ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ,δεν ρώταγε τον κομματάρχη του Θεόφιλο ο βουλευτής Καππάτος για να μην εκτεθεί ισχυριζόμενος στο τελευταίο του δελτίο Τύπου ότι «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σταθερά δίπλα στους πολίτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε η κοινωνία μας να στηριχθεί στη δύσκολη γεωπολιτική και ενεργειακή συγκυρία»;

Και δεν ρώταγε τον δικό του πριν να πιάσει το πληκτρολόγιο αν τα 298.864€ στο Δήμο Αργοστολίου και αντίστοιχα 122.354 € για τον Δήμο Ληξουρίου, 118.042€ για τον Δήμο Σάμης και 81.750 € για τον Δήμο Ιθάκης, αποτελούν πράγματι «Σημαντική ενίσχυση (της Κυβέρνησης) στους Δήμους των νησιών μας» αφού λίγες ημέρες πριν στις 16/5 στο ΔΣ και σε ανύποπτη στιγμή ο Θεόφιλος ήταν σαφής…θέλοντας και μη και με στοιχεία που διαψεύδουν τους πανηγυρισμούς Καππάτου σήμερα ανέφερε ότι:

Π. Καππάτος

«Το κόστος λειτουργίας του Δήμου έχει ανέβει πάρα πολύ»!

Για να δώσει στη συνέχεια ο Θεόφιλος συγκεκριμένα στοιχεία (σύμφωνα με τη ναυαρχίδα της Ολιγαρχίας) έτσι που η τωρινή έκτακτη επιχορήγηση της

Κυβέρνησης να αποδεικνύεται …ψίχουλα και ο Καππάτος ότι λέει ψέματα:

«Για το πρώτο πεντάμηνο του 2021 το κόστος ενέργειας (λογαριασμοί από την ΔΕΗ) στον Δήμο Αργοστολίου ήταν 308.040 ευρώ. Για τo πρώτο πεντάμηνο του 2022, το κόστος ενέργειας εκτινάχθηκε στις 571.108 ευρώ.

Υπάρχει δηλαδή 85% αύξηση στο κόστος ενέργειας για τον Δήμο Αργοστολίου!

Επίσης το κόστος καυσίμων έχει ανέβει σχεδόν στο 100%. Εκεί που τον Οκτώβριο του

Θ. Μιχαλάτος

2021 το κόστος καυσίμου στα οχήματα του Δήμου, ανήλθε στις 11.249 ευρώ, τον Μάιο του 2022 ανήλθε στις 21.861 ευρώ. Με όλες αυτές τις αυξήσεις, μπορεί να μας βγει έξω ο προϋπολογισμός περί τις 600.000 ευρώ.

Οι Ναυαγοσώστες που πρέπει να καλυφθούν στις παραλίες και το κόστος λειτουργίας του Δήμου που επιβαρύνεται είναι ένα μεγάλο ζήτημα».

Και το ζήτημα μεταφέρεται και στα έργα. Εκεί που λέγαμε ότι έχουμε εντάξει έργα στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και στο “Φιλόδημο” και σε άλλα προγράμματα, πλέον έχουν την δυνατότητα οι εργολάβοι να αναστείλουν τις εργασίες τους ή να παρατήσουν το έργο γιατί έχει αυξηθεί το κόστος»!

Τι δεν καταλάβατε;

«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες»λοιπόν οι ισχυρισμοί του Καππάτου  περί «Σημαντικής ενίσχυσης της Κυβέρνησης στους Δήμους των νησιών μας» σύμφωνα με στοιχεία του Θεόφιλου σε ανύποπτη στιγμή!

Ψίχουλα …τα «621.000 ευρώ στους Δήμους των νησιών μας για κάλυψη Ενεργειακού κόστους»!

Ενίσχυση …ναι, αλλά όχι και …σημαντική!

Δεν ήξερε …δεν ρώταγε;
Παναγή, έστω και άθελά του «σε κάρφωσε» ο δικός σου, ο Θεόφιλος!