Πριν από 34 ακριβώς ημέρες  στις 19 Μαΐου η περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα  με την Κυβέρνηση που εκπροσωπήθηκε από τον αρμόδιο για τα απορρίμματα γενικό γραμματέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκο, έστησαν μια μεγαλειώδη φέστα για την υπογραφή της σύμβασης του πολυθρύλητου έργου για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Κεφαλονιά.

Ενός έργου που παρά τα όσα υποστηρίζει η κυρία Κράτσα (αλήθεια διάβασε τι υπέγραψε;) αφενός νομιμοποιεί την απαγορευμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση καύση των απορριμμάτων και αφετέρου φορτώνει στις πλάτες του Κεφαλονίτη…16,5 εκατ. ευρώ (!!!)που αντιστοιχούν στις επί πλέον εργασίες που «φορτώθηκαν» στο αρχικό έργο που «αρπάχτηκε» από τον Δήμο Αργοστολίουγια να το δημοπρατήσει το έκτρωμα του ΦΟΔΣΑ.

Κυβέρνηση και Περιφέρεια λοιπόν έστησαν μια ανούσια φιέστα δίχως …κόσμο (περισσότεροι ήταν οι επισκέπτες παρά οι ντόπιοι!) και με ηχηρή την απουσία της τοπικής πολιτικής ηγεσίας αφού από τους 4 δημάρχους παρευρέθηκε μόνο ο όψιμος υποστηριχτής της Κυβέρνησης της ΝΔ δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος!

Οι άλλοι τρεις δήμαρχοι Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, Σάμης Μάκης Μονιάς και Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας έστειλαν ηχηρό μήνυμα απουσιάζοντας!

Η φιέστα είχε πανηγυρικό βεβαίως χαρακτήρα αφού όπως διαμηνύθηκε από την Κράτσα «στάλθηκε δυνατό μήνυμα από την Κεφαλονιά προόδου και προοπτικής για αειφόρο ανάπτυξημε την κατασκευή του έργου της “Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης και Επέκτασης ΧΥΤΥ – Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείριση Απορριμμάτων”»!

Μόνο που η φιέστα γινόταν με φόντο …τους λόφους των σκουπιδιών.

Βέβαια η πραγματικότητα ήταν πως το σκηνικό της Κυβερνητικής και Περιφερειακής προπαγάνδας συνέπεσε με τα δύο χρόνια από την ίδρυση του περιβόητου ΦΟΔΣΑ διάστημα που ήταν αρκετό για να καταντήσει η Κεφαλονιά «Από το καθαρότερο νησί στο … Νησί των σκουπιδιών»,όπως εύστοχα ήταν το πρωτοσέλιδο του «Η» την ημέρα της φιέστας και δηκτικά λίγες ημέρες μετά (24/5/2022) προτείναμε να περιληφθεί «Η Παλοστή …στα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς»!

Γιατί θυμηθήκαμε τώρα την προ μηνός και βάλε φιέστα Κυβέρνησης/Περιφέρειας;

Απλούστατα γιατί με μια «βόλτα» στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ διαπιστώσαμε ότι …ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ η περιβόητη σύμβαση που υπεγράφη στις 19/5/2022 προκειμένου να αποκτήσει νομιμότητα!!!

Και δεν ξέρουμε πόσο σχετίζεται αυτή η περίεργη μη νομιμοποίηση της σύμβασης με τα όσα αποκάλυψε τις επόμενες ημέρες της φιέστας ο τέως δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες για τον παράνομο χαρακτήρα της υπογραφής της σύμβασης με τον αποκαλυπτικό τίτλο«Έτσι γουστάρω» (πρωτοσέλιδο «Η» 21/5/2022)!

Θα θυμίσουμε μόνο ότι η περιφρόνηση της περιφερειάρχη, με τις πλάτες προφανώς της Κυβέρνησης, στο Σύνταγμα και τους νόμους που ορκίστηκε (κατά τα άλλα…) να υπακούει (sic), φτάνει στο σημείο να μην περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας στην προσφυγή που ίδια έχει καταθέσει (!!!) για να ακυρωθεί η απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 που έχει ακυρώσει τις αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ για τον διαγωνισμό του έργου της Κεφαλονιάς!

Δύο τινά υπάρχουν:

Ή η κυρία Κράτσα είναι κι αυτή …«σιγά τα πράτα» και με αυτούς τους ρυθμούς που πορεύεται …λυπούμαστε από τώρα τον διάδοχό της για το κελεπούρι που θα του κληρονομήσει.

Ή κάποιος σώφρων βρέθηκε και έβαλε φρένο στον κατήφορο των παρανομιών της περιφερειάρχισσας,της οποίας το ενδιαφέρον εξαντλείται στην επικοινωνιακή και μόνο προβολή της

Διαλέγετε και παίρνετε;