Και «να θέλουμε να αγιάσουμε» δεν μας αφήνει το …δίδυμοτης συμφοράς! Ιδού το νέο τους «κατόρθωμα»!

Αλαμπρατσέτα ο βουλευτής Παναγής Καππάτος με τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο«φωνάζοντας» –όσο και να μην θέλουν να το παραδεχτούν– την ιδεολογική και κομματική τους συμπόρευση (δικαίωμά τους βεβαίως…)συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, επιβεβαιώνοντας γι’ άλλη μία φορά πως όλες οι πόρτες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι ανοιχτές για τον κατά τα άλλα …ΠΑΣΟΚο Θεόφιλο.Ο οποίος (Θεόφιλος) θα θυμίσουμε ότι με δήλωσή του έχει ανοιχτά εκφράσει την στήριξή του στον βουλευτή και μάλιστα όταν είχε αποκαλυφθεί πριν ένα χρόνο και έγινε πανελλήνιο θέμα, ότι είχε εγκριθεί οικονομική ενίσχυση λόγω COVID στον Καππάτο ως δικηγόρο!

Στο σχετικό δελτίο τύπου που έβγαλε χθες ο βουλευτής για τη συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού, συνοδευόμενο φυσικά με τη καθιερωμένη φωτογραφία, ενημερωνόμαστε ότι «Αντικείμενο της συνάντησής μας ήταν η πορεία του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου, βρισκόμαστε κοντά στην έναρξη των εργασιών».

Και επειδή Καππάτος, Μιχαλάτος μας έχουν κάνει καχύποπτους με τα λεγόμενά και κυρίως τα έργα και τις ημέρες τους,είπαμε να ελέγξουμε την αξιοπιστία των λεγομένων του Καππάτου προφανώς με την απόλυτη συγκατάβαση του Θεόφιλου.

Και ιδού τι βρήκαμε ψάχνοντας την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, οπότε και τα στοιχεία είναι αδιάψευστα:

Το έργο εξασφάλισε χρηματοδότηση πριν από …13 μήνες!

Και συγκεκριμένα στις 5/5/2021 με την αρ. πρωτ. 4496/2021 (ΑΔΑ: 6Φ0Υ46ΜΤΛΡ-50Ι) απόφαση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης εντάχθηκε το έργο στο ΕΣΠΑ με Κωδικό 508919και προϋπολογισμό 2.577.550,23€!

13 μήνες μετά το έργο δεν έχει καν δημοπρατηθεί!

Μαυρογιαλούρος

Άρα ο Καππάτος, προφανώς εις γνώση του Θεόφιλου ή …ψεύδεται απροκάλυπτα ή …δεν ξέρει τι του γίνεται!

Ότι και να ισχύει από τα δύο, το μόνο σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ ΛΕΣ «σύντομο το χρονικό διάστημα»των 13 μηνών που έχουν περάσει «από την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου»!

Και επί πλέον μόνο «κοντά στην έναρξη των εργασιών» δεν μπορείς να πεις ότι βρίσκεται το έργο του Μουσείου Σκλάβου όταν ΔΕΝ έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησής του!

Το μόνο που έχει γίνε, για να είμαστε απόλυτα σωστοί, έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο του έργου!

Και με αφορμή «τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα» του δίδυμου Καππάτου–Μιχαλάτουθα κάνουμε μια σημαντική αποκάλυψη που εντοπίσαμε στην προαναφερθείσα απόφαση ένταξης του έργου.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν (θυμίζουμε ότι υπογράφτηκε στις 5/5/2021) ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 1/11/2021, δηλαδή εδώ και 7 μήνες και όταν σήμερα το κυρίως έργο …δεν έχει καν δημοπρατηθεί!

Π. Καππάτος

Και ως ημερομηνίαλήξης της Πράξης ορίζεται η 30/4/2023 (!) που σημαίνει ότι μέσα σε 10 μήνες από σήμερα θα πρέπει:Να καταρτιστούν οι όροι της δημοπράτησης,να δημοπρατηθεί το έργο, να αναδειχθεί ο ανάδοχος, να υπογραφεί η σύμβαση, να ξεκινήσει η εργολαβία και να ολοκληρωθεί ! Όλα αυτά όμως και με …ιδανικές συνθήκες είναι ανέφικτα!  

