ΟΧΙ η επίσημη ανακοίνωση της δημοπράτησης αγκυροβολίου της Αγίας Πελαγίας δεν έγινε ούτε από τον «υπουργό προπαγάνδας» ούτε τον βοηθό του. Απλά ο τελευταίος είχε σπεύσει να την αναγγείλει.

Μετά από καιρό η ανακοίνωση έγινε«από το Γραφείο Δημάρχου»,διορθώνοντας και την Ελληνικούρα …«εκ του Γραφείου Δημάρχου»που υπογραφόταν στην αρχή της θητείας του Μιχαλάτου.

Ενημερώνει λοιπόν το Γραφείο του Δημάρχου (Προσέχτε! Οχι ο ίδιος ο Δήμαρχος όπως πράττει όταν θέλει να δώσει τα διαπιστευτήριά του και να ευχαριστήσει τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του και φυσικά τον βουλευτή, όπως τελευταία στις 24/6 για την χρηματοδότηση της παραλιακής ζώνης) ότι «δημοπράτησε το Αγκυροβόλιο με ανάδοχο ιδιωτική εταιρεία η οποία ανέλαβε τη λειτουργία του, έναντι ετήσιου τιμήματος 30.500 ευρώ, μέχρι το 2036.
Η Εταιρεία υποχρεούται στην αποπεράτωση των υπολειπόμενων εργασιών – σύμφωνα με το υφιστάμενο Σχέδιο Ανάπλασης- καθώς και στην αποκατάσταση ζημιών που έχουν, μετά τόσα χρόνια, προκληθεί».

Και συμπληρώνει το δελτίο Τύπου με περισσή χαρά ότι «Μία ακόμη υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής δρομολογήθηκε»!

Να τα βάλουμε λοιπόν σε μία σειρά τα πράγματα:

  1. Οι πανηγυρισμοί καλό είναι λείπουνε γιατί η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου και προσωπικά ο ίδιος έχουν δώσει εξετάσεις για την …ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ τουςγιαυτό και η λαϊκή παροιμία που κατ’ επανάληψη έχουμε χρησιμοποιήσει «άλλο το πούντοναι και άλλο το έντοναι» πάει κουτί στο Θεόφιλο! Χαρακτηριστικά να θυμίσουμε το πρωτοσέλιδο του «Η» στις 30/6 με τον χαρακτηριστικό τίτλο  «ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ 100% το «έργο» Θεόφιλου»με την παράθεση 14 «αραχνιασμένων» αλλά …πολυδιαφημισμένων έργων, που 14 μέρες τώρα παραμένει αναπάντητο ακόμακαι από τον λαλίστατο και πολυγραφότατο (επί παντός επιστητού) αρμόδιο αντιδήμαρχο των έργων Μινέτο.
  2. Η ανάδοχος ιδιωτική εταιρεία ανέλαβε έναντι ετήσιου τιμήματος 30.500 ευρώ τη λειτουργία του δηλαδή 2.541,67 ευρώ το μήνα για 14 χρόνια (μέχρι το 2036).

Πρώτο ερώτημα δεν ενημερώνει ο Θεόφιλος (δια του Γραφείου του πάντα) αν το τίμημα θα καταβάλεται με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ή απ’ όταν θα γίνει «η αποπεράτωση των υπολειπόμενων εργασιών»!

Γιατί αν είναι να γίνει μετά την αποπεράτωση …ζήσε Μάη μου!

  1. Όλως συμπτωματικώς η εταιρεία που ανέλαβε την Αγία Πελαγία έχει …ήδη πάρε δώσε με τον Δήμο!Πρώτα στις 30/9/2021 ο Θεόφιλος με την προσφιλή του μέθοδο της απευθείας ανάθεσης (αυτήν που κατά τα άλλα κατακεραύνωνε τον Παρίση στη θητεία του και πλακωνότανε με τον άσπονδο φίλο του Λυκούδη/Κανάλε), δίνει στην συγκεκριμένη εταιρεία έναντι 6.200€την υπηρεσία «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΦΑΚΕΛΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ07 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ 2020-2023»!!!Είναι ένας εξ αυτών των μηχανικών ανά την Ελλάδα (έχουμε ξαναανεφερθεί πολλάκις) τους οποίους ανακάλυψε ο Θεόφιλος …μόλις ξύπνησε κάποιο πρωί! Άχρηστοι λοιπόν για τον Θεόφιλο οι μηχανικοί του Δήμου, άχρηστοι και οι ιδιώτες Κεφαλονίτες μηχανικοί, να συντάξουνε ένα φάκελο αίτησης για κάποιο έργο!Εκτός και κάποιο κέντρο στα πρωθυπουργικά και υπουργικά γραφεία υποδεικνύει μηχανικούς στους ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ δημάρχους,οπότε και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς …άλλη εξήγηση δεν υπάρχει!Αν υπάρχει …να μας την πει!

Και μην πείτε ότι είναι τυχαίο γεγονός ο Κρητικός που ξαφνικά προέκυψε εν μέσω κρίσης και εκτόξευσης των τιμών να παίρνει με μηδενικές εκπτώσεις έργα(πλατείες Λακήθρας, Αγία Ειρήνης και ανοιχτά γήπεδα στο Αργοστόλι) όταν μάλιστα είχαν προηγηθεί σαραντάρια εκπτώσεις στα κολλημένα για μεγάλο διάστημα έργα των Διλινάτων και των Κεραμειών!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Η τύχη πάντως της συγκεκριμένης αίτησης που πληρώθηκε η εταιρεία για …να υποβάλει μια αίτηση στον ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ μαζί με τα 6.200€ …αγνοούνται!

