Ώρα μηδέν στα λιμάνια μας με το βλέμμα του «Λιμενάρχη» Θεόφιλου στις …απευθείας αναθέσεις και τα «δικά μας» παιδιά!

Η εγκατάλειψητων λιμανιών σε όλο της το μεγαλείο έχει καταγγελθεί από πολλούς και αρκετά μέσα ενημέρωσης. Το πρωτοσέλιδο του «Η» πριν μια εβδομάδα την πρωτομηνιά (1/6/2022) με τον αποκαλυπτικό τίτλο που τα έλεγε όλα«Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ! Και έχει ρίξει στα βράχια το παπόρι…»έφερε ταραχή πολλών μποφόρ στο Ολιγαρχικό σύστημα και προσωπικά στον …«Λιμενάρχη» Θεόφιλο!

«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» όμως, αφού τρία χρόνια στα πράγματα δεν έχει καταφέρει να ενημερωθεί για το αντικείμενο του Λιμενικού Ταμείου ΟΠΟΤΕ …και συνεχίζει να κατέχει την σημαντική θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης!!! Και δεν κάνουμε πλάκα, αλλά θα θυμίσουμε ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ (Θεόφιλε …δεν θα βαρεθούμε να στο θυμίζουμε) ότι στην μία και μοναδική (!) συνέντευξη Τύπου (παρά τις διαβεβαιώσεις του για επανάληψη κάθε μήνα…) που έδωσε με το κλείσιμο των 100 πρώτων ημερών της θητείας του στις 12/12/2019, είχε διαβεβαιώσει «πως επιθυμεί να αποκτήσει ο ίδιος μια καθαρή εικόνα της κατάστασης στο Δήμο και τους επιτηρούμενους φορείς του και στη συνέχεια θα παραχωρήσει τις παραπάνω θέσεις»!

Τρία χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχει «παραχωρήσει τις θέσεις» που κατείχε εξ αρχής αλλά …πήρε και νέες όπως τα πολεοδομικά!

Θα το επαναλάβουμε:


‘Η ο Θεόφιλος είναι κατ’ επάγγελμα αφερέγγυος ή είναι …ανεπίδεκτος μαθήσεως!!!

Το πιθανότερο αν ρωτήσετε για την δικιά μας άποψη; Και τα δύο συμβαίνουν!!!

Και αφερέγγυος και ανεπίδεκτος!

Και ξαναγυρίζουμε στο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΓΟ Θεόφιλου στα λιμάνιακαι βασικά στην αντίδραση του στα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα (και όχι μόνο του «Η») που αποκαλύπτουν τις εικόνες διασυρμού του τόπου μας.

Μια βόλτα στο Αργοστόλι, στη Σάμη στον Πόρο, στην Πεσσάδα, στο Ληξούρι, στο Φισκάρδο, πείθουν και τον πλέον δύσπιστο για το «ΕΡΓΟ» Μιχαλάτου!

Ένα ολοστρόγγυλο «ΜΗΔΕΝ», ένα ανύπαρκτο έργο, μια εικόνα εγκατάλειψης σε κάθε λιμάνι ξεχωριστά, την ώρα μάλιστα που τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου (και τέτοιες μάλιστα εποχές) είναι αδιαμφησβήτητα υψηλά!

Στην πρώτη θέση η προμετωπίδα του έργου Θεόφιλου στα λιμάνια …το μπαστούνι των κρουαζιερόπλοιων στο Αργοστόλι!

Μια εικόνα ΝΤΡΟΠΗΣ και για την οποία δεν ιδρώνει το αυτί του «Λιμενάρχη» Θεόφιλου!

Του Θεόφιλου, ο οποίος είναι τυχερός που δεν έχει συμβεί κανένα ατύχημα στα κρουαζιερόπλοια και στους επιβάτες και για το οποίο δεν θα ξέρει που να κρυφτεί!

Τι και αν τα λέμε συχνότατα, τι και αν δημοσιεύονται συχνά–πυκνά αποδεικτικές φωτογραφίες της εγκατάλειψης, αυτός το χαβά του: «Μη μου του κύκλους τάραττε»!!!

Η σκουριά δεν είναι μόνο στο μπαστούνι, είναι σε όλο το λιμάνι του Αργοστολίου όπου υπάρχει σίδερο και ας «πεταχτήκανε» πρόσφατα 15 χιλιάρικα στο «δικό μας» παιδί για «εργασίες χρωματισμών και συντήρησης τη λιμενικής ζώνης Αργοστολίου»!

Και παρά τις καταγγελίες προεκλογικά για τις απευθείας αναθέσεις στα «δικά μας παιδιά» επί Παρίση …απτόητος ο Θεόφιλος συνεχίζει σήμερα στην ίδια γραμμή και μάλιστα με κέντρο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Θεόφιλου στα «δικά του παιδιά» το χρυσοφόρο Λιμενικό Ταμείο.

