Επέτειος λοιπόν σήμερα 2 Ιουνίου 2022 για τον ολιγάρχη Θεόφιλο Μιχαλάτο, δήμαρχο Αργοστολίου.

Τρία χρόνια κλείνουν από την απρόσμενη γι’ αυτόν και τους συνεργάτες του νίκη στις 2 Ιουνίου 2019.

Η επικράτηση του Θεόφιλου έγινε με μόλις 162 ψήφους, δηλαδή 81 «διπλούς» σε σύνολο 11.311 ψηφισάντων την 2η Κυριακή από 13. 278 που είχαν ψηφίσει την 1ηΚυριακή .

Η αποχή του 14,8% από την μία στην άλλη Κυριακή ζημίωσε πολύ τον Παρίσημε αποτέλεσμα να ευνοηθεί ο Μιχαλάτος!

Και πιο συγκεκριμένα το μεγάλο πλήγμα στον Παρίση ήλθε από την Δημοτική Ενότητα Ελειού–Πρόννων όταν ο αντίπαλός του υπερίσχυσε με 334 ψήφους τάζοντας «λαγούς με πετραχήλια» όπως αποδείχθηκε τα επόμενα χρόνια. Τα όσα σήμερα γίνονται με την περιβόητη πεζοδρόμηση στη Σκάλα που «μπάζει απ’ όλες τις μπάντες»και το καθεστώς απόλυτης αυθαιρεσίας που επικρατεί στο τουριστικό θέρετρο του Δήμου και της Κεφαλονιάς, (οι επώνυμες καταγγελίες για τον σημερινό αντιδήμαρχο που ρίχνει τα λύματα της πισίνας του στη θάλασσα παραμένουν αναπάντητες)αιτιολογούν το απρόσμενο (και για τον ίδιο τον Θεόφιλο) ποσοστό του  72,52% που πήρε (45,20% την 1ηΚυριακή) και του έδωσε ουσιαστικά και την απρόσμενη νίκη!

Στις άλλες Δημοτικές Ενότητες τα αποτελέσματα ήταν περίπου αναμενόμενα–πάντα για την δεύτερη Κυριακή μιλάμε:

Μπροστά ο Παρίσης σε Αργοστόλι με διαφορά 805 ψήφους (3070 με 2265) και Ομαλά με 28 ψήφους (327 με 199) και στη Λειβαθώ αναμενόμενα μπροστά ο Θεόφιλος με 534 ψήφους (1433 με 899) αν και ο ίδιος περίμενε περισσότερους!

Επέτειος λοιπόν νικηφόρα για τον Θεόφιλο η σημερινή μέρα, αλλά μαύρη επέτειος για τους δημότες και τον Δήμο! 

Ο κατήφορος που βρίσκεται ο Δήμος Αργοστολίου όλα δείχνουν πως τελειωμό δεν έχει και μόνο αν ο θεός και μαζί ο άγιος βάλουν το χέρι Τους κάτι μπορεί να γίνει…

Με μια ψύχραιμη εκτίμηση των πραγμάτων όλα δείχνουν πως τρεις είναι οι κορυφαίες αιτίες της τραγωδίας που βιώνει ο μητροπολιτικός Δήμος της Κεφαλονιάς.

 

ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΙΑ …Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ Ο ΟΛΙΓΑΡΧΗΣ!

Με δυό λέξεις …ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στο μόνο που αξιόπιστα έχει πετύχει είναι να χτίσει εν έτει 2022 ένα Ολιγαρχικό καθεστώς στην Κεφαλονιά που θα το ζήλευαν πολλοί Ολιγάρχες ανά την υφήλιο ακόμη και οι επώνυμοι μεγάλοι!

Οδηγός του το …επιχειρείν και ουδόλως το δημαρχεύειν!

Δημαρχεύει με … επιχειρηματική νοοτροπία!

Όλα και όλοι έχουν μία τιμή! Όλοι και όλα αγοράζονται και πουλιούνται!

«Τι θέλεις»είναι η προσφιλής ερώτηση του Θεόφιλου που συνοδεύει κάθε συζήτηση συνεργασίας με τον κάθε συνομιλητή του!

Ο στρατός …«μισθοφόροι» και ελάχιστοι (έως ανύπαρκτοι) οι πιστοί στις ικανότητές του!

