Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε την περασμένη Δευτέρα ο βουλευτής Παναγής Καππάτοςκαι μια λέξη από την πρώτη κιόλας γραμμή του δελτίου Τύπου που έβγαλε ήταν ικανή να μας δώσει το κίνητρο για αυτό το κείμενο

Η λέξη «ξανά»!

ΔΥΟ ΣΥΝ ΜΙΑ ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ !

«Είχα την τιμή να συναντήσω ξανά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου» έγραψε ο Καππάτος και …έγραψε!

Τι καταλαβαίνει λοιπόν ο κάθε καλόπιστος πολίτης;

Ότι ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης …μπαινοβγαίνει τρία χρόνια στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντά τον Πρωθυπουργόκαι να αποφασίζουν για «την πορεία του κυβερνητικού έργου στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη».

Και ΑΝ …αποφάσιζανκαι οι αποφάσεις τους πραγματοποιούνταν θα ήταν καλά έστω και …χωρίς να χαρακτηρίζονται «ξανά» οι συναντήσεις τους!

«Να αποφασίζουν» όμως και όχι …«ξανά» και «ξανά» να συναντιούνται μόνο για … φωτό, όπως εύστοχα είχε χθες στον υπέρτιτλο ο «Η»!!!

Και ταυτόχρονα«λέξη για ΜΕΘ» όπως επίσης εύστοχα επεσήμανε ο «Η» στον ίδιο υπέρτιτλο!

Ψάξαμε στην ιστοσελίδα του βουλευτή και πέσαμε σε άλλη μία αποκάλυψη:

Δύο όλες κι όλες συναντήσειςτου Καππάτου με τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου στις 30/9/2019 και στις 21/4/2021 βρήκαμε. Και η τωρινή η τρίτη!

Αν τώρα τρεις συναντήσεις στο Μαξίμου δικαιολογούν το «ξανά» …κανένα πρόβλημα!

«ΞΑΝΑ» ΚΑΙ …«ΞΑΝΑ» Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ–ΠΟΡΟΥ

Κ. Μητσοτάκης

Και μια ακόμη είδηση είναι ότι ο Καππάτος όταν έγραφε το τωρινό δελτίο Τύπου με τονισμό και υπογράμμιση, ανακοινώνοντας έμπλεος χαράς ότι «Ανάμεσα στις σημαντικές παρεμβάσεις για τις οποίες είχαμε συνεργασία» ήταν και«ηπροετοιμασία της ανακατασκευής του δρόμου Αργοστόλι-Πόρος ως εθνικού έργου»εξέθετε τον εαυτόν του και τον υψηλό συνομιλητή του Πρωθυπουργό της Χώρας και Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη!

Γιατί;

Γιατί 13 ½ μήνες πριν στις 21/4/2021 ενημερώνοντας για την τότε συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό  έγραφε στο δελτίο Τύπου που έβγαλε:

«Σημαντικό μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης της επιβαρυμένης επαρχιακής οδού Αργοστολίου-Πόρου. Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού δόθηκαν οδηγίες ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να αναλάβει τη συνολική αναβάθμιση του οδικού άξονα»!!!

Αν λοιπόν οι οδηγίες που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό  στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εδώ και 13 ½ μήνες απέδωσαν σήμερα μόνο και μόνο στην «προετοιμασία της ανακατασκευής του δρόμου», τότε αυτό αποτελεί

Π. Καππάτος

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ανικανότητας για τα ελάχιστα, αναξιοπιστίας για τα όσα εξαγγέλλουν Κυβέρνηση, Πρωθυπουργός και Βουλευτής κατά καιρούς και δουλέματος για τους πολίτες δίχως μάλιστα ίχνος ντροπής!!!

 

«ΞΑΝΑ» ΚΑΙ …«ΞΑΝΑ–ΜΑΝΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Και πάμε στο υπ’ αριθμό ένα μακράν πρόβλημα των νησιών μας, αυτό της Υγείας!

Θα θυμίσουμε γι’ άλλη μία φορά την προεκλογική υπόσχεση του Καππάτου ότι «θα κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Υγείας»!

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τρία χρόνια τώρα ο Βουλευτής έχει πάει …«ξανά» και «ξανά» στο Υπουργείο Υγείαςκι έχει συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του, όπως επίσης ότι στις δύο από τις τρεις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη «Έθεσαν επί τάπητος την κατάσταση στο χώρο της υγείας».

Όμως…

Ρ. Κράτσα

Επί της ουσίας έχουμε όχι μόνο …ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΔΕΝ, αλλά η κατάσταση στο χώρο της υγείας έχει πάει και προς το χειρότερο!

Και αυτή η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Κυβέρνησης (και προσωπικά του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη) και Βουλευτή εκδηλώνεται με την συνδρομή του Δήμου στο ανύπαρκτο έργο και προσωπικά του δημάρχου Μιχαλάτουπου το ενδιαφέρον του εξαντλείται σε εκτονωτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,εξαγγελίες για τα περιβόητα …τα 500άρικα της ντροπής ως κίνητρα προσέλκυσης γιατρών και δωρεές που εξαντλούνται σε …ένα μισθό του δημάρχου!!!

Α …και μία μάλιστα φορά στις 16/11/2021 επισκέφθηκε ο Μιχαλάτος με τον Καππάτο τον Υπουργό Υγείας Πλεύρη στον οποίο τέθηκαν ΟΛΑ τα θέματα (για πολλοστή φορά) Υγείας και φυσικά το κτιριακό του Νοσοκομείου Αργοστολίου.

