πλήρωμα ή επαγγελματία) ! Θα πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης…