ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ εβδομάδα είχαμε τα επεισόδια  σε κεντρικό μπαρ στην πλατεία που είχαν σαν αποτέλεσμα την αερομεταφορά νεαρού στην Αθήνα για επέμβαση στο μάτι του.

Μία εβδομάδα αργότερα, προχθές Κυριακή τα ξημερώματα, είχαμε την απόπειρα κλοπής που προσπάθησαν  άγνωστοι  χωρίς επιτυχία, στο  περίπτερο της κεντρικής πλατείας στο Αργοστόλι λίγα μέτρα από το μπαρ που συνέβησαν τα επεισόδια μία εβδομάδα πριν.

Δύο πρωτοφανή για την Κεφαλονιά και την πρωτεύουσα της το Αργοστόλι μέσα σε διάστημα λίγων ημερών!

Τα οποία ήλθαν να προστεθούν στην καθημερινή παραβατικότητα καθεστώς των Λαϊκών Κατοικιών που κατ’ επανάληψη ο «Η» έχει δημοσιοποιήσει και σε άλλα ακόμη στη Λάσση και στο Αργοστόλι!

Η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας …ο καθένας το χαβά του!

Ο Παναγής Καππάτοςγι’ άλλη μία φορά ενεργώντας πρώτα ως …εκπρόσωπος της Κυβέρνησης (μην ταράξουμε από τον ύπνο τους τον Κυριάκο και την φίλη μας σύζυγό του Μαρέβα) και μετά ως  βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης δήλωσε σε τοπικό σταθμό:

«Πιστεύω ότι είναι τυχαία περιστατικά,είναι τρία, το πρώτο έχει να κάνει με Άγγλους τουρίστες σε κατάσταση μέθης που δημιούργησαν κάποια προβλήματα σε μαγαζιά  στη Λάσση, το δεύτερο είναι ένα τυχαίο περιστατικό που έγινε σε μαγαζί στο Αργοστόλι  και το τρίτο που έγινε μεταξύ Κεφαλονιτών. Δεν νομίζω ότι αυτά τα περιστατικά χαλάνε την εικόνα της Κεφαλονιάς, που είναι ένα ήσυχο νησί, που έχει αυτή τη φήμη και αυτή την παράδοση. Στην Κεφαλονιά υπάρχει νόμος και τάξη και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Π. Καππάτος

Και ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτοςτην ίδια στιγμή βρίσκεται στον αντίποδα του Καππάτου, από …τις ελάχιστες φορές:

«Πράγματιέχει αυξηθεί η παραβατικότητα στο Αργοστόλι…

Το βλέπουμε καθημερινά και το διαπιστώνουμε…

Ο Δήμος σκέφτεται να συντάξει μία επιστολή να επισκεφθώ ο ίδιος τον Εισαγγελέα,ώστε να μάθει τα προβλήματα και να βοηθήσει και αυτός με εντολές και οδηγίες, ώστε να μην ξεφύγει το πράγμα».

Θ. Μιχαλάτος

Για πρώτη ίσως φορά βουλευτής και δήμαρχος …έχουν διάσταση απόψεων !

Ο Καππάτος απόλυτα καθησυχαστικός: «Στην Κεφαλονιά υπάρχει νόμος και τάξη» και ο Θεόφιλος …σαν κάτι να θέλει να πει: «Έχει αυξηθεί η παραβατικότητα στο Αργοστόλι»!

Η αλήθεια όμως είναι ότι και οι δύο …υποκρίνονται.

Ο βουλευτής …όλα υπό έλεγχο και ο δήμαρχος κομψά …έχει αυξηθεί η παραβατικότητα!

Ένα μήνα πριν στις 23 Μαΐου …άλλη μία εκτονωτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με αίτημα (όπως ακριβώς αναφέρεται ως τίτλος της επιστολής):

«…η ξεχασμένη Αστυνομική Διεύθυνση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ…»!!!

Ρ. Κράτσα

Ποιος δουλεύει ποιον;

Ή μήπως πρέπει να συμβεί κάτι πιο τραγικό;

Να θρηνήσουμε θύματα για να ξυπνήσει η τοπική πολιτική ηγεσία…

Σε πόσες πόλεις στον κόσμο αλήθεια συμβαίνουν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και στην Λαϊκή Συνοικία (Λαϊκές Κατοικίες) αυτής, το ένα πίσω από το άλλο φαινόμενα ασυδοσίας και  παραβατικότητας;

Σε πόσες πόλεις της Ελλάδας η Αστυνομική Διεύθυνση είναι …«ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ» από το Κεντρικό Κράτος όπως φωνάζουν οι αστυνομικοί;

Πόσες πόλεις κύριε Καππάτε, κύριε Μιχαλάτε (καλά η κυρία Κράτσα δεν ασχολείται με θέματα…του πεζοδρομίου) όπως το Αργοστόλι η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς φέρουν επάξια τον τίτλο της …ΑΝΟΧΥΡΩΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;