Κόλαφος για την  Δημοτική Αρχή η επιστολή του Κοινοτικού Συμβούλου Σκάλας Πέτρου Κουρκουμέλη και του γνωστού επιχειρηματία της Σκάλας Σταύρου Σολωμού, που δημοσιεύτηκε στον χθεσινό «Η».

Αφορμή για τα όσα οι δύο μόνιμοι κάτοικοι και επαγγελματίες καταγγέλλουν είναι η περιβόητη πεζοδρόμηση της Σκάλας της ναυαρχίδας του τουρισμού της Κεφαλονιάςπου έχει επιβάλλει η Δημοτική Αρχή του Θεόφιλου με κωμικοτραγικές συνέπειες.

Το αποκορύφωμα στην ανακοίνωση καταπέλτη βρίσκεται προς τον επίλογο των δύο Σκαλισιάνων:

«Είναι κρίμα η Σκάλα να βιώνει τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις απλά και μόνο για να ικανοποιηθεί το Εγώ και οι εμμονές των τοπικών αρχόντων»!!!

Εκεί ακριβώς βρίσκεται και ο πολιτικός κόλαφος για τον Θεόφιλο και την παρέα του που επέβαλαν ένα καταστροφικό για το χωριό κυκλοφοριακό καθεστώς.

Και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ των υπευθύνων του Θεοφιλικού συστήματος για τα όσα συμβαίνουν στη Σκάλα και έρχονται στη δημοσιότητα.

Εδώ και 1 ½ χρόνο από τις αρχές του 2021 είχαμε επισημάνει στον «Η» ότι«ΒΡΑΖΕΙ Η ΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ …ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ «ΚΟΛΠΑ» ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ»!!!

Ακολούθησαν αναρίθμητα δημοσιεύματα ακόμα και πρωτοσέλιδα όπως  στις 8/4/2022 με τίτλο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ Ο …ΑΠΑΙΧΤΟΣ. «ΜΑΛΑΓΑΝΙΑ» και στην πεζοδρόμηση της Σκάλας»και λίγο καιρό μετά στις 27/5/2022«ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ; ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΑ»!!!

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω από τη μεριά του Ολιγαρχικού συστήματος!

Ο Θεόφιλος στην γνωστή του πρακτική όταν έχει λερωμένη τη φωλιά του: …«Μούγγα στη στρούγκα»!!!

Άπαιχτος αυτός ο άνθρωπος! Μοναδικός πολιτικός στον κόσμο… φωνάζει την ενοχή του για κάποιο γεγονός που έχει προκαλέσει …διά της μουγκαμάρας του!

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, όπως και τώρα, να βάζει κάποιον υποτακτικό του (συνήθως το Μινέτο και διάφορους Βουκεφάλες)!

Βγήκε το alter ego του Θεόφιλου ο πολυπράγμονας Μινέτος να το παίξει «ήρωας» στη Σκάλα και κατάντησε «Καραγκιόζης»(και φυσικά μέσω αυτού και ο Θεόφιλος) όπως δημόσια τον αποκάλεσαν οι Σκαλισιάνοι στο fb!!!

Τουλάχιστον ο αυθεντικός Καραγκιόζης είναι μπεσαλής, αλλά τούτοι εδώ ξεφτιλίζουν ακόμα και τον Καραγκιόζη…

Θυμηθείτε το:Ο Θεόφιλος θα πληρώσει άσχημα την χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργήσει στη Σκάλα, που στις τελευταίες εκλογές «τον έβγαλε» δήμαρχο …Θυμηθείτε το!

Να κάνει μόνο το σταυρό του να μην συμβεί κάτι το τραγικό ή έστω δυσάρεστο με τα όσα συμβαίνουν στη Σκάλα.

Κλείνοντας επισημαίνουμε κάποια στοιχεία-κόλαφο για την Δημοτική Αρχή και τα οποία εκθέτουν την Αποκεντρωμένη Διοίκησηπου έσπευσε να εγκρίνει ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ να ελέγξει αν μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το κατασκεύασμα που φωνάζει από

μακριά ότι έγινε «στο πόδι»και ταυτόχρονα βάζει σε ευθύνη την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΡΧΗ Κεφαλονιάς έστω και εκ των υστέρων να επέμβει σε αυτό το κατασκεύασμα που την έχει βάλει σε μπελάδες χωρίς να ευθύνεται.Η ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι πλέον έστω και τώρα που διαπιστώνεται στην πράξη ότι η περιβόητη πεζοδρόμηση της Σκάλας ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ δημιουργεί και ΚΑΝΕΝΑ δεν λύνει!