Ένας στρατός πιστών στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους οργανισμούς που βασίζει τη συνοχή του στο δούναι και λαβείν.

ΔΟΥΝΑΙ… οφίτσια τα περισσότερα έμμισθα και ΛΑΒΕΙΝ …μόνιμα σηκωμένο το χέρι ψηλά και με εύκαμπτη τη μέση!

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος καθημερινά κάπως έτσι επιβεβαιώνει τον απόλυτο τίτλο του Ολιγάρχη!


ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ …Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ!

Συγκεντρωτικός στην κατανομή των αρμοδιοτήτων και απαξιωτικός στους συνεργάτες του όπως όλοι …οι Ολιγάρχες!

Παρά τις εκ του αντιθέτου διαβεβαιώσεις στο ξεκίνημα της θητείας του και στις 12/12/2019 στη μία και μοναδική συνέντευξη Τύπου που έχει δώσει στην διάρκεια της θητείας του «πως πρόκειται για κάτι προσωρινό η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο πρόσωπό του», τονίζοντας «πως επιθυμεί να αποκτήσει ο ίδιος μια καθαρή εικόνα της κατάστασης στο Δήμο και τους επιτηρούμενους φορείς του και στη συνέχεια θα παραχωρήσει τις παραπάνω θέσεις».

Τρία χρόνια μετά όμως άλλα πράττει…

  • Κρατάειγια την πάρτη του …την αντιδημαρχία Αργοστολίου «στραπατσάροντας» έτσι τον Τσιλιμιδόπου με την λαϊκή εντολή έγινε …δήμαρχος Αργοστολίου, αλλά ο ίδιος στέλνει το μήνυμα πως …δεν έχει την δικιά του εμπιστοσύνη και εντολή.
  • Κρατάει επίσης για την πάρτη του τρία χρόνια τώρα …το προεδριλίκι στο Λιμενικό Ταμείοκαι μαζί ένα σωρό άλλες κρίσιμες και σημαντικές αρμοδιότητες όπως τα οικονομικά του δήμου και το προεδριλίκι στην Οικονομική Επιτροπή και ακόμη στην ΕΠΟΙΖΩ  στέλνοντας το μήνυμα πως …«δεν έχει σε κανέναν εμπιστοσύνη»γι’ αυτές τις σημαντικές αρμοδιότητες!
  • Και σαν να μην φτάνει το πείσμα του να κρατάει σφιχτά τις πιο σημαντικές αρμοδιότητες του Δήμου …έχει πάρει και επί πλέον αρμοδιότητες στην πορεία όπως …τα πολεοδομικά από την Μίνα Γαβριελάτου και ξυλώνοντας την μάλιστα στα μουλωχτά!!!

Και βέβαια αυτός κάνει τη δουλειά του, αλλά οι συνεργάτες του που τους φωνάζει στα μούτρα ότι δεν τους έχει εμπιστοσύνη τι λένε; Απλά …ΤΙΠΟΤΑ! Σούζα και «μούγκα στη στρούγκα»!

Ανέχονται …κανείς να μην είναι ικανός για αντιδήμαρχος Αργοστολίου, για τα οικονομικά του Δήμου, για τα πολεοδομικά ζητήματα και για να κουμαντάρει το Λιμενικό Ταμείο!

Όλοι σούζα μπροστά του …απολαμβάνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης που τους πετάει στα μούτρα και αρκούμενοι στα οφίτσια και τον μισθουλάκο και κάποιοι αρκούνται στα …μικρόφωνα και την δημοσιότητα!

Το Αργοστόλι βουλιάζει (στην κυριολεξία όπως έδειξαν οι εικόνες στην κεντρική πλατεία στην βροχή την περασμένη Κυριακή) και κανείς δεν τολμάει να μιλήσει. Ούτε καν …ο πρώην δήμαρχος Αργοστολίου που έχει στην αυλή του, ο οποίος και αρκείται στις άχρωμες, άοσμες και άγευστες αρμοδιότητες που του έχει δώσει!

Τα οικονομικά του Δήμου πάνε με τα χίλια στον κατήφορο και κανείς δεν μιλάει!

Τα πολεοδομικά έχουν αποτεθεί στην φιλοπατρία των υπαλλήλων,όπως και τα οικονομικά, και αμφιβάλλουμε αν γνωρίζει ο επικεφαλής τους Θεόφιλος …που στεγάζονται οι πολεοδομικές Υπηρεσίες!