4. Η ίδια εταιρεία έχει επίσης πάρει (με διαγωνισμό μεν αλλά …μοναδική ενδιαφερόμενη επίσης όλως τυχαίως (!!!) τις «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου»για την υλοποίηση της Πράξης «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου Δήμου Αργοστολίου»με τίμημα 65 χιλιάρικα (για την ακρίβεια 64.918,32 ευρώ)!!! Η σύμβαση υπογράφτηκε 26/4/2022 και ανάμεσα στις άλλες υποχρεώσεις της είναι «να παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου ώστε να υπάρχει διαρκή ενημέρωση για την ορθή υλοποίηση της Πράξης»όπως επίσης υποχρεούται «να παρευρίσκεται στον Δήμο Αργοστολίου τουλάχιστον 2 φορές το μήνα». Αν έχει παρευρεθεί 4 φορές στον Δήμο τους δύο μήνες που έχουν μεσολαβήσει μέχρι τώρα και τι «υποστηρικτικές έχει δώσει στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου …είναι άγνωστο! Αυτό όμως που είναι γνωστό είναι πως παρ’όλο που το Μουσείο Σκλάβου είναι το «κορυφαίο έργο» της Δημοτικής Αρχής 15 μήνες από την ένταξή του (5/5/2021) …ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ!!!Όχι δεν έχει δημοπρατηθεί, αλλά ούτε καμία ενημέρωση δεν υπάρχει! Σίγουρα ο αδρά αμειβόμενος σύμβουλος με τις πολυάριθμες έμμισθες ενασχολήσεις του στον Δήμο κάποια ευθύνη έχει με το αναδυόμενο σκάνδαλο του Μουσείου Σκλάβου!

5. Και ξαναγυρίζουμε στο αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας.

Ο Θεόφιλος διά του δελτίου Τύπου «από το Γραφείο Δημάρχου» ενθουσιωδώς θριαμβολογεί ότι «Μία ακόμη υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής δρομολογήθηκε»!

Ποια ήταν όμως η (προεκλογική)υπόσχεση του Θεόφιλου;

Αντιγράφουμε από το προεκλογικό του πρόγραμμα για την περιοχή της Λειβαθούς και την ενότητα «Έργα Υποδομής»:

«Αναβάθμιση και λειτουργία τουριστικού καταφυγίου Αγίας Πελαγίας Σβορωνάτων».

Από πουθενά λοιπόν δεν προκύπτει ότι θα δοθεί ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ!!!

Αντίθετα μάλιστα οι επαφές του στην περιοχή και ειδικότερα με τους επαγγελματίες ήταν ότιο Δήμος θα αναλάβει και την αναβάθμιση και την λειτουργία του καταφυγίου!!!

Μαλαγάνας γι’ άλλη μία φορά και ψεύτης ο Θεόφιλος!

Και ελπίζουμε να μην ολοκληρωθεί η ανακολουθία του με την λειτουργία του καταφυγίου, όπως ακούγεται στην πιάτσα, από κάποιον συγκεκριμένο συνεργάτη και υποψήφιό του και μαζί τον γνωστό κουμπάρο συνεταίρο του σε εμπορικές επιχειρήσεις ο οποίος επί πλέον παίρνει αβέρτα αναθέσεις από τον Θεόφιλο!

Υ.Γ.1.Με την ευκαιρία. Από τις 10 προεκλογικές υποσχέσεις του Θεόφιλου για την περιοχή-άντρο του τη Λειβαθώ μόνο μία έχει ολοκληρώσει την «ανάπλαση της πλατείας των Βλαχάτων»!!! Ουδεμία άλλη! Κορυφαία ανακολουθία του Θεόφιλου ότι …ΟΥΤΕ ΚΑΝ έχει ακουμπήσει την κορυφαία υπόσχεση του (και πρώτη στο σχετικό κατάλογο) τον …ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ!!!

Και γιατί να ασχοληθεί με τη Λειβαθώ αφού …έχει στο τσεπάκι του τους ψήφους της περιοχής; Έτσι νομίζει …γιατί ίσως περνάει για μ@λ@@ς τους συγχωριανούς του!

«Κούνια που τον κούναγε» …Όπως ξεκίνησε την θητεία του στα κοινά έτσι και θα την τελειώσει. Με ένα ξεγυρισμένο μαύρισμααπό τους συγχωριανούς του!!!

Εδώ είμαστε …και θυμηθείτε το!

Υ.Γ.2.Και για να μην κατηγορηθούμε από κανά «Υπουργό προπαγάνδας», άντε και από κανά Βουκεφάλα, πως είμαστε μηδενιστές με το έργο του Θεόφιλου θα του θυμίσουμε την δήλωση του στη Γιάννα Κουλουμπή πριν (ούτε) έξι μήνες (25/1/2022) ότι …«δεν θα κριθούμε από τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις για έργα»όπως κάνουν πρόσφατα και ολοένα πιο πυκνά μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές αλλά …«Θα κριθούμε από τα έργα που θα υλοποιήσουμε στη θητεία μας»!

Και στα Κεφαλονίτικα ο Θεόφιλος τόχει ξεκαθαρίσει …«θα κριθούμε από το ΕΝΤΟΝΑΙ και όχι από το….ΠΟΥΝΤΟΝΑΙ»!