ΣΑΝ ΒΟΜΒΑ έσκασε χθες στην Κεφαλονιά η είδηση ότι η Εταιρία Costa Cruises ακύρωσε 13 αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων της στο Αργοστόλι!

Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό πρόβλημα είναι το ότι τα πλοία της μένουν αρόδου, γιατί στο Μπαστούνι προσδένουν άλλα κρουαζιερόπλοια. Γι’ αυτό και αποφάσισε αντί για το Αργοστόλι τα πλοία της να πηγαίνουν στο Κατάκωλο, καθώς εκεί μπορούν να «δένουν» λόγω ότι το λιμάνι εκεί έχει τρεις θέσεις πρόσδεσης.

Έτσι, εκεί που η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου θριαμβολόγησε για τις πολλές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων φέτος, η Costa Cruises ανακοίνωσε 13 ακυρώσεις αφίξεων για το Αργοστόλι…

Ειδικότερα:

◼︎ 9 ακυρώσεις για το Costa Deliziosa στις 30/6, 14/7, 28/7, 11/8, 25/8, 1/9, 15/9, 22/9 και 6/10 και

◼︎ 4 ακυρώσεις για το Costa Luminosa στις 7/9, 14/9, 28/9 και 12/10.

Τα πλοία της Costa Cruises συνήθως παραμένουν στο λιμάνι μας 6 ώρες, χρόνος που δεν θεωρείται επαρκής για να ετοιμαστούν οι λάντζες τους και η ταλαιπωρία για τους τουρίστες είναι πολύ μεγάλη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο «Η» έχει θέσει κατ’ επανάλειψη το θέμα ότι έπρεπε το Μπαστούνι να χωράει τουλάχιστον δύο κρουαζιερόπλοια με προοπτική να χωρέσει και τρίτο. Πλην όμως, οι τοπικές εξουσίες αποδείχθηκαν για μιά ακόμη φορά …κοντόφθαλμες…