Και τέλος το λιμενικό ταμείο που εξελίσσεται σε άντρο πάσης φύσεως ανάθεσης σε ημέτερους!

Ποιος ο λόγος που πεισματικά κρατάει το προεδριλίκι θα αναρωτηθείτε ;

Μία εκδοχή είναι, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις στις 12/12/2019 ότι «πρώτα θα μάθει και μετά θα παραδώσει» πως είναι …ανεπίδεκτος μαθήσεως! Τρία χρόνια… στην ίδια τάξη !

Μια άλλη εκδοχή είναι ότι το λιμενικό ταμείο έχει μπαγιόκο, έχει ρευστό χρήμα, οπότε και μπορεί να κάνει παιγνίδι σε όλη την Κεφαλονιά, ακόμη και την Ιθάκη, βλέποντας έτσι στην πιθανότητα να το παίξει κάποια στιγμή …Κεφαλληνιάρχης!

Από αυτόν όλα να τα περιμένεις!

 

ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΑΙΤΙΑ …Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ!

Ο Θεόφιλος χτίζει σιγά αλλά σταθερά το μοντέλο του πλέον συνεπή Κεφαλονίτη πολιτικού στην …ασυνέπεια!

Η ασυνέπειά του στις προεκλογικές του υποσχέσεις είναι βέβαιο πως θα γράψε ιστορία!

Οι πτυχές αυτής της μνημειώδους ασυνέπειας που όμοια της μόνο σε αξέχαστες ελληνικές ταινίες μπορεί να βρεθεί, είναι πάμπολλες.

Θα σταθούμε σε μία. Τις απευθείας αναθέσεις.

Οι απευθείας αναθέσεις είναι το μυστικό της «επιτυχίας» του Θεόφιλου!

Ποιος Κανάλες; Ο Θεόφιλος σε τρία χρόνια τον έκανε τσάχαλα!

Οι απευθείας αναθέσεις είναι σε όλες τις πτυχές της δράσης του.

Γιαυτό και κρατάει τα οικονομικά!

Γι’ αυτό και κρατάει τα προεδριλίκια σε Οικονομική Επιτροπή και ΕΠΟΙΖΩ που αποφασίζουν!


Γι’ αυτό και κρατάει το προεδριλίκι στο Λιμενικό Ταμείο που ρέει το χρήμα!

Πούθε να τις πιάσεις και πούθε να τις τελειώσεις…

Απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα τον ΙΑΝΟ!

Απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα την πανδημία!

Η καλύτερή του ΙΑΝΟΣ και Ιανόπληκτα έργα!

Και εξίσου τα ίδια με τον κορονοϊό και τις κορονόπληκτες προμήθειες–πανελλήνιο έγινε το θέμα με την προμήθεια μασκών από τον Ποριώτη γιό του συνεργάτη του!

Ό,τι παραμύθι μπορείς να φανταστείς, έχει γίνει ο σχεδόν αποκλειστικός τρόπος για τις προμήθειες, τα έργα και τις μελέτες!

Η «πλάκα» είναι ότι προεκλογικά ο αθεόφοβος είχε κάνει μέχρι μακέτα που ακόμα την έχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της παράταξης του «Δημοτική Συμπολιτεία» με σύνθημα «Στήριξη όλων των επαγγελματιών»και διευκρινιστικό παρασύνθημα «ΟΧΙ στις απευθείας αναθέσεις σε λίγους & εκλεκτούς»!

Τρία χρόνια μετά ωχριούν μπροστά του …ο Κανάλες και ο Γνήσιος!

Μηχανή μοιράσματος χρήματος ο Δήμος, το Λιμενικό Ταμείο και τα άλλα νομικά πρόσωπα του Δήμου! Οι απευθείας αναθέσεις ΟΧΙ σε λίγους, αλλά …ΝΑΙ σε εκλεκτούς!

Σε συνεργάτες και υποψήφιους, σε κουμπάρους και παιδιά των δικών του!

Από την καθαριότητα μέχρι τα ηλεκτρολογικά και από τα λογιστικά μέχρι τα κηπευτικά!

