Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η επίμαχη απόφαση του δια περιφοράς Αημοτικού Αυμβουλίου (!) με την οποία η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου και την μειοψηφία των δημοτικών συμβούλων πέρασε την προκλητική της θέση για την αύξηση των τιμών ΜΟΝΟ στα εισιτήρια της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας!

Αυτό καταρχήν που εντυπωσιάζει είναι η αποκάλυψη ότι δύο κορυφαία στελέχη της παράταξης Μιχαλάτου δήλωσαν …ΑΠΟΝΤΕΣ από την ψηφοφορία!Πρόκειται για τον αντιδήμαρχο Σπύρο Σαμούρηκαι τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σταύρο Σπαθή!Και σίγουρα εντυπωσιάζει και γίνεται ΗΧΗΡΗ η απουσία των δύο στελεχών του Θεόφιλουγιατί και οι δύο εκ της επαγγελματικής τους δραστηριότητας σχετίζονται με το θέμα που προκλητικά έφερε στο Δ.Σ. ο Θεόφιλος (βεβαίως δια του Βαλλιανάτου).

Ο πρώτος (Σαμούρης) είναι πρόεδρος του ΚΤΕΛπου η λειτουργία του σχετίζεται με την ακτοπλοϊκή εταιρεία που κατάγγειλε ο Θεόφιλος!!!

Και ο δεύτερος (Σπαθής)είναιπρόεδρος του Επιμελητηρίου που τα μέλη του οι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκηςεπίσης σχετίζουν την ύπαρξη των επιχειρήσεων με την καταγγελλόμενη ακτοπλοϊκή εταιρεία!!!

Μέχρις στιγμής πάντως τόσο το ΚΤΕΛ όσο και το Επιμελητήριο δεν έχουν επισήμως πάρει θέση …Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι η απόφαση των 11 του Μιχαλάτου είναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗεπί των παρόντων, αφού η πρόταση του Ανουσάκη ψηφίστηκε από το σύνολο των μελών της παράταξης της Ισχυρής Κεφαλονιάςεκτός φυσικά των ακροβολισμένων στην παράταξη Μιχαλάτου Ματιάτου και Βανδώρου!!! Και έχει σημασία ότι 8 μέλη της πρώτης εκλογικά δύναμης μετά από καιρό ψήφισαν την ίδια πρόταση!!!

Επίσης 6 μέλη του Δ.Σ. (ο Φόρτες, τα τρία μέλη της παράταξης των Μηχανικών και τα δύο της Λαϊκής

Συσπείρωσης) απείχαν από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας την διαδικασία και την Δημοτική Αρχή!!!

Και εν ολίγοις σε 25 παρόντων συμβούλων η πρόταση Μιχαλάτου πήρε ΜΟΝΟ 11 ψήφους!!!

Το συμπέρασμα;

«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» ο Θεόφιλος!

ΚΑΙ ξεμπροστιάστηκε στους Κεφαλονίτες γι’ άλλη μία φορά (μετά την πρόσφατη άλλη υποκριτική απόφαση για την υπεραγορά ΜΕΤΡΟ) ότι προτάσσει το επιχερείν στο δημαρχεύειν!

ΚΑΙ για πρώτη φορά είχε σημαντικές και κορυφαίες απώλειες σε μια σημαντική για τον ίδιοκαι τα συμφέροντά του απόφαση δείχνοντας ότι …ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣκαι δίχως την εντολή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου!!!