Να θυμίσουμε λοιπόν στους κ. κ. Βουλευτή και Δήμαρχο τι ενημέρωναν μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας  εδώ και 7 μήνες: «Επίσης

Θ. Μιχαλάτος

συζητήθηκε το κτιριολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, λόγω της επιβάρυνσης από το σεισμό του 2014 και την διαχρονική έλλειψη συντήρησης. Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί και ο πεπαλαιωμένος μηχανολογικός εξοπλισμός του κτιρίου. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και την ΚΤΥΠ γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι σχετικές ανάγκες τουΝ να καλυφθούν από χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ»!

Εφτά μήνες μετά ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, αλλά Πρωθυπουργός και Βουλευτής με την συνδρομή του κομματάρχη τους δημάρχου Μιχαλάτου, μας δουλεύουν χοντρά ανακοινώνοντας προκλητικά ότι «Ανάμεσα στις σημαντικές παρεμβάσεις για τις οποίες είχαμε συνεργασία, ήταν η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Αργοστολίου από το Ταμείο Ανάκαμψης»!

Και η απόλυτη επιβεβαίωση του δουλέματος έρχεται με την υπενθύμιση μιας άλλης υπόσχεσης πριν από δύο χρόνια στις 30/9/2020 όταν το τρίτο μέλος του Κυβερνητικού «τρίο της συμφοράς» για την Κεφαλονιά Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα εξάγγειλε μετά τη μία και μοναδική της επίσκεψη στο νοσοκομείο ότι «Για πρώτη φοράαπό την δημιουργία του θα επισκευαστεί και θα αναβαθμιστεί με πόρους ΕΣΠΑ–Ιονίων Νήσωντο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου»!

Με πόρους ΕΣΠΑ η Κράτσα θα επισκευάσει το νοσοκομείο αλλά ο πρωθυπουργός της θα το πράξει με …πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης!!!
Θαυμάστε συνεννόηση…

Το δούλεμα χοντρό, πιο χοντρό δεν γίνεται και με την εμπλοκή δυστυχώς και του Πρωθυπουργού! Όσον αφορά την Κράτσα το μόνο που θα συμβεί στην διάρκεια της θητείας της θα είναι ότι για πρώτη φοράαπό την δημιουργία της Περιφέρειας ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ στην Κεφαλονιά στην θητεία ενός περιφερειάρχη!

ΜΕΘ: Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ!

Το κορυφαίο πάντως στοιχείο της ανικανότητας και της διάλυσης που υπάρχει στο χώρο της υγείας στην Κεφαλονιά είναι η περίπτωση της ΜΕΘ.

«Την κλέψανε» και μάλιστα νύχτα την φυγάδευσαν στην Πάτρα και στη συνέχεια όταν την επέστρεψαν την έχουν καταχωνιασμένη σε κάποια αποθήκη! Την ίδια ώρα δίπλα στη Ζάκυνθο προ πολλού δημιούργησαν ΜΕΘ! Έτσι για να καταδειχθεί το δούλεμα να θυμίσουμε στον Καππάτο ότι στις 26/6/2020επισκέφθηκε μαζί με τον Διοικητή της 6ηςΥΠΕ κ. Καρβέλητις δομές υγείας της Κεφαλονιάς (αν δεν κάνουμε λάθος στη μία και μοναδική επίσκεψή του στην Κεφαλονιά!)και μεταξύ των άλλων υποσχέσεων που έδωσαν και ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ήταν και αυτή για την ΜΕΘ. Έγραψε λοιπόν τότε ο Καππάτος : «Με τον κ. Καρβέλη είδαμε και τη νέα πτέρυγα της δωρεάς του «Κληροδοτήματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή» και συζητήσαμε για την επιστροφή του εξοπλισμού της ΜΕΘ, αλλά κυρίως με ποιο τρόπο αυτή θα λειτουργήσει ως ΜΕΘ ή ΜΑΦ»!!!

Δύο χρόνια μετά …«ξανά» και «ξανά» συζητάνε και λύση δεν έχει υπάρξει!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Δυστυχώς τα έργα στην Κεφαλονιά και στους τρεις Δήμους και από την Περιφέρεια ένα χρόνο πριν τις εκλογές είναι είδος υπό εξαφάνιση!

Και μιλάμε όχι μόνο για τα έργα στον τομέα της Υγείας αλλά και για ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα υποσχεμένα τρία χρόνια τώρα έργα από Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτή, περιφερειάρχη και δημάρχους.

Κάτι ψιλά απλά αποτελούν «πασαλείμματα» και επιβεβαίωση του ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ!

Κάποια στιγμή (την κατάλληλη εννοείται) θα βγουν όλα στη φόρα…

 


 

Καππάτος, Θεόφιλος και Φραντζής στην δεξίωση του Πρωθυπουργού

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Τρίτη 7 Ιουνίου ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Βουλευτής του Νομού Παναγής Καππάτος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νικόλαος Φραντζής, συμμετείχαν σε δεξίωση που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη δεξίωση παραβρέθηκαν οι φορείς που είχαν προσφέρει έργα τέχνης στην έκθεση που έχει οργανωθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Δήμος Αργοστολίου είναι ο μοναδικός Δήμος που έχει δανείσει έργο τέχνης από τη συλλογή του Γεράσιμου Σκλάβου, το οποίο έχει τοποθετηθεί δίπλα από το προσωπικό γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προσφορά και επιβεβαίωσε το προσωπικό του ενδιαφέρον για τα θέματα της Κεφαλονιάς την όποια σύντομα θα επισκεφθεί.

(Από το Γραφείο Δημάρχου)