Οι μακρινοί σκυλοκαβγάδες στη Λειβαθώ που έχουν μείνει στην ιστορία όταν ήταν δήμαρχος εκεί, όπως και τα ίδια στην εποχή που ήταν πρόεδρος στο Επιμελητήριο, έχουν …«ξεχαστεί»! Οι περισσότεροι εκ των τότε πρωταγωνιστών …πιστοί σήμερα συνεργάτες! Άλλοι φανερά έμμισθοι και άλλοι δια της πλαγίας οδού των απευθείας αναθέσεων ακόμη και μέσω …μεσαζόντων από την Πάτρα και αλλού!

Και το νέο φρούτο:

Ξετρυπώνονται προμηθευτές, εργολάβοι και μηχανικοί απ’ όλη την Ελλάδα σνομπάροντας τους ντόπιους!

Και καλά να πάρει κάδους από το Αίγιο, αλλά …«απευθείας ανάθεση προμήθειας ειδών καθαριότητας & ευπρεπισμού για τις ανάγκες των δημοτικών κτιρίων» από τα …Βριλήσσιαβρε αθεόφοβε;

Καλά να έλθει κάποιος μηχανικός από την άλλη άκρη της Ελλάδας για κάποια εξειδικευμένη μελέτη, αλλά τεχνικός σύμβουλος για να φτιάξει ένα φάκελο για να υποβληθεί μια πρόταση για ένα έργο, μηχανικός από …τις Σέρρες, την Αθήνα και την Σπάρτηδεν είναι βρε ξεφτίλα και προσβολή για τους ντόπιους μηχανικούς;Άσε που ακούγεται ότι με αυτές τις απίθανες αναθέσεις «ξεπληρώνει» τα σούρτα φέρτα με τον Παναγάκη στα υπουργικά γραφεία…

Και καλά να έλθουν εργολάβοι απ’ όλη την Ελλάδα σ’ ένα διαγωνισμό και να δίνουν και γερές εκπτώσεις, αλλά δεν μυρίζει από μακριά και περίεργα ότι κάτι τρέχει μια απευθείας ανάθεση με εργολάβο που έρχεται από την …Κρήτηνα πάρει τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων με 5% έκπτωση και ο ίδιος ο εργολάβος από την Κρήτη να έρχεται στην Κεφαλονιά να φτιάξει τις πλατείες στη Λακήθρα και την Αγία Ειρήνη με έκπτωση …1% λες και δεν υπάρχει κάποιος ντόπιος;

 

ΚΑΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΟ

Σίγουρα γράφει «ιστορία» ο Θεόφιλος.

Από σήμερα μπαίνει στον τέταρτο τελευταίο και φυσικά προεκλογικό χρόνο της εκλογής του (τυπικά από την 1ηΣεπτεμβρίου).

Είναι βέβαιο ότι θα ξεσαλώσει προσπαθώντας να φέρει στην αυλή του τους πάντες και τα πάντα.

Όμως το τέλος του είναι προδιαγεγραμμένο όπως με όλους ιστορικά τους πάσης φύσεως Ολιγάρχες, Δικτάτορες, Καίσαρες, Μονάρχες και λοιπούς απολυταρχικούς άρχοντες!

Σε 16 μήνες από σήμερα στις 8 και στις 15 Οκτωβρίου 2023 θα γραφτεί το τέλος του πλέον υπερεκτιμημένου τοπικού πολιτικού των τελευταίων ετών, όπως του αξίζει!

Θα πάει στις εκλογές με ατελείωτα …ΘΑ και αυτή την φορά τον περιμένουν στη γωνία οι πολίτες.

«Μια του κλέφτη (στο Δήμο Λειβαθούς), δυό του κλέφτη (τώρα στο Δήμο Αργοστολίου) τρεις και η κακιά του ώρα»λέει η πάνσοφη λαϊκή παροιμία…
Θεόφιλε …καλά στερνά!Όπως έστρωσες, και στρώνεις, θα κοιμηθείς!

Ραντεβού από τώρα στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου σε 16 μήνες!

Προεκλογική υπόσχεση του ολιγάρχη Θεόφιλου: «Όχι στις απ’ευθείας αναθέσεις για λίγους και εκλεκτούς», κάτι που …κάνει πράξη μετεκλογικά υπέρ των λίγων και εκλεκτών του! Προεκλογική υπόσχεση «Στήριξη όλων των επαγγελματιών» και μετεκλογικά οι δουλειές σε επαγγελματίες εκτός Κεφαλονιάς!