ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ο Κυριάκος ήλθε, είδε και …απήλθε!

ΑΥΘΗΜΕΡΌΝ …ήλθε, είδε και απήλθε χθες στην Κεφαλονιά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και τον στενό σύμβουλο του Θανάση Νέζη, έτσι ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα των νησιων και να εξαγγείλει τα νέα έργα ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Ο πρωθυπουργός έφτασε νωρίς το πρωί στο Αεροδρόμιο στις Μηνιές, όπου τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μέλη της ΟΝΝΕΔ (Νικηφόρος Κουλουμπής, Μεταξία Διαμαντή, Γιάννα Κουλουμπή, Ελβίρα Σταθάτου, Δήμητρα Θεοδωρακάτου, Βασίλης Ζαχάρης, Ελενα Κακαρίμπα, Αλεξία Γασπαράτου και Αγγελος Γασπαρής, ), ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και τ. δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης μαζί με πολύ κόσμο.

Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά την άφιξη του στο νησί μας, μετέβει έξω από το «Καφεπωλείον» στα Κοκκύλια, όπου ενημερώθηκε για τον δρόμο Αργοστολίου-Πόρου και την ανάπλαση όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί, και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Την Κεφαλονιά την γνωρίζω πολύ καλά καθώς έχω περάσει πολλά καλοκαίρια μικρός εδώ. Ξέρω τα προβλήματα του οδικού δικτύου του νησιού πολύ καλά».

Στη συνέχεια ενημερώθηκε και για την πορεία του δρόμου του Χάρακα όπου ο βουλευτής Παναγής Καππάτος τον ευχαρίστησε προσωπικά για την παρέμβαση που έκανε για να αρχίσει η αποκατάσταση του δρόμου άμεσα, με κανονική Γέφυρα.

Ασκήσεις …επί χάρτου έξω από το Καφεπωλείον στα Κοκύλια, όπου ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την ανακατασκευή-εξπρές του οδικού άξονα Αργοστόλι-Πόρος

Επίσης για την αύξηση του τουρισμού στη Χώρα μας ο πρωθυπουργός είπε: «Πληροφορήθηκα ήδη ότι σήμερα έχουμε ξεπεράσει πια τον αριθμό των αφίξεων στα Αεροδρόμια της Fraport σε σύγκριση με το 2019. Οπότε βαίνουμε προς μια τουριστική περίοδο η οποία θα είναι καλύτερη και από αυτή που είχαμε το 2019».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός στο Νοσοκομείο μιλώντας με εργαζομένους τους είπε: «Ήθελα να έρθω εδώ για να διαπιστώσω ο ίδιος τις αδυναμίες, γιατί υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα ελλείψεις. Θέλω να ευχαριστήσω, στο δικό σας πρόσωπο, όλους τους εργαζόμενους για το μεγάλο βάρος το οποίο σηκώσατε και κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλά και για ένα Νοσοκομείο Περιφερειακό σε μια περιοχή που έχει μεγάλη τουριστική κίνηση.

Έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το προσωπικό το οποίο θα έρθει στο νοσοκομείο, για τη λειτουργία -επιτέλους- της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, για την αναμόρφωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών, για την ψυχιατρική, καλά κάνετε και το επισημαίνετε, διότι τα περιστατικά αυτά χρήζουν μιας ιδιαίτερης μεταχείρισης», συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αναμορφώσουμε και το ίδιο το παλιό κτίριο. Υπάρχει μια μελέτη να ενταχθεί στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι το καλύτερο παράδειγμα πως οι πόροι αυτοί διατίθενται τελικά για υποδομές που είναι προς όφελος όλων των ασθενών, αλλά πρωτίστως και των εργαζομένων».

Μετά την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας και τη συνάντηση με αρμόδιους και υπαλλήλους, ο κ. Μητσοτάκης μετέβει στο κέντρο του Αργοστολίου όπου επισκέφθηκε τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος στο Λιθόστρωτο και στη συνέχεια περπάτησε μέχρι το Εntree (παλιός Πλάτανος) όπου τον υποδέχθηκε και εκεί αρκετός κόσμος, ενώ τα μέλη της τοπικής ΟΝΝΕΔ του χάρισαν ένα αναμνηστικό μπλουζάκι με το λογότυπο της παράταξης.

Ακολούθως συνοδεία όλων πήγε στο Διοικητήριο, όπου συνάντησε τους δημάρχους Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη, Σάμης Μάκη Μονιά και Ιθάκης Γεράσιμο Στανίτσα, όπου μίλησαν για τα προβλήματα των νησιών μας.

Στη συνάντηση δεν επιτράπηκε η είσοδος των δημοσιογράφων …αλλά μόνο της ΕΡΤ!

