ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ πει πάμπολλες φορές …«και να θέλουμε ν’ αγιάσουμε δεν μας αφήνει»!

Ο λόγος φυσικά για τον Ολιγάρχη δήμαρχο Μιχαλάτο!

Τελευταίο του κατόρθωμα η ταύτιση του Δημαρχεύειν με …το Επιχειρείν, όπως ήταν και το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Η» που προκάλεσε σεισμό μεγατόνων!  

Και πριν «στεγνώσει το μελάνι» ήλθαν τα νεότερα.

Η ανακοίνωση της παράταξης «Κεφαλονιά, Νησί για όλους» (Παντελιός, Τρωιάνος, Κεκάτος) κόλαφος για τον Θεόφιλο και τους συνεργάτες του. Εκτεθειμένοι όλοι τους με πρώτο και καλύτερο (δυστυχώς) το πρόεδρο Βαλλιανάτο που δυστυχώς για την ιστορία του γράφει μια μελανή σελίδα δίπλα στον Ολιγάρχη δήμαρχο. Ούτε λίγο ούτε πολύ ευθέως «η παράταξη των μηχανικών» καταλογίζει στην Δημοτική Αρχή (δυστυχώς με την υπογραφή του προέδρου Βαλλιανάτου) μηχανορραφίες προκειμένου να κάνει τη δουλειά του ο Θεόφιλος!

Ευθέως καταγγέλλεται ότι:

«Αποτελεί πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής να φέρνει με την διαδικασία του κατεπείγοντος και διά περιφοράς σημαντικά θέματα προκειμένου να μη συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφορά την κοινωνία του Αργοστολίου και θα έπρεπε να συζητηθεί δημόσια ώστε να έχουμε τη δυνατότητα οι δημοτικοί σύμβουλοι να λύσουμε τυχόν απορίες μας επί του θέματος.

Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να εκφράσουμε το ερώτημα αν πρόκειται πράγματι για πλάνη ή για μια προσπάθεια να μην διεξαχθεί συζήτηση για το θέμα, όταν έχει κατατεθεί στο Δήμο το αίτημα για τη χορήγηση της άδειας από τις 17/5, οπότε ακόμη και η προθεσμία των 50 ημερών θα έληγε ούτως ή άλλως αύριο;

Μήπως κρύβεται κάτι περισσότερο πίσω από αυτούς του χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής;»

Από αυτή τη φοβερή καταγγελία «των μηχανικών» προκύπτουν τρεις μεγάλες αποκαλύψεις:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΩΤΗ:Σημαντικά θέματα δια χειρός προέδρου δεν συζητιόνται στο ΔΣ αλλά ξεπετιόνται στη διαδικασία έγκρισής τους …«δια περιφοράς»!!!

Και επιγραμματικά κατάντησαν Θεόφιλος και Βαλλιανάτος με την σύμπραξη των υπολοίπων υποτακτικών το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου σε …«ΔΣ της ξεπέτας»!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:Η προθεσμία των 30 ημερών που θέτει ο νόμος για να αποφασίσει το ΔΣ έχει παρέλθει προ πολλού αφού η αίτηση της επιχείρησης έχει κατατεθεί από 17/5. Και μια απλή ματιά στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που ήλθε για επιβεβαίωση χθες στο δια περιφοράς Συμβούλιο, δείχνει «το μαγείρεμα» που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Δημοτική Αρχή και υπάρχει στην πρόταση: «Η εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ έχει καταθέσει στο Δήμο μας την με αρ. εισερχομένου πρωτοκόλλου: 8237/17-5-2022 αίτηση για την ίδρυση καταστήματος λιανικού εμπορίου στην επαρχιακή οδό Αργοστολίου Πόρου στη θέση ΚΡΑΝΙΑ ΖΟΕ περιοχή 4 στο Αργοστόλι. Την εν λόγω αίτηση παρέλαβε η υπηρεσία μας στις 9-6-2022».

Και αν δεν το καταλάβατε,ο Δήμος παρέλαβε την αίτηση στις 17/5/2022 αλλά οι προθεσμία του 30ήμερου που πρέπει να παρθεί η απόφαση από το ΔΣ ειδάλλως θεωρείται αποδεκτή η αίτηση της εταιρείας, ξεκινάει σύμφωνα τον Θεόφιλο …21 ημέρες μετά που την παρέλαβε η αρμόδια υπηρεσία «Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων»!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΡΙΤΗ:Έστω και με το ρητορικό ερώτημα που θέτει στην ανακοίνωσή της η «παράταξη των μηχανικών» …«Μήπως κρύβεται κάτι περισσότερο πίσω από αυτούς του χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής;»αποκαλύπτεταιο λόγος που ο Θεόφιλος(με την βοήθεια δυστυχώς του Βαλλιανάτου) έστησετο όλο σκηνικό απόρριψης της αίτησης της εταιρείαςΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ!  

Και σε απλά Ελληνικά ο επιχειρηματίας Θεόφιλοςεκμεταλλευόμενος το ότι είναι δήμαρχος Αργοστολίου έστησε το όλο σκηνικό με τις ημερομηνίες πρωτοκόλλησης της αίτησης και την κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ και μάλιστα δια περιφοράς (όταν είχε στα χέρια του αίτηση από τις …17/5) για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του!!!

Και μάλιστα όταν ο ίδιος εκτός από την επιχείρηση του στα Κοκύλια πιο πάνω από εκεί που αιτείται η ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, έχει σύμφωνα με πληροφορίες πάρει άδεια…και γι’ άλλη μια ομοειδή επιχείρηση σούπερ μάρκετ!  

Τα γεγονότα, δυστυχώς για τον θεσμό του δημάρχου, αυτά δείχνουν!

Μακάρι να είναι διαφορετικά …αλλά ο Θεόφιλος ως συνήθως όταν «έχει λερωμένη τη φωλιά του» σιωπά! Και αντί να απαντήσει δημόσια και καθαρά, προτιμά να βγάζει αντίθετα «τα δικά του σκυλιά να γαυγίζουν» (όπως λέει και το alteregoτου)!

Έτσι λοιπόν ο Θεόφιλος Μιχαλάτος δήμαρχος Αργοστολίουσωπαίνει ενοχικά στις καταγγελίες πως εκμεταλλεύεται τον ρόλο του για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων και δείχνει να μην καταλαβαίνει πως «οι απαντήσεις» δια χειρός του Θεόφιλου …Μινέτου και του Θεόφιλου …Βουκεφάλα τον εκθέτουν χείρου χειρότερα!

Τόσο κυνική ομολογία ενοχής δεν θα μπορούσε να γίνει!

Υ.Γ.Έτσι όπως τα κατάφερε ο Θεόφιλος από πολλούς συμπολίτες μας ήλθε το ζητούμενο που προκύπτει από την πρωτοφανή μηχανορραφία του επιχειρηματία δημάρχουπου οδηγεί στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του:

Πρέπει να αποδείξει ότι ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις συμφερόντων του λειτουργούν ΝΟΜΙΜΩΣ και με τις άδειες που απαιτούνται από το νόμο και επίσης να δοθούν στη δημοσιότητα οι αδειοδοτήσεις της νέας του επιχείρησης στην Κρανιά σε μικρή απόσταση από αυτήν που της αρνείται την αδειοδότηση.

Επίσης παραμένει αναπάντητο το ερώτημα που θέσαμε χθες …αν οι πέντε δικές του επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ στην Κεφαλονιά δεν προκαλούν τα προβλήματα στις τοπικές επιχειρήσεις που επικαλείται στην αρνητική απόφαση για χορήγησης άδειας στην ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ…