ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν το έχετε προσέξει αλλά το τελευταίο διάστημα η μοναδική πολιτική παρουσία στο τοπικό πολιτικό σκηνικό του δημάρχου Μιχαλάτου, εκτός από την καθιερωμένη συνέντευξη του σε κάποιο μέσο ιδιοκτησίας του, είναι να βγάζει δελτία Τύπου ευχαριστώντας και εξυμνώντας την Κυβέρνηση, τον Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του και μαζί τον κολλητό του βουλευτή Παναγή Καππάτο!

Αφορμή για το σημερινό το τελευταίο (24/6/2022) δελτίο Τύπου του Δήμου υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Θεόφιλο(!) με το οποίο ανακοινώνεται (είχε ήδη προηγηθεί την προηγουμένη ανάλογη ανακοίνωση του Καππάτου και επί πλέον του μπουλντόκ του Θεόφιλου γνωστού με το ψευδώνυμο «Βουκεφάλας», που χρησιμοποιείται για να βγάλει ο Ολιγάρχης το φόβο και τα απωθημένα του για τον Ανουσάκη)η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το άγαλμα του Καββαδία έως και το Λιμεναρχείο», προϋπολογισμού 1.450.800,00 €.

Όπως πάντα με την ένταξη κάποιου έργου …οι πανηγυρισμοί διθυραμβικοί (!), με επαίνους στο κυβερνητικό επιτελείο και με την κουτοπόνηρη προβολή ότι …ήδη το έργο είναι τελειωμένο!

Μόνο που ΚΑΙ ΑΥΤΟ το έργο είναι ενταγμένο στην πρακτική της Δημοτικής Αρχής να εμφανίζονται τα έργα (περίπου) ως έτοιμα και ας μην έχει δρομολογηθεί καν η δημοπράτησή τους! Στην κυριολεξία δηλαδή η αποτύπωση της ντόπιας Κεφαλονίτικης παροιμίας  …«άλλο το πούντοναι και άλλο το έντοναι»!!!

Το ξεχωριστό τούτη φορά η σύνδεση του συγκεκριμένου με το εμβληματικό έργο της Δημοτικής Αρχής Θεόφιλου το Μουσείο Σκλάβου–μέχρι στο Μαξίμου έφτασε για να φωτογραφηθεί χάσκοντας με Κούλη και Μαρέβα!

Θ. Μιχαλάτος

Όμως και γι’ άλλη μία φορά και επιβεβαιώνοντας το πόσο …μαλαγάνας είναι κρύβει την ανικανότητά του ότι η ναυαρχίδα των έργων του το Μουσείο Σκλάβου, το ‘χει και το λιβανίζει κοντά …14 μήνες (απόφαση ένταξης 4496/05-05-2021 με ΑΔΑ: 6Φ0Υ46ΜΤΛΡ-50Ι)!

Και θέλετε πιο αναλυτικά την απόδειξη της ανικανότητας του Θεόφιλουκαι μάλιστα τεκμηριωμένης με τα επίσημα στοιχεία (ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ανακοινώσεις Θεόφιλου/Καππάτου);

  1. «Αγροτική οδοποιία Δήμου Αργοστολίου» 1.012.762,00€.Εντάχθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης» στις 14/5/2021, δημοπρατήθηκε στις 19-10-2021 και συμβασιοποιήθηκε την 1-3-2022 με ημερομηνία ολοκλήρωσης 31/8/2022. Ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και είναι πολύ αμφίβολο αν όχι 100% σίγουρο ότι ούτε με σφαίρες δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί,πολύ περισσότερο με την μεγάλη έκπτωση (28,64%) που δόθηκε!
  2.  «Ανάπλαση και αναβάθμιση δικτύου πλατειών, πεζοδρόμων και  κεντρικής αγοράς πόλεως Αργοστολίου»6.052.101,08 €  Εντάχθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης» στις 9/7/2021 και 12 μήνες μετά …αγνοείται η τύχη του αφού δεν έχει καν δημοπρατηθεί!
  1. «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης ΔήμουΑργοστολίου», 7.908.133,24 €. Εντάχθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης» στις 17/6/2021 και 13 μήνες μετά ΕΠΙΣΗΣ …αγνοείταιη τύχη του αφού δεν έχει καν δημοπρατηθεί!
  2.  «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου Δήμου Αργοστολίου», 2.577.550,23€. Εντάχθηκε στις 5/5/2021 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και ΑειφόροςΑνάπτυξη 2014-2020» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και 14 μήνες μετά ΕΠΙΣΗΣ …αγνοείται η τύχη του,αφού δεν έχει καν δημοπρατηθεί!
Π. Καππάτος