Μια ματιά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ δίνει παραστατικά την εικόνα…

Πρόσφατα στις 31/5/2022 με 7 διαφορετικές αποφάσεις του το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου

έδωσε την «Έγκριση αναγκαιότητας για παροχή υπηρεσιών ηλεκτρολόγου για την επισκευή και συντήρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων εντός της λιμενικής ζώνης»σε κάθε ένα από τα 7 λιμάνια Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Σημαντικό γεγονός ότι πρώτον ξεκινάει η διαδικασία …μεσοκαλόκαιρο, δεύτερο ότι το Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου με εισήγηση του προέδρου (δηλαδή του …Μιχαλάτου) αποφάσισε ως «τρόπο ανάθεσης αυτής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 328 του Ν 4412/2016» και επί του πρακτέου την …απευθείας ανάθεση!Προφανώς ο Θεόφιλος έχει ξεχάσει τι έλεγε, έγραφε, κατάγγελλε και υποσχόταν προεκλογικά για τις απευθείας αναθέσεις.
«ΟΧΙ στις απευθείας αναθέσεις σε λίγους και εκλεκτούς»/«Στήριξη ΟΛΩΝΤων επαγγελματιών»!!!

Θυμηθείτε να δείτε σε ποιους θα πάνε τα ηλεκτρολογικά των 7 λιμανιών το επόμενο διάστημα. Το πιθανότερο σε αυτούς που πήγαν και τα προηγούμενα χρόνια !!! Όπως και η καθαριότητα των λιμανιών …στους κουμπάρους!

Και δυό τελευταία θέματα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ

Η «απάντηση» του Θεόφιλου στην εγκατάλειψη του μπαστουνιού των κρουαζιερόπλοιων στο Αργοστόλι και στις εικόνες ντροπής που βλέπουν πληρώματα και οι επιβάτες ήταν να αναρτηθούν τρεις παραπλανητικές αναρτήσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑπριν μία εβδομάδα στις 31/5/2022 που είναι …κενές περιεχομένουαφού αφορούν την τυπική διαδικασία της δέσμευσης κάποιου ποσού του προϋπολογισμού, της λεγόμενης «ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ». Τι αφορούν:

«Αντικατάσταση κουπαστής στο μόλο των κρουαζιερόπλοιων στο Αργοστόλι»(ΑΔΑ: 60Φ5ΟΡΗ0-Α52)

«Αποκατάσταση ξύλινου δαπέδου στο μόλο των κρουαζιερόπλοιων στο Αργοστόλι»(ΑΔΑ: ΨΗΦΨΟΡΗ0-ΡΞ9)

Και η απογείωση της …αποτελεσματικότηταςτου Θεόφιλου και της …προσφοράςτου στην κρουαζιέρα είναι μεσούσης της περιόδου να ξεκινάει την διαδικασία για την προμήθεια …ενός καθρέφτη (!!!) στο γραφείο στο μπαστούνι με την «ανάληψη υποχρέωσης» για την «Προμήθεια υαλοπίνακα στο τουριστικό γραφείο κρουαζιερόπλοιων στο Αργοστόλι»(ΑΔΑ: Ω21ΛΟΡΗ0-Τ5Ξ)

Το ΔΕΥΤΕΡΟ

Πριν από ένα μήνα περίπου το λιμάνι του Αργοστόλι, η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου και το Λιμενικό Ταμείο έγινε πανελλήνιο θέμα με το στέγαστρο (το οποίο μάλιστα είχε επισκευαστεί σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου Σαμούρη) το οποίο το πήρε ο αέρας και τραυμάτισε δύο εργάτες!

Ο δήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θεόφιλος …ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ κυριολεκτικά!

Ούτε μισή λέξη δεν βρήκε να πει και έβγαλε μπροστά τον …αναρμόδιο αντιδήμαρχο Σαμούρη να κάνει μάλιστα επίδειξη των Ελληνικών και του τσαμπουκά του σε όλη την Ελλάδακαι να γελάσει κάθε πικραμένος!

Στην εικόνα αυτή της ντροπής η ναυαρχίδα αντέταξε με παραπλανητικό τίτλο το  έργο Θεόφιλου: «Αλλάζει όψη η παραλιακή! Αυτές είναι οι εργασίες που θα εκτελεστούν από το άγαλμα του Καββαδία έως το Λιμεναρχείο»!

Δίνονται λοιπόν …ως δεδομένες οι εργασίες όταν μόνο η μελέτη εγκρίθηκε από το ΔΣ και όταν με απλή ανάγνωση προκύπτει ότι ούτε χρηματοδότηση δεν έχει εξασφαλιστεί (ΘΑ υποβληθεί πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης και για τη ναυαρχίδα θεωρείται μάλιστα …δεδομένη) αλλά και η χρηματοδότηση να εξασφαλιστεί θα πρέπει …να δημοπρατηθεί,να υπάρξει ανάδοχος, να υπογράψει σύμβαση και να ολοκληρωθεί το έργο μετά από …12 μήνες!!! Ζήσε Μάη μου δηλαδή!!! Πάμε για την επόμενη δημοτική περίοδο που ο Θεόφιλος και η παρέα του θα είναι παρελθόν!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η Δημοτική Αρχή είναι μοναδική στην ιστορία!

Είναι η Δημοτική Αρχή των …υποσχέσεων!

Δημιουργεί έργο …στα λόγια και στη φαντασία της!

Με αυτή την πρακτική το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθούμε σ’ ένα χρόνο …θα ξεκαρδιστούμε στα γέλια!