Αν ακούσει κανείς τις δηλώσεις του βουλευτή Καππάτου σε ιδιοκτησιακό μέσο του «κομματάρχη του» ολιγάρχη δημάρχου Αργοστολίου Μιχαλάτου και δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα θα νομίζει ότι η Κεφαλονιά είναι …η γη της Επαγγελίας!

Κι όμως σταχυολογώντας τα λεγόμενα του βουλευτή στο μέσο του Θεόφιλου αρχίζεις …να τσιμπιέσαι για να δεις αν είσαι ζωντανός με τα όσα ακούς…

Ας δούμε τα …εκ των σημαντικότερων που είπε ο Καππάτος με πηγή της …αξιοπιστίας (!) τη ναυαρχίδα του Ολιγαρχικού συστήματοςκαι αντιπαραθέτοντας τον αντίλογο από τις πλέον έγκυρες πηγές.

◼︎ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΠΠΑΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ- ΠΟΡΟΥ:

«Έχει δοθεί η εντολή σε μελετητική εταιρία να συντάξει τις μελέτες».Σαφής η απάντηση έτσι που δεν επιδέχεται παρερμηνείας…

Ο αντίλογοςήλθε από τον αντιπεριφερειάρχηΣταύρο Τραυλό στην μπλοκγούμαν και στο Kefaloniapress:

«Σήμερα και για το επόμενο διάστημα έως τέλος του χρόνου βρίσκονται στην Κεφαλονιά μελετητές του Υπουργείου Υποδομών οι οποίοι τοπογραφούν την υφιστάμενη κατάσταση του δρόμου».

Ποιόν να πιστέψουμε; Προφανώς τον πλέον αρμόδιο τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς!

◼︎ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΠΠΑΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΟΝΟΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ:

«Την περίοδο του covid-19 στήριξε (Σημ. Εννοεί η Κυβέρνηση) τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Οκ. Μόνο που δεν μας είπε …τι απέγινε με την περιβόητη δικιά του κορονοαποζημίωση των 8.759 ευρώ που τον έκανε φίρμα σε όλη την Ελλάδα!

Το λέμε γιατί ναι μεν στις 12/5/2021 ο Καππάτος με ανακοίνωσή του διαβεβαίωνε ότι «ήδη από την 16η Απριλίου 2021 είχα δώσει εντολή στον οικονομικό μου συμπαραστάτη να μην προχωρήσει σε καμία διαδικασία για τη συνέχιση της αίτησής μου»και μάλιστα όπως φάνηκε …έπεισε με αυτή τη δήλωση τον δήμαρχο Μιχαλάτο, ο οποίος έσπευσε την επομένη μάλιστα 13/5/2021 να του δηλώσει δημόσια την στήριξή του όταν τον άφησαν ακάλυπτο οι πάντες ακόμη και ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ και με τις φήμες να οργιάζουν ότι ως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την προαναγγελθείσα επίσκεψή του στην Κεφαλονιά λόγω του σάλου που ξέσπασε με τον βουλευτή του!

Όμως 9 μήνες αργότερα στις 25/2/2022 η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα δημοσίευσε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση (ΑΔΑ: 9ΕΧΦ7ΛΕ-ΨΥ7) με την οποία τροποποιούσε μεν την λίστα των δικαιούχων, αλλά το όνομα του Καππάτου …παρέμενε σε περίοπτη ως δικαιούχος 8.759 ευρώδιαψεύδοντας τον ίδιο περί αποποίησης της ενίσχυσης και το κυριότερο ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ έκτοτε καμία διευκρίνιση–διάψευση του Καππάτου!

Έτσι λοιπόν είναι το λιγότερο πρόκληση να ομιλεί σήμερα για τις κορονοαποζημιώσεις ο Καππάτος !

Π. Καππάτος

◼︎ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΚΛΑΒΟΥ

Η ακριβής δήλωση του βουλευτή όπως μεταφέρθηκε από τη ναυαρχίδα είναι ότι«Το έργο προχωρεί, έχει χρηματοδοτηθεί με ενέργειες του ίδιου του Πρωθυπουργού με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, οι αδειοδοτήσεις τελείωσαν και θα προχωρήσει ο Δήμος Αργοστολίου στην δημοπρασία. Ψάχνουμε αυτή τη στιγμή για χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό του Μουσείου, την οποία θα την βρούμε».

Καταρχήν …άλλο 3 εκατομμύρια ευρώ και άλλο 2,5 εκατ. ευρώ (για την ακρίβεια 2.577.550,23 ευρώ εκ των οποίων τα 70 χιλιάρικα για τον τεχνικό σύμβουλο) που είναι το εγκεκριμένο ποσόν!

Ύστερα …θα ήταν καλύτερα να ενημερώσει γιατί 13 μήνες τώρα από την ένταξη του έργου (στις 5/5/2021) «ο δικός» του (ο δήμαρχος Θεόφιλος) δεν έχει δημοπρατήσει το έργο,με κίνδυνο όπως ακούγεται το έργο να χάσει την χρηματοδότηση επειδή το πρόγραμμα που είναι ενταγμένο …τελειώνει!

Και τέλος. Μέχρι τώρα αποκρύπτεται συστηματικά και «ο δικός» του (ο Δήμαρχος Θεόφιλος) τόχει κάνει γαργάρα ότι το Μουσείο Σκλάβου ακόμα και να ολοκληρωθεί …ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί όχι μόνο η χρηματοδότηση αλλά είναι άγνωστο και αν ακόμη υπάρχει μελέτη για τον εξοπλισμό!

Είναι προφανές ότι ο Καππάτος δεν είχε πρόθεση να «καρφώσει» τον «κομματάρχη» του αλλά …σίγουρα τον «έδωσε» έστω άθελα του για το Μουσείο Σκλάβου, που προεκλογικά ο ολιγάρχης δήμαρχος το ήθελε …«Πινακοθήκη Κεφαλλήνων Καλλιτεχνών».

 

◼︎ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΠΟΥ ΚΟΝΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Είπε σε μια μοναδική κρίση ειλικρίνειας ο Καππάτος: «Με τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο  τις επόμενες μέρες έχουμε να επεξεργαστούμε με την ΕΤΑΔ  διάφορα θέματα, όπως το κτήριο της Αστυνομίας στο Αργοστόλι, το αίτημα μας είναι να κατεδαφιστεί το κτήριο και το Πρωθυπουργικό γραφείο χθες, ασχολήθηκε και με αυτό το θέμα».

Επιτέλους ένα χρόνο πριν το τέλος της θητείας τους, ο βουλευτής ομολογεί ότι …τώρα και μπαίνοντας στην προεκλογική χρονιά ασχολείται με τον δήμαρχο Μιχαλάτο γι’ αυτό το κτίριο που προσβάλει τους πάντες και αποτελεί το πρώτο …«αξιοθέατο»για τους χιλιάδες επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όπως χθες!

Κάτι είναι κι αυτό, κύριε Καππάτε, να ομολογείς ότι λίγο πριν λήξει η θητεία σας ασχολείστε με το πρόβλημα του αίσχους του κτιρίου της Αστυνομίας και μάλιστα βάζοντας «μέσο» το πρωθυπουργικό γραφείο!

Εύγε κύριε Καππάτε, Εύγε κύριε Μιχαλάτε !

◼︎ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Είπε ο Καππάτος«Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό για το Νοσοκομείο, του εξέθεσα την κακή κτηριακή κατάσταση του Νοσοκομείου, συζητήσαμε για την επιδιόρθωση του, του ζήτησα να μην ενταχθεί σε ΕΣΠΑ, γιατί υπήρξε καθυστέρηση, αλλά να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το δέχθηκε και μου υποσχέθηκε ότι θα ενταχθεί το Νοσοκομείο Αργοστολίου στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Και επίσης ειδικά για την στελέχωση του νοσοκομείου είπε: «Όσον αφορά τις προσλήψεις στο Νοσοκομείο, είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα, όλη η Ελλάδα περιμένει, αλλά το επεξεργαζόμαστε το θέμα με το αρμόδιο Υπουργείο».

Σχετικά με το κτιριακό: Αν δεν το καταλάβατε πρώτα «καρφώνει» την Κράτσα που μέχρι τώρα μας έχει διαβεβαιώσει ότι το νοσοκομείο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και δεύτερο «καρφώνει»  …Υπουργείο και Κυβέρνηση που ως αρμόδιοι ευθύνονται για την καθυστέρηση!!! Και έτσι γυρίζουμε τρία χρόνια μετά Κυβέρνησης Μητσοτάκη, Βουλευτή Καππάτου, Περιφερειάρχη Κράτσα και Δημάρχου Μιχαλάτου, εκεί από όπου …ξεκινήσαμε και έδινε τις υποσχέσεις περί κατασκήνωσης έξω από το Υπουργείο Υγείας! Τρία χρόνια μας πουλάνε ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ φούμαρα!!!

Κρίμα τα δημοτικά συμβούλια τα οποία και σήμερα επιβεβαιώνουν όλους αυτούς που μιλούσαν περί …εκτονωτικών συμβουλίων!

Κρίμα τα σούρτα φέρτα στο Υπουργείο Υγείας από τον κλητήρα, μέχρι τους εκάστοτε Υφυπουργούς, Υπουργούς και παρατρεχάμενους και οι πομπώδεις ανακοινώσεις με τις αντίστοιχες φωτογραφίες!

Μας δούλευαν Κεφαλονίτες τόσο καιρό ότι …«εντάξανε το έργο», ότι …«ξεκινάει το έργο», ότι, ότι, ότι…

Και σήμερα δια στόματος Καππάτου υπάρχει κυνική ομολογία ότι τρία χρόνια μας πουλάνε …«φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Και «το κερασάκι» είναι τα όσα είπε ο Καππάτος για τις προσλήψεις, δικαιολογώντας την υποστελέχωση του Νοσοκομείου με το ότι –άκουσον, άκουσον …«όλη η Ελλάδα περιμένει» και αυτό επειδήαν είναι δυνατόν – …«είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα»!!!

Τα σχόλια περιττεύουν. Τόσο και τόσες κυνικές ομολογίες ανικανότητας και αποτυχίας της πολιτικής ηγεσίας δεν έχουν ξαναγίνει!

Ετοιμαστείτε Κύριες Καππάτε με τους κολλητούς σας κ.κ. Κράτσα και Μιχαλάτο να εισπράξετε στις επερχόμενες εκλογές το αντίτιμο των υπηρεσιών σας και με τον λογαριασμό να φτάνει μέχρι …το Μαξίμου!!!

Υ.Γ.Μην ξεχάσετε φεύγοντας να πάρετε πίσω από το έργο του Σκλάβου που τους δώσατε!!!

Έτσι κι αλλιώς …φούμαρα αποδεικνύονται και τα όσα λέτε τόσο καιρό για το Μουσείο!!!