Θυμηθείτε το: Το πιθανότερο όλων είναι το κορυφαίο έργο της Δημοτικής Αρχής να εξελιχθεί στο κορυφαίο φιάσκο της και προσωπικά για τον Θεόφιλο! Όχι δεν πρόκειται ούτε μία στο εκατομμύριο να κάνει τα εγκαίνια στους επόμενους 15 μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές στις 5 Οκτωβρίου του χρόνου, όπως οραματίζεται, αλλά το πιθανότερο είναι να αποβεί ωρολογιακή βόμβα για το σύστημα Θεόφιλου!

  1. «Ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αργοστολίου νομού Κεφαλληνίας της Περιφερείας Ιονίων Νήσων»με χρηματοδότηση 372.000,00€από το ΥΠΕΣ και44.824,56€ από τον Δήμο.Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στις 28/9/2021. 9 μήνες μετά ΕΠΙΣΗΣ …αγνοείται η τύχη του αφού δεν έχει καν δημοπρατηθεί την ώρα που το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα είναι εκρηκτικό και έχει αφαιρεθεί από την Περιφέρεια η άδεια της υπάρχουσας δομής.
  2. «Εργασίες βελτίωσης και συντήρησηςγηπέδου Κεραμείων» 380.000 €. Το έργο εντάχθηκε στις 29/9/2020 στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Ο διαγωνισμός έγινε στις 15/12/2020 και η σύμβαση υπογράφτηκε …ένα χρόνο μετά (!) στις 12/10/2021. Κι ενώ έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι 6/4/2022 δόθηκε παράταση για 10/8/2022 κι έχει ο Θεός…
  1. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΛΑΚΗΘΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ»

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 7/4/2002 και 3 μήνες τώρα έχει μπει στη λίστα των αγνοουμένων

  1. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ–ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ»

Το έργο εντάχθηκε εδώ και 3 μήνες και ανακοινώθηκε (ως συνήθως) με τυμπανοκρουσίες και έκτοτε …εξαφανίστηκε.

  1. «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΛΑΜΠΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΜΑΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ»

Είναι το γνωστό έργο που με μαλαγανιά ονομάστηκε …ΙΑΝΟπληκτο

για να συντομευτούν οι διαδικασίες δημοπράτησής του και παρ ’όλα αυτά βολοδέρνει εδώ και 21 μήνες από τις 7/10/2020 που εντάχθηκε σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ναυτιλίας!

  1. «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΚΩΝΑ Δ.Ε. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

Παρ ’ότι το έργο έχει συμβασιοποιηθεί εδώ και 9 μήνες από 4/10/2021 και ενώ έπρεπε α τελειώσει σε 120 ημέρες (αρχές Φλεβάρη) έχει πάρει …δύο παρατάσεις με τελευταία ημερομηνία για την ολοκλήρωσή του …15/11/2022!

  1. «Κατασκευή συμπληρωματικής δεξαμενής ύδατος στην περιοχή του Φαραώ»

Το έργο στην κυριολεξία αγνοείται παρ’ ότι έχει ενταχθεί από τις 27/1/2022 με χρηματοδότηση 250.000€ του Υπουργείου Ναυτιλίας.

  1. «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ»

Το έργο έχει …«μεγάλη πλάκα». Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ επί Παρίση στις 31/7/2018. Παρελήφθη από τους «άξιους και ικανούς» του Θεόφιλου μετά από ένα χρόνο και μετά από … ½ χρόνο το θυμούνται και μαζί με την άλλη «ικανότατη» την Περιφερειάρχη Κράτσα στις 30/12/2020 υπογράφεται …τροποποίηση του έργου και με ποσόν ένταξης 1.450.552,00 €. Έκτοτε έχει χαθεί …Κατά 99% το έργο ΧΑΘΗΚΕ από το ΕΣΠΑ που τελείωσε–τελειώνει!

  1. ΣΧΕΔΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (Σ.Φ.Η.Ο.)

Το έργο εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο στις 24/11/2021 με 39.680€.

