Χθες μόλις είχε ο «Η» πρωτοσέλιδο που έκανε πάταγο με μια μεγάλη αλήθεια την οποία αρνείται η τοπική πολιτική ηγεσία: «Αργοστόλι, ανοχύρωτη πόλη»!

Και την ίδια ώρα η επιβεβαίωση ήλθε με την είδηση της κατάληψης του οικοπέδου του Νοσοκομείουστο κέντρο της πόλης από …τους Ρομά που μέχρι τώρα είχαν καταλάβει…ένα άλλο δημόσιο χώρο τα δημοτικά κτίρια στις Λαϊκές Κατοικίες!

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας οι προστατευόμενοι του Ολιγάρχη και των δικών του έληξαν την μία κατάληψη δημόσιου κτιρίου και πήγαν …πιο κεντρικά, Πλατεία μεριά,σε ένα άλλο δημόσιο χώρο δίχως και πάλι κανείς να τους ενοχλήσει!

Γιατί να μην πάνε; Μήπως τόσα χρόνια τους ενόχλησε κανείς για την κατάληψη που είχαν κάνει στις Λαϊκές;

ΜΗΠΩΣ ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτοςένοιωσε τρία χρόνια τώρα να υλοποιήσει τη προεκλογική του υπόσχεση να λειτουργήσει τα δημοτικά κτίρια των Λαϊκών Κατοικιών για την στέγαση δημοτικών υπηρεσιών;

Γιατί λοιπόν τώρα να μην είναι ευτυχής που φύγανε (!) και σιγά μην τον νοιάζει που ήλθαν στο κέντρο της πόλης …Το πολύ–πολύ να βγει και να πει (ως μαλαγάνας) …«Αν το είχατε δώσει στο Δήμο για πάρκινγκ, όπως σας είχαμε ζητήσει, τώρα δεν θα είχε γίνει νέο άντρο Ρομά!!!

Γιατί δηλαδή η εξέλιξη με τους Ρομά και το οικόπεδο του παλιού Παιδικού Νοσοκομείου να μην είναι …άλλη μία μαλαγανιά του Ολιγάρχηγια να εκβιάσεις καταστάσεις;

  ΜΗΠΩΣ ο εκπρόσωπός της Κεφαλονιάς στο Κοινοβούλιο Παναγής Καππάτος και αυτοανακηρυγμένος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στα νησιά, τρία χρόνια τώρα έχει κάνει κάτι όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα του Νοσοκομείου, αλλά συνολικά για την Υγεία στο Νομό όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί;

Π. Καππάτος

Γιατί λοιπόν σήμερα να νοιώθει ενοχές που πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει (προκλητικότατα μάλιστα) πως  «Στην Κεφαλονιά υπάρχει νόμος και τάξη και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»!

Α, μην ξεχάσει άμα θα έλθει ο Μητσοτάκης στην Κεφαλονιά να τον πάει να επισκεφθεί ως αξιοθέατο τους Ρομά στο εμβληματικό δημόσιο περιουσιακό στοιχείο του Αργοστολίου το οικόπεδο του παλιού Παιδικού! Εκεί και «ο κολλητός του» μπορεί να δεσμεύσει τον Πρωθυπουργό να του το δώσει για τις …επιχειρηματικές βλέψεις του ως δήμαρχος βεβαίως – βεβαίως…

ΜΗΠΩΣ, τέλος, η πολυπράγμονας περιφερειάρχης Ροδή Κράτσα έχει

ασχοληθεί μέχρι τώρα σοβαρά με κάποιο θέμα της Κεφαλονιάς για να ασχοληθεί

Θ. Μιχαλάτος

και με την κατάληψη από τους Ρομά ενός δημόσιου χώρου στο κέντρο του Αργοστολίου; Ακόμα και αυτά για τα οποία πανηγυρίζει είτε έχουν σχέση με τον σκουπιδότοπο της Παλοστής όπως κατάντησε το καμάρι της Κεφαλονιάς, είτε με …«κλεμμένες» πρωτοβουλίες του Τραυλού!Άλλωστε αυτή που να βρει χρόνο να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Κεφαλονιάς όταν η μοναδική της έννοια είναι …οι δημόσιες σχέσεις και η εικόνα της στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης…

Τις πταίει λοιπόν για να θυμηθούμε την ιστορική ρήση του Χαρίλαου Τρικούπη;

Πάντως ΟΧΙ οι Αργοστολιώτες!

Σίγουρα υπάρχει ευθύνη του Διοικητή του Νοσοκομείου Μαρτίνη, αλλά

Δ. Μαρτίνης

στη σειρά είναι τελευταία! Στην κυριολεξία είναι «ο τελευταίος τροχός στην άμαξα» και σε καμία περίπτωση ο πρώτος. Ακόμα και οι ευθύνες του αόρατου για το υγειονομικό σύστημα της Κεφαλονιάς Υπεάρχη Καρβέληβρίσκονται μπροστά από του Μαρτίνη, ο οποίος και πορεύεται στην εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του με τις ευλογίες και την κάλυψη Κυβέρνησης και βουλευτήπου τον έχουν τοποθετήσει!

Υ.Γ.1.Εν τω μεταξύ τα κτίρια στις Λαϊκές μπορεί να άδειασαν από τους Ρομά αλλά έχουν αφεθεί από τον Θεόφιλο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σαμούρη στο έλεος του καθενός και κάθε βράδυ γίνεται …ΟΟΟ χαμός!!!

Υ.Γ. 2.Και επειδή κάποιοι «θέλουν να κρεμάσουν» την Αστυνομία με αποκλειστικά υπεύθυνους τους αστυνομικούς ! Ας φροντίσει πρώτα η τοπική και η κεντρική πολιτική ηγεσία η Αστυνομική Διεύθυνση της Κεφαλονιάς να μην βρίσκεται …«στα ξεχασμένα» του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ …και μετά συζητάμε για τις ευθύνες των αστυνομικών! Μέχρι τότε η ευθύνη βρίσκεται σε αυτούς που κλείνουν τα αυτιά τους στις ανακοινώσεις απελπισίας της Ένωσης Αστυνομικώνκαι τα μάτια τους στην εικόνα αποψίλωσης της Αστυνομικής δύναμης στο νησί!