Ζώντας πολύ περισσότερο στην Ελλάδα που βασιλεύει η γραφειοκρατία και επί πλέον σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τα δημόσια έργα με την εκτόξευση των τιμών των υλικών πάνω από 30% και τους εργολάβους «αλλού να πατούν και αλλού να βρίσκονται», ακούγεται εξωπραγματικό να ολοκληρωθεί το έργο στις προθεσμίες που είναι καθορισμένες και πολύ περισσότερο που πληροφορίες από τον κρατικό μηχανισμό φέρνουν το ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί το έργο να λήγει όπου να ‘ναι!

Και για να γίνουν κατανοητοί οι χρόνοι που απαιτούνται για να είναι συνεπείς με την προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου (30/4/2023) που έχει τεθεί ιδού ένα παράδειγμα:

Θ. Μιχαλάτος

Για το έργο «Αξιοποίηση υφιστάμενης γεώτρησης στηνθέση «Λάμπη» Δ.Ε Ομαλών Δήμου Αργοστολίου» το οποίο δημοπρατήθηκε μάλιστα σκανδαλωδώς ως …ΙΑΝΟπληκτογια να συντομευτούν οι διαδικασίες δημοπράτησης, ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησής του με την κατάρτιση των όρων της δημοπράτησης στις 27/10/2020 (Απόφαση οικονομικής επιτροπής 193/2020 με ΑΔΑ: 6ΦΣΚ46ΜΓΤΤ-ΨΕ0). Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφτηκε και δίχως ιδιαίτερα προβλήματα μετά από …13 μήνες στις 3/12/201 (ΑΔΑ: 9ΩΩΔ46ΜΓΤΤ-2ΗΤ)!!!

Κι ενώ το έργο έπρεπε νάχει ολοκληρωθεί σε 150 ημέρες δηλαδή μέχρι 29/4/2022 στις 27/5/2022 το Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής του έδωσε παράταση 90 ημέρες μέχρι 31/7/2022!!!

Όλα αυτά δεν τα γνωρίζει ο κύριος Καππάτος δηλώνοντας αυτά που δηλώνει, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του Θεόφιλου, για το Μουσείο Σκλάβου;

Προφανώς και τα γνωρίζουν, αλλοίμονο και δεν τα γνωρίζουν…,  οπότε και δύσκολα μπορεί να πείσουν και τον πλέον καλοπροαίρετο πολίτη όταν ισχυρίζονται αυτά που ισχυρίζονται!!!  

Κλείνοντας:

Φανταστείτε όταν από τώρα έχουν αρχίσει να λένε τόσο χοντρά ψέματα, τι θα γίνει άμα θα μπούμε στην προεκλογική περίοδο βουλευτικών και δημοτικών εκλογών το επόμενο διάστημα!

Πούσαι Μαυρογιαλούρο να δεις τους απογόνους σου…

Τουλάχιστον ο κινηματογραφικός και εμβληματικός πολιτικός …παραιτήθηκε όταν κατάλαβε πως κοροϊδεύει εν αγνοία του τον κόσμο.Εν ολίγοις πήρε τις ευθύνες του, κάτι που Καππάτος, Μιχαλάτος δεν δείχνουν ότι διαθέτουν!

Υ.Γ. Πάντως κατά διαβολική συγκυρία την ίδια ώρα που Καππάτος–Μιχαλάτος ενημέρωναν για τις εξελίξεις σχετικά με το έργο του Μουσείου Σκλάβου ένας περίεργος διορισμός ειδικού συνεργάτη του δημάρχουδημοσιευόταν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ που παραπέμπει στο παρασκήνιο της δημιουργίας του Μουσείου και στην προσφιλή τακτική του Θεόφιλου αυτήν της «συναλλαγής»!Κάπως έτσι όμως αρχίζουν να δίνονται εξηγήσεις για το τι παίχθηκε και έγινε η μεγάλη κολοτούμπακαι ο Μιχαλάτος από Μουσείο Κεφαλλήνων Καλλιτεχνών που προεκλογικά υποσχόταν βρέθηκε να φτιάχνει Μουσείο Σκλάβου…