Μετά από 7 μήνες (!) ο Θεόφιλος το θυμήθηκε και υπέγραψε μελέτη με μηχανικό από τα Τρίκαλα (!) να εκπονήσει τη μελέτη!!! Η αποτελεσματικότητα του Θεόφιλου σε όλο της το μεγαλείο…

  1. «Νότιος κλάδος Περιφερειακού Αργοστολίου»

6/7/2020 αναγγέλλεται θριαμβευτικά και ως δεδομένο σε ιστοσελίδα που προβάλλει (έστω όψιμα) τον Θεόφιλο ότι «Ένα ξεχασμένο και σημαντικό έργο “ξεμπλοκάρει” η Δημοτική Αρχή Θεόφιλου Μιχαλάτου: Τον Νότιο Κλάδο του Περιφερειακού Αργοστολίου» και ότι «η Δημοτική Αρχή θα προβεί στην ολοκλήρωση των μελετών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020 και στη συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδοτικό εργαλείο για να ενταχθεί το έργο του οποίου ο προϋπολογισμός-σύμφωνα με τον κ. Διονύση Μινέτο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών που έκανε την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο-προεκτιμάται στα 4.000.000 ευρώ». Τελικά οι μελέτες παρελήφθησαν τον Φλεβάρη του …2022 και φυσικά η τύχη του έργου αγνοείται!!!

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος με την αύξηση του προϋπολογισμού των έργων λόγω ανατιμήσεων και κρίσης!

«Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί» ο Θεόφιλος με την καθυστέρηση δημοπράτησης των έργων και τα χειρότερα για να μπει η σφραγίδα της ανικανότητά του βρίσκονται μπροστά.

Όλα τα έργα, αυτά που αναφέραμε και άλλα ακόμη πολύ μικρότερα και κυρίως αυτά για τα χωριά, εντάχθηκαν σε προγράμματα με μελέτες και τιμές των υλικών …ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Σήμερα οι τιμές των οικοδομικών υλικών και των υλικών των δημοσίων έργων (άσφαλτος, σωλήνες ύδρευσης, καύσιμα μηχανημάτων κ.λ.π.) έχουν ανέβει κατακόρυφα, μέχρι και 300% αύξηση (η άσφαλτος), οπότε και όλοι οι προϋπολογισμοί των ήδη ενταγμένων έργων που αναφέρθηκαν πιο πάνω είναι «στον αέρα»! Ποιος εργολάβος για παράδειγμα θα πάρει το Μουσείο Σκλάβου όταν και εφόσον δημοπρατηθεί και ο πραγματικός προϋπολογισμός του έχει φθάσει από 2,5 εκατ. στα 3,5 ακόμα στα 4 εκατ. με τα επί πλέον λεφτά να μην είναι εξασφαλισμένα…

Το συμπέρασμα.

Λίγες μέρες, μόνο 6, πριν μπει η δημοτική αρχή του Θεόφιλου στην τέταρτη και τελευταία χρονιά της θητείας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ!!!

Κάποια κουτσοέργα και αυτά ξεκινημένα επί Παρίση, όπως το Γηροκομείο και κάποιοι δρόμοι …

Ακόμα και έργα μικρού κόστους αλλά ζωτικής σημασίας, όπως για παράδειγμα του δρόμου των Κουρουκλάτων, είναι στο περίμενε αν και αυτό ακόμη ξεκίνησε με παράτες και διθυραμβικά δημοσιεύματα και δηλώσεις στα ιδιοκτησιακά του Θεόφιλου μέσα ενημέρωσης!

Τόσο ανίκανη Δημοτική Αρχή δεν νομίζουμε ότι έχει υπάρξει ποτέ και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον!

Για τους Κεφαλονίτες στο μέλλον ο Θεόφιλος και η παρέα του θα είναι ανέκδοτο!

Θυμηθείτε το!

Τα έργα Θεόφιλου γίνονται μόνο …στα λόγια και επικοινωνιακά!

Λες και η κεφαλονίτικη παροιμία «άλλο το πούντοναι και άλλο το έντοναι» φτιάχτηκε για αυτόν!!!

Υ.Γ. Το έργο των αντιπάλων του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές σ ’ένα χρόνο θα είναι …διασκεδαστικό, ιδιαίτερα των όσων έχουν γνώση των πραγμάτων όπως ο Νίκος Ανουσάκης!

Ιδιαίτερα αν χρησιμοποιήσει την προσφιλή του πρακτική της …μαλαγανιάς και να απαντά …με «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» θα πέσει πολύ γέλιο!