Χαρακτηριστικά και κορυφαία στοιχεία-κόλαφος για την δημοτική αρχή από την καταγγελία Κουρκουμέλη/Σολωμού είναι:

  • Αντί η Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με την δημιουργία ενός νέου περιμετρικού ή περιφερειακού δρόμουγια να αποσυμφορήσει την κυκλοφορία μέσα στον οικισμό, έρχεται να εφαρμόσει βιαστικά και πρόχειρα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που μεταφέρουν όλη την διερχόμενη κίνηση με κατεύθυνση προς το Αργοστόλι μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο, την παιδική χαρά, την πάνω πλατεία και την Εκκλησία της Σκάλας.
  • Η ανικανότητα σαςνα το αντιληφθείτε εγκαίρως έχει αναγκάσει πλέον τους οδηγούς λεωφορείων και βαρέων οχημάτων να επιλέγουν την παρανομία και να εισέρχονται στον αντίθετης κατεύθυνσης μονόδρομο καθώς μόνο από εκεί χωράνε να στρίψουν τα οχήματα τους.
  • Μήπως τελικά οι μελέτες συντάχθηκαν καθ’ υπόδειξη κάποιων τοπικών παραγόντων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα; Επισκέφθηκε κάποιος μελετητής την Σκάλα κατά την περίοδο αιχμής της τουριστικής σεζόν ώστε να συλλέξει στοιχεία και να υποβάλει προτάσεις;
  • Τελικά για εσάς ο λεγόμενος Περιοδικός Πεζόδρομος μεταφράζεται σε πλήρη αποκλεισμό της πρόσβασης των μονίμων κατοίκων από τις οικίες και τις επιχειρήσεις τους για έξι μήνες;

Και «το κερασάκι στην τούρτα» το στοιχείο της ιδιοτέλειας γιατον επιχειρηματία δήμαρχο που τελευταία έχει πάρει διαστάσεις ακραίες με τον τρόπο χειρισμού της αδειοδότησης της αντίστοιχης των δικών του επιχειρήσεων στην Κρανιά στο Αργοστόλι.

Ιδού λοιπόν το απόσπασμα της ανακοίνωσης των Κουρκουμέλη/Σολωμού που εκθέτει ανεπανόρθωτα και προσωπικά τον δήμαρχο Μιχαλάτο:

«…εντύπωση προκαλεί πως θα λύσει το πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο του οικισμού αυτός υποθετικός κοινόχρηστος χώρος πάρκινγκ στη παραλία,όλως τυχαίως λίγα μέτρα μακριά από τις επιχειρήσεις του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου»!!!

Μία λύση υπάρχει Θεόφιλε και όσοι βρίσκονται (Σκαλισιάνοι και μη) πίσω από αυτές τις ΑΠΙΘΑΝΕΣ ενέργειες για να αποφευχθούν τα χειρότερα και τραγικότερα:

Άμεσα να αποσυρθεί «η κυκλοφοριακή μελέτη» και να επανέλθει η κανονικότητα στη ναυαρχίδα του τουρισμού της Κεφαλονιάς!

Υ.Γ.1.  Η Αστυνομία οφείλει ΑΜΕΣΑ να πάρει πρωτοβουλίες…

Υ.Γ. 2.Με αφορμή τα όσα αποκαλυπτικά έγραψε χθες ο φόβος και ο τρόμος του Θεόφιλου και εν δυνάμει αντίπαλος του Νίκος Ανουσάκηςσχετικά με την βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων που έχει δημιουργήσει ο Θεόφιλος του αφιερώνουμε σαν επιβεβαίωση της χαοτικής και υστερόβουλης πραχτικήςτου με τις απευθείας αναθέσεις το παρακάτω απόσπασμα της καταγγελίας των Σκαλισιάνων:

«Άραγε οι τρείς μελετητές στους οποίους αναθέσατε την επίλυση του κυκλοφοριακού της Σκάλας και τους οποίους πληρώσατε με απευθείας αναθέσεις με  περισσότερα από 20.000 ευρώ, δεν εντόπισαν το πρόβλημα;»

Υ.Γ.3. Το ένα πίσω από το άλλο «τα σκαμπίλια» στον Θεόφιλο και την θλιβερήπαρέα του.Το τελευταίο η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που τρία στελέχη του βρίσκονται στο στενό κύκλο και την υπηρεσία του Θεόφιλου, με αφορμή την ταύτιση του δημαρχεύειν με το επιχειρείνπου πρώτος ο «Η» σήκωσε!

Θεόφιλε, σε πήρανε χαμπάρι τι …μαλαγάνας είσαι ακόμη και τα κολλητάρια σου…