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ο πρωθυπουργός δεν πήγε Ληξούρι και Αγία Ευφημία

 


Κ. Μητσοτάκης:

Ανακατασκευή-εξπρές στο δρόμο Αργοστόλι-Πόρος

 

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε χθες τις ακόλουθες δηλώσεις στο Διοικητήριο, μετά την συνάντησή του με τους δημάρχους Κεφαλονιάς και Ιθάκης:

 Πόσο χαίρομαι που επιστρέφω σε ένα νησί που ερχόμουν μικρός και νεότερος και έχω πολλές παιδικές αναμνήσεις. Χαίρομαι, επίσης, γιατί υπάρχει ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο επιτελείται η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους και καταφέρνουμε επιτέλους να κλείσουμε τις πληγές του παρελθόντος.

Αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές, οι οποίες έπληξαν την Κεφαλονιά αλλά βάζουμε και τα θεμέλια για μία βιώσιμη ανάπτυξη και υπηρεσίες για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες που επιλέγουν το νησί σαν τουριστικό προορισμό.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε σήμερα με τον αρμόδιο υπουργό και να επισημοποιήσουμε την πρόθεση της Κυβέρνησης για την ταχύτατη ανακατασκευή του δρόμου Αργοστολίου-Πόρου. […]

Το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί με μεγάλη ταχύτητα για να δώσει στους κατοίκους και τους τουρίστες την ευκαιρία να χρησιμοποιούν έναν δρόμο όσο γίνεται πιο ασφαλή.

Θα εργασθούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα για να διορθώσουμε τις ζημιές που άφησε ο Ιανός πίσω του, με υπεύθυνο τον υφυπουργό Τριαντόπουλο που θα εργασθεί για τα θέματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Στο Νοσοκομείο είδαμε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες του παρελθόντος, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεγάλη ταχύτητα. Πρέπει όμως να ευχαριστήσουμε το νοσηλευτικό προσωπικό και τους γιατρούς που κατάφεραν να κρατήσουν το Νοσοκομείο όρθριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Θα έχουμε νέα τμήματα και ανακατασκευή και εξωραϊσμό του κτιρίου πριν το τέλος του έτους.

Υπάρχει και μια σειρά από άλλα προβλήματα στο νησί που θα πρέπει να διορθωθούν, όπως αυτό της ύδρευσης, καθώς, πράγματι, υπάρχουν ακόμα υποδομές από όταν ήταν ο πατέρας μου πρωθυπουργός και πλέον πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να εκμεταλευθούμε το πολύ νερό που πέφτει τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην Ιθάκη, ώστε να μην έχουμε προβλήματα στην άρδευση και στην ύδρευση των νησιών. Πρέπει να έρθουμε σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία για να θωρακίσουμε το νησί ως προς τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Με το πρόγραμμα «Τρίτσης» έχουμε ρίξει πολλή σημαντική δουλειά καθώς είναι ένα δυναμωτικό εργαλείο που ουδέποτε τα τελευταία χρόνια είχε στα χέρια της η Αυτοδιοίκηση.

Εχω πιέσει τον αναπληρωτή υπουργό για να ολοκληρώσει τις σχετικές εντάξεις, πάντα με σεβασμό στον δημοσιονομικό χώρο, που μπορούμε να εντάξουμε και από εκεί και πέρα εξαρτάται από εσάς.

Θέλω να ευχαριστήσω και για την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας και των Δήμων με το πρόγραμμα ΦοΔΣΑ, καθώς είναι δεδομένο ότι πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα στερεά απόβλητά μας με τρόπους απολύτως σύμφωνους με τις επιταγές της Ε.Ε. και χαίρομαι γιατί φαίνεται ότι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Να σταθώ και λίγο στα ζητήματα της Πολίτικής Προστασίας. Η Κεφαλονιά είναι το επίκεντρο του προσανατολισμού μας και μία Πολιτική Προστασία ολιστικού χαρακτήρα που θα καλύπτει όλα τα ζητήματα, τα οποία μπορεί να μας τύχουν και πλέον τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Καλούμαστε ακόμα να διορθώσουμε τα προβλήματα από τους σεισμούς του 2014 και θα πρέπει η Πολιτική Προστασία να καλύψει τόσο τα θέματα της Δασικής Προστασίας ή των πλημμύρων όσο και της σεισμικότητας.

 


Ο φακός του «Η» στην πρωθυπουργική επίσκεψη

Μπροστά ο Κυριάκος, πίσω ο Γνήσιος
Οι χάρτες του δρόμου Αργοστολίου-Πόρου
Αναμονή και υποδοχή στο Αεροδρόμιο.
Αναμονή και υποδοχή στο Αεροδρόμιο (2)
Κυριάκος-Καππάτος
Θεόφιλος και Ναπολέων στην Πλατεία
Γνήσιος και Λουκέρης έξω από το Entree
Ο Κυριάκος επιδεικνύει το μπλουζάκι της ΟΝΝΕΔ
Η σύσκεψη του Πρωθυπουργού με την τοπική ηγεσία στο Διοικητήριο

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό από την χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά: