Αλλο ένα μεγάλο έργο πνοής για την Κεφαλονιά ανέλαβε η Εταιρεία Ι. Μαρούλης ΑΕ. Πρόκειται για το έργο της Γέφυρας του Χειμωνικού και του δρόμου του Μύρτου που είχαν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τον ΙΑΝΟ.

Ι. Μαρούλης

Το έργο, προϋπολογισμού 3.000.000 Ευρώ, θα εκτελεσθεί με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η σύμβαση υπογράφηκε προχθές με την Ι. Μαρούλης Α.Ε.

Στο έργο περιλαμβάνεται η μπέτινη υψηλών προδιαγραφών Γέφυρα στο Χειμωνικό, που μέχρι τώρα “εξυπηρετείται” με την στρατιωτική Γέφυρα Μπέϊλι και μεγάλο μέρος του δρόμου του Μύρτου (στο κάτω μέρος προς την Παραλία), σύμφωνα με την πρωτοποριακή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Μελετητικό Γραφείο του συμπατριώτη μας (καταγωγή από τις Κεραμειές) Παναγή Τονιόλου, σε συνεργασία με Κλιμάκιο Μελετητών του ΥΠΟΜΕΔΙ με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Αναγνόπουλο, με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και την Ι. Μαρούλης Α.Ε.

Π. Τονόλιος

Ο κ. Αναγνόπουλος είχε έρθει στην Κεφαλονιά και μαζί με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας έκαναν επιτόπια αυτοψία και καταγραφή των ζημιών σε όλα τα σημεία του έργου. Επιπλέον αυτοψία στα σημεία που θα πραγματοποιηθεί το έργο έχει κάνει και ο κ. Γιάννης Μαρούλης, εκπρόσωπος της Ι. ΜΑΡΟΥΛΗΣ Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ΥΠΟΜΕΔΙ βρίσκεται στην διαδικασία εξέρευσης κονδυλίων για την εξ ολοκλήρου αποκατάσταση του  δρόμου του Μύρτου.

Δ.Δ.-

Η Γέφυρα Μπέιλι στο